Professors i adoctrinadors


Diari de Girona (14/11).
"No crec en l’horòscop, sóc àries, i els àries som racionals i lògics, no podem creure’ns aquestes bajanades". La cita s’atribueixa Bertrand Russell, tot i que també de vegades a Isaac Asimov. Amb menys ironia, Karl Mannheim palesava, en la seva famosa «paradoxa», la irreflexivitat del concepte d’ideologia. És a dir, no és autoaplicable. Hom pot acusar els altres de fer ideologia, però mai a un mateix; s’estaria autorrefutant.

... Llegir aquest article ...Resum de la Mesa sectorial de 10 de novembre de 2017: Oposicions 2018, Horari adults, Selecció de Directors, Aturada de 3 d'octubre...


Ordre del dia:
1.- Esborrany de la Resolució de la Convocatòria del concurs oposició 2017.
2.- Resolució ENS/xx/2017, de xx de xxxxx, de convocatòria de concurs de mèrits per seleccionar el director o directora de diversos centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament.
3.- Torn obert de paraules.

... Llegir aquest article ...Contra la cacera de bruixes, llibertat de càtedra!


Sempre hem estat defensors de la llibertat de càtedra com a condició inherent a la docència, i vam aconseguir solets que figurés a la LEC –això sí, amb lletra petita-, mentre que d’altres que ara la invoquen, la consideraven prescindible. I també, sempre hi ha hagut temptacions des del poder –de qualsevol color o bandera- de limitar-la i restringir-la. El decret d’autonomia de centres, sense anar més lluny, subordina la llibertat de càtedra del docent al projecte educatiu del centre. I també ens hi vam oposar, sense èxit en aquest cas.

... Llegir aquest article ...Convocatòria de concurs públic per a formar part de la Borsa de Treball de personal docent


RESOLUCIÓ ENS/2470/2017, de 20 d'octubre, de convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal, com a personal interí docent, en centres públics dependents del Departament d'Ensenyament.
"El termini de presentació de sol·licituds és des del dia 25 d'octubre fins al 13 de novembre de 2017."

... Llegir aquest article ...VI Jornades de Secundària. L'escola inclusiva


Són ja moltes les veus que es declaren partidàries de l’escola inclusiva. De fet, i sota l’aixopluc de moltes institucions, forces centres s’han plantejat aquesta estratègia pedagògica. Davant l’eclosió d’aquesta tendència, i com sol passar, han aparegut entusiastes, detractors i eclèctics. Els entusiastes afirmen que la inclusiva és un camí a seguir per tal d’integrar aquells alumnes amb discapacitats cròniques. Els detractors sentencien que l’escola inclusiva no pot atendre de manera adient a aquests joves. I finalment alguns eclèctics es mantenen en un terme mig dient que tal com s’està aplicant la inclusiva no és la millor manera de les possibles.

... Llegir aquest article ...Oposicions 2018: Places per especialitat. Departament d'Ensenyament


Tot i que hom suposava que demà dia 18 d'octubre s'havia d'acabar de discutir a la Mesa Sectorial la proposta per cossos i especialitats, la web del Departament ja ha publicat la llista de places previstes.

... Llegir aquest article ...


Centre d'Atenció al Professorat

Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.

Els afiliats/des rebran una resposta en 24/48 hores.

La calor, el cinisme i la mala fe3

Lectures (1985) 15/06/2017, 14:11  |   |  Etiquetes: #Opinió, #Mobilitzacions,

L'onada de calor sembla que ha afectat les circumvolucions cerebrals d'alguns. I no és una broma. A la Comunitat de Madrid, davant la teòrica activació del pla de vigilància contra la calor, un alt càrrec ha recomanat que als col·legis i instituts els alumnes es dediquin a fer vanos de paper, tot argumentant que pot ser una teràpia “ocupacional” molt important. Unes declaracions que susciten el dubte si se'n fot o si ha estat víctima d'un trastorn mental com a conseqüència de la calorada.

Sigui com sigui, aquí a Catalunya també ens està afectant la calor, i molt. De moment, sembla que en comptes de proferir bajanades, aquí han optat pel silenci, com si la calor no anés amb nosaltres. Però igual que a la Meseta, sembla que les lleis i els protocols són merament decoratius i per a poca cosa més. Perquè estan plenes de reserves i subterfugis que, a la pràctica, n'eludeixen el seu compliment. Sembla que fins que no ens estiguem coent a foc lent a les aules -alumnes i professors-, cap autoritat considera necessari ocupar-se'n. I les queixes, doncs això, que no n'hi ha per tant. És clar que les coses no es veuen igual des d'una aula prefabricada que des d'un sumptuós despatx amb l'aire condicionat a tota pastilla. Sembla que l'únic que compta és que els alumnes estiguin al centre durant l'horari escolar, sense que importi massa el qui hi faci o hi deixin de fer. Com sempre, feta la llei, feta la trampa; aquí també.

Si els responsables de vetllar pel compliment de la normativa són els primer que n'impedeixen la seva aplicació, la pregunta és què ha de passar per tal que s'ocupin del problema? Perquè una cosa està clara: a determinades temperatures, no es pot fer classe ni es pot romandre a l'aula. I volen canviar el calendari escolar i fer classes el juliol com a Finlàndia? I com s'ho faran? Dotaran les aules amb aire condicionat o implantaran per decret el clima de Finlàndia? Potser ens diran que ens portem el vano de casa. Nosaltres els exigim que compleixin i apliquin la normativa, sense subterfugis.


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: La calor, el cinisme i la mala fe
0/5 (0)
jose francisco-4fd diu...
Pues sí podrien haver fet jornada intensiva durant tot el mes de juny.
21 juny 2017 16.08
joan-e6f diu...
On queda l\\\'autonomia de centres? No pot, un institut, adaptar l\\\'horari de l\\\'última setmana, com es feia abans, per evitar la tortura de 6 hores diàries de calor imtensa sense que els alumnes tinguin res a fer...?
19 juny 2017 20.55
salvador-9e5 diu...
Una altra cosa més a afegir a la llarga llista de reivindicacions: modificació del dia de finalització de les classes (o s\'avança dues setmanes o es fa mitja jornada durant el juny).
15 juny 2017 21.09
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.