Comienzana negociar el Estatuto del Profesorado0

Lectures (414) 01/03/2005, 10:29  |  Europa-Press.-Madrid  |  Etiquetes: #LOGSE,

Las federaciones de enseñanza de los sindicatos CC.OO., UGT y CSI-CSIF inician hoy la negociación con el Ministerio de Educación y Ciencia del Estatuto de la Función Pública Docente.

Un pacte per dir que sí?0

Lectures (493) 01/03/2005, 09:33  |  Avui.-Lluís-Hernàndez-i-Sonali  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOCE,

L'actualitat informativa catalana del món de l'ensenyament gira a l'entorn del Pacte Nacional per l'Educació. Un PNE que ha de ser la base sobre la qual haurà de fonamentar-se tota la legislació que des del Parlament de Catalunya i des del mateix departament d'Educació es vulgui generar els propers anys. La importància del pacte és, per tant, considerable; val la pena que totes les forces interessades -és a dir, tota la societat- prenguin consciència de l'oportunitat que se'ns presenta en aquest moment. Ara bé, un cop dit tot el que precedeix, sento la necessitat de revisar el que he escrit: perquè probablement és cert que el PNE és una oportunitat única a què assistim... o potser no.

Canvi d'estil docent0

Lectures (613) 01/03/2005, 09:26  |  Avui.-Froilan-Franco/Sitges

S'insisteix en la necessitat que la formació inicial del magisteri inclogui continguts sobre com ensenyar i aposta per introduir un any de pràctiques en un centre escolar com a requisit per accedir a la docència. Es proposa avançar vers un nou model de magisteri que superi el concepte de funcionari. Fins i tot es destaca la conveniència que els centres escolars puguin escollir els mestres en funció dels perfils professionals que s'adeqüin al seu projecte educatiu.

Un estudio pone en duda el sistema utilizado en las oposiciones0

Lectures (747) 28/02/2005, 10:39  |  Magisnet.-José-M.-LACASA  |  Etiquetes: #Oposicions,

Un estudio publicado recientemente por Fedea (Fundación de Estudios de Economía Aplicada, patrocinada por algunos de los principales bancos españoles), ¿Qué determina el éxito en unas oposiciones?, elaborado por Manuel F. Bagüés, demuestra que el sistema de oposiciones español deja bastante que desear.

Badalona destina la policía local a vigilar en trece escuelas0

Lectures (678) 28/02/2005, 10:16  |  La-Vanguardia.-LUIS-BENVENUTY  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

Los mandos policiales detectan un preocupante incremento de la violencia entre jóvenes al finalizar las clases y salir del colegio.

DOGC núm. 4332. Borsa interins i substituts -convocatòria-0

Lectures (1942) 28/02/2005, 09:11  |   |  Etiquetes: #Interins i substituts, #DOGC,

RESOLUCIÓ EDC/453/2005, de 22 de febrer, de convocatòria de concurs públic per formar part de la llista d'aspirants per cobrir places vacants o substitucions en règim d'interinitat en centres docents públics d'ensenyaments no universitaris per al curs 2004-2005. (Pàg. 4684)

Resposta al Sr. Xavier Roig0

Lectures (578) 27/02/2005, 23:22  |  Avui.-Imma-Buñuel/Granollers

Sr. Xavier Roig, llegint el seu article Els Intocables, publicat el dia 20 de febrer, vaig sentir una profunda indignació com a mestra i com a ciutadana.

Castilla-La Mancha recupera los exámenes de septiembre0

Lectures (365) 27/02/2005, 14:44  |  ABC.-Toledo

Las pruebas extraordinarias en Educación Secundaria Obligatoria (ESO) en la región tendrán lugar este año enseptiembre, según ha fijado la Consejería de Educación y Ciencia en respuesta a una propuesta elevada desde el Consejo Escolar de Castilla-La Mancha de que se trasladaran de junio a septiembre.

Objetos de amor e indisciplina0

Lectures (1128) 27/02/2005, 14:32  |  Diario-Vasco.-IÑIGO-URRUTIA  |  Etiquetes: #Salut laboral, #Mobbing,

Los niños acosadores y acosados en la escuela son víctimas y si no se les ayuda, interiorizarán sus papeles y en la edad adulta serán «unos desgraciados». Este es el pronóstico de Plácido Blanco, doctor en Ciencias de la Educación y experto en Psicopatología, que ha elaborado el test Bullingo para que los padres sepan cuándo su hijos están sufriendo acoso escolar y, si así es, para que actúen en sintonía con los profesores.

Violència als centres escolars0

Lectures (1519) 27/02/2005, 14:23  |  El-Punt.-LLUÍS-MUNTADA  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

Un jove sevillà de setze anys ha hagut d'abandonar l'institut on estudiava perquè, després de fer pública la seva homosexualitat, un grup d'alumnes neonazis del mateix institut l'han vexat i amenaçat de mort. Continua prolongant-se, doncs, l'ombra de Jokin Zebeiro, el menor de catorze anys que -a causa de les constants pallisses i humiliacions que li infringien un grup d'alumnes del seu centre escolar- es va suïcidar llançant-se al buit des de dalt de la muralla de la ciutat de Fuenterrabia.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal