El debat defugit: per a què volem l’escola?


Diari de Girona (13/03/2018).
Recentment, el pensador francès Michel Onfray, tot un fenomen mediàtic al seu país, contestava quan li preguntaven si havia deixat de ser d’esquerres, que si l’esquerra diu que no és necessari aprendre a llegir, a escriure, a comptar i a pensar a l’escola, aleshores ell no és d’aquesta esquerra.

... Llegir aquest article ...Oposicions 2018: llista definitiva d'admesos i exclosos i data de començament de les proves


RESOLUCIÓ ENS/349/2018, de 27 de febrer, per la qual es declara aprovada la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos a la convocatòria de concurs oposició per a l'ingrés i accés a la funció pública docent i per a l'adquisició de noves especialitats.
(...)

—3 En totes les especialitats, el dia 13 d'abril de 2018, a les 16 hores, es realitzarà la prova d'acreditació del coneixement de la llengua castellana per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i, a continuació, la prova de coneixements de les dues llengües oficials a Catalunya. En ambdues proves només s'hi hauran de presentar els aspirants que havent-les de realitzar no n'estiguin exempts. La resta d'aspirants no hi han d'assistir.

Els aspirants poden presentar la documentació acreditativa per tal d'estar exempts de realitzar la prova del coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya, davant del tribunal, el mateix dia 13 d'abril de 2018.

—4 L'acte de presentació davant els tribunals es realitzarà el dia 14 d'abril de 2018, a les 9 hores. Aquest acte té caràcter personal i, en conseqüència, la seva assistència serà obligada. Els que no hi compareguin personalment seran exclosos del procediment selectiu, llevat de casos excepcionals degudament justificats i lliurement apreciats pel tribunal. En el mateix acte de presentació, tots els aspirants d'ingrés lliure i de reserva per a aspirants amb discapacitat, així com els que participin en el procediment d'accés a un cos del mateix grup que participin per la mateixa especialitat, hauran de lliurar la programació didàctica.

Accés a la consulta

... Llegir aquest article ...Borsa de treball de personal docent: llista definitiva d'admesos i exclosos


Accés a l'aplicatiu de consulta

... Llegir aquest article ...Oposicions 2018: nomenament dels tribunals que han de jutjar el concurs oposició


RESOLUCIÓ ENS/292/2018, de 21 de febrer, per la qual es nomenen els tribunals que han de jutjar el concurs oposició per a l'ingrés i accés a la funció pública docent i per a l'adquisició de noves especialitats.

... Llegir aquest article ...Diàlegs sobre Educació. Els sistemes educatius europeos. El model francès, anglès i alemany


Participen:
Lidia Crespo, Directrice Technique des Études Espagnoles, Lycée français de Barcelona.
Lesley Denham, Senior Teacher Academic, British Council Barcelona,
Dra. María Eugenia de la Torre, Koordination Neue Sekundarstufe, Deutsche Schule Barcelona.

... Llegir aquest article ...


Centre d'Atenció al Professorat

Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.

Els afiliats/des rebran una resposta en 24/48 hores.

La calor, el cinisme i la mala fe3

Lectures (2033) 15/06/2017, 14:11  |   |  Etiquetes: #Opinió, #Mobilitzacions,

L'onada de calor sembla que ha afectat les circumvolucions cerebrals d'alguns. I no és una broma. A la Comunitat de Madrid, davant la teòrica activació del pla de vigilància contra la calor, un alt càrrec ha recomanat que als col·legis i instituts els alumnes es dediquin a fer vanos de paper, tot argumentant que pot ser una teràpia “ocupacional” molt important. Unes declaracions que susciten el dubte si se'n fot o si ha estat víctima d'un trastorn mental com a conseqüència de la calorada.

Sigui com sigui, aquí a Catalunya també ens està afectant la calor, i molt. De moment, sembla que en comptes de proferir bajanades, aquí han optat pel silenci, com si la calor no anés amb nosaltres. Però igual que a la Meseta, sembla que les lleis i els protocols són merament decoratius i per a poca cosa més. Perquè estan plenes de reserves i subterfugis que, a la pràctica, n'eludeixen el seu compliment. Sembla que fins que no ens estiguem coent a foc lent a les aules -alumnes i professors-, cap autoritat considera necessari ocupar-se'n. I les queixes, doncs això, que no n'hi ha per tant. És clar que les coses no es veuen igual des d'una aula prefabricada que des d'un sumptuós despatx amb l'aire condicionat a tota pastilla. Sembla que l'únic que compta és que els alumnes estiguin al centre durant l'horari escolar, sense que importi massa el qui hi faci o hi deixin de fer. Com sempre, feta la llei, feta la trampa; aquí també.

Si els responsables de vetllar pel compliment de la normativa són els primer que n'impedeixen la seva aplicació, la pregunta és què ha de passar per tal que s'ocupin del problema? Perquè una cosa està clara: a determinades temperatures, no es pot fer classe ni es pot romandre a l'aula. I volen canviar el calendari escolar i fer classes el juliol com a Finlàndia? I com s'ho faran? Dotaran les aules amb aire condicionat o implantaran per decret el clima de Finlàndia? Potser ens diran que ens portem el vano de casa. Nosaltres els exigim que compleixin i apliquin la normativa, sense subterfugis.


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: La calor, el cinisme i la mala fe
0/5 (0)
jose francisco-4fd diu...
Pues sí podrien haver fet jornada intensiva durant tot el mes de juny.
21 juny 2017 16.08
joan-e6f diu...
On queda l\\\'autonomia de centres? No pot, un institut, adaptar l\\\'horari de l\\\'última setmana, com es feia abans, per evitar la tortura de 6 hores diàries de calor imtensa sense que els alumnes tinguin res a fer...?
19 juny 2017 20.55
salvador-9e5 diu...
Una altra cosa més a afegir a la llarga llista de reivindicacions: modificació del dia de finalització de les classes (o s\'avança dues setmanes o es fa mitja jornada durant el juny).
15 juny 2017 21.09
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.