Acoso en la escuela0

Lectures (482) 13/03/2005, 21:33  |  La-Vanguardia.-ROSARIO-LEVA-LARA-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Un joven de 16 años de Coria del Río (Sevilla) ha tenido que abandonar su instituto por el acoso implacable de un grupo de compañeros tras hacer pública su homosexualidad. Según sus declaraciones, le escupían, insultaban, vejaban y amenazaban de muerte.

La familia de Jokin denuncia a los responsables del instituto0

Lectures (468) 12/03/2005, 15:34  |  Europa-Press.--SAN-SEBASTIAN  |  Etiquetes: #Salut laboral,

La familia de Jokin C.L, el adolescente de 14 años que se suicidó el pasado mes de septiembre, interpuso hoy una denuncia en el Juzgado de Guardia de Irún contra el director, el jefe de estudios, una tutora y una profesora del Instituto Talaia de Irún, al entender que "consintieron y toleraron" el acoso que sufrió por parte de compañeros de clase con su "pasividad".

L'IPC va augmentar el 0,3% el mes passat0

Lectures (477) 11/03/2005, 12:04  |  el-Periódico.-Agències  |  Etiquetes: #Retribucions,

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar el 0,3% al febrer. Amb aquest augment la inflació acumulada en els dos primers mesos de l'any va baixar en 0,6 punts i la interanual es va situar en el 3,3%, dues dècimes més que al gener, segons ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A Catalunya, l'IPC ha augmentat 0,2 punts.

Coca-Cola retirarà dels instituts els seus productes per frenar l'obesitat0

Lectures (358) 11/03/2005, 09:32  |  Europa-Press.-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

La companyia Coca-Cola va anunciar ahir la retirada de tots els seus productes, a excepció dels baixos en calories, dels centres d'ensenyament secundari abans de l'estiu, segons un conveni signat amb el Ministeri de Sanitat. Amb aquesta mesura, l'empresa pretén contribuir a frenar l'obesitat infantil i juvenil a l'Estat espanyol, que és un dels de la Unió Europea amb una taxa més elevada d'obesitat entre els nens i joves.

Més de 30 instituts de Barcelona denuncien baralles i tràfic de drogues0

Lectures (432) 11/03/2005, 09:26  |  Vilaweb.-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Trenta-tres instituts d'ensenyament secundari de Barcelona han demanat ajuda a l'Ajuntament per solucionar els problemes que protagonitzen els joves a les portes dels centres. El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jordi Hereu, va explicar ahir a la comissió de Seguretat Ciutadana que des de fa tres mesos existeix un protocol per denunciar actes vandàlics, baralles, agressions, robatoris, consum de cànnabis i tràfic de drogues a les entrades i sortides escolars.

PERDÓN POR PARTIDA DOBLE. Diecinueve demandas de disculpa0

Lectures (636) 10/03/2005, 10:58  |  Juan-A.-Cordero.-14/03/00-

Soy Profesor y Padre, por lo que últimamente vengo ensayando un mea culpa para un futuro inmediato, cuando mis hijos y alumnos comiencen a ser adultos. Creo que esta generación se merece que alguien se disculpe por lo que hemos hecho con ellos.

Educació anuncia mesures contra el frau0

Lectures (477) 10/03/2005, 10:12  |  El-Punt.-MARCEL-BARRERA

Les trampes que fan alguns pares per aconseguir matricular els fills en els millors centres educatius serà més difícil a partir d'ara. Després d'unes primeres mesures de control en la preinscripció provades l'any passat pel Departament d'Educació i que van resultar del tot insuficients, ahir la consellera d'Educació, Marta Cid, va anunciar-ne unes altres. A partir d'ara, quan el domicili del sol·licitant no coincideixi amb el que diu el DNI, s'haurà de presentar un certificat municipal de convivència de l'alumne. I el més important. Quan es demostri que hi ha hagut frau, els pares perdran la preferència.

DOGC núm. 4340. Prova d'accés als cicles -convocatòria-0

Lectures (933) 10/03/2005, 09:51  |   |  Etiquetes: #DOGC,

RESOLUCIÓ EDC/592/2005, de 2 de març, per la qual es convoquen proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica, corresponents a l'any 2005. (Pàg. 5952)

Cid confirma que el proper curs començarà el 12 de setembre0

Lectures (522) 09/03/2005, 14:49  |  La-Malla.net.-Anna-Massa  |  Etiquetes: #Mobilitzacions,

Ja ho havia avançat però la consellera d'Educació, Marta Cid, ha confirmat aquest matí, en la inauguració del Saló de l'Ensenyament, que el proper curs 2005-2006 començarà el dia 12 de setembre, tres dies abans del que és habitual. Cid diu que no es tracta d'una modificació definitiva del calendari escolar sinó que simplement s'ha decidit adequar-lo per a què el curs comenci un dilluns en lloc de dijous.

Profesores en cuestión0

Lectures (596) 09/03/2005, 09:33  |  El-Correo.-VICENTE-CARRIÓN-ARREGUI/PROFESOR-DE-INSTITUTO  |  Etiquetes: #Interins i substituts,

Me parece muy peligroso enfocar el conflicto que ha dejado sin trabajo a 157 interinos del sistema educativo vasco como un conflicto lingüístico. Comulgo plenamente con el Ararteko Lamarca cuando afirma que «bastantes fracturas hay ya en la sociedad vasca como para abrir otra» y creo que, especialmente en periodo electoral, todos los ciudadanos responsables -y más aún los profesores- debemos evitar esa visceralidad tan agresiva hacia los argumentos ajenos con que ETA, y antes la dictadura, ha envenenado esta tierra.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.