Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament


El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

... Llegir aquest article ...Però encara hi ha algú que s’empassi allò de la famosa “autonomia de centre”?


Si algun professor ―no li ho recomanem― vol perdre una estona llegint diferents mostres de PEC (Projecte Educatiu de Centre) disponibles per Internet, s’adonarà que encara hi ha centres educatius que, potser càndidament, reivindiquen el concepte autonomia de centre com si es tractés d’una mena de fur, d’un marc legal-administratiu que, en efecte, garantís algun tipus d’autonomia, de marge discrecional en la seva gestió. La veritat contrastada, però, és que, com més avança i es consolida el desplegament de la LEC, es desemmascara més i més l’enganyifa d’uns imaginaris centres autònoms i es revela, cada cop amb major nitidesa, el caràcter limitador, restrictiu i tecnoautocràtic d’una llei que es va dissenyar per implantar, en el món educatiu, una estructura de poder tan piramidal com fos possible.

... Llegir aquest article ...Xerrada informativa sobre els funcionaris en pràctiques 2018-2019. Atenció: canvi de dia


LLoc: seu central del Sindicat Professors de Secundària. C/ Rocafort, 242, ent. 2a, Barcelona.
Dia: Dilluns 25 de juny de 2018.
Hora: 17:00.

... Llegir aquest article ...Majors de 55 anys: vols reclamar la reducció de 2 hores lectives?


L'ACORD GOV/70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, va modificar temporalment, durant els cursos escolars 2016-2017 i 2017-2018, l'aplicació del punt 1.3 de l'Acord de la Mesa Sectorial de 17 de novembre de 2005, sobre les condicions específiques de l'horari setmanal per al professorat entre 55 i 64 anys, de manera que aquest va perdre la possibilitat de reduir el seu horari lectiu i, durant el període esmentat, aquest professorat, prèvia sol·licitud i autorització, tan sols ha pogut gaudir d'una reducció de 2 hores d'activitats complementàries corresponents a l'horari fix de permanència al centre.

... Llegir aquest article ...

Desunió sindical en el #18i241

Lectures (1523) 25/04/2016, 13:33  |  Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Comunicats, #18i24,

Avui, el SINDICAT PROFESSORS DE SECUNDÀRIA (aspepc·sps) hem entrat, conjuntament amb FETE-UGT, la petició formal al Departament d'Ensenyament per tal que apliqui la resolució del Parlament de Catalunya, de 5 d'abril, i estableixi un calendari de negociació a la Mesa Sectorial per al retorn dels docents de l'ensenyament públic a l'horari anterior a les retallades de 2012. No ha sigut possible aconseguir la unitat sindical que hauria estat de desitjar, ja que els dos sindicats majoritaris, han preferit no signar aquesta petició. Ho lamentem.

I ho lamentem perquè no ho entenem. Sobretot atès que hi ha una campanya unitària per reclamar, entre d'altres coses, aquesta mateixa reivindicació: el retorn a l'horari anterior a les retallades. No podem entendre, doncs, que allò que estem reclamant conjuntament al carrer a través de la mobilització del professorat, no ho reclamem també institucionalment, aprofitant la resolució del Parlament en aquest sentit.

Cal també un aclariment: ens consta que s'ha estat difonent el rumor segons el qual aquesta resolució només afecta el professorat de Secundària, cosa que és absolutament falsa. Només cal llegir el text de la resolució del Parlament, aprovada per unanimitat entre tots els grups parlamentaris:

" El Parlament de Catalunya insta el Govern a estudiar, quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, una calendarització de la reversió de les mesures relacionades amb la dedicació lectiva de l'horari del professorat".

Tal i com ja vam remarcar en el seu moment, això inclou aspectes que no tenen cap mena de repercussió pressupostària, i que per tant, es podrien començar a negociar ja per al curs vinent, dins d'un calendari de negociació que inclogui tots els aspectes involucrats en la resolució. Seguim, doncs, sense entendre per què els primers pals a les rodes provenen de certes files sindicals.

Més informació


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Desunió sindical en el #18i24
0/5 (0)
ramon-572 diu...
Un dels greus problemes que té el professorat és que quasi tots els sindicats depenen dels partits polítics.Mad

Algú pensa que la UGT ens recolzaria si el PSC estigués al govern?… jo ho dubto
28 abril 2016 11.02
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal