Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament


El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

... Llegir aquest article ...Però encara hi ha algú que s’empassi allò de la famosa “autonomia de centre”?


Si algun professor ―no li ho recomanem― vol perdre una estona llegint diferents mostres de PEC (Projecte Educatiu de Centre) disponibles per Internet, s’adonarà que encara hi ha centres educatius que, potser càndidament, reivindiquen el concepte autonomia de centre com si es tractés d’una mena de fur, d’un marc legal-administratiu que, en efecte, garantís algun tipus d’autonomia, de marge discrecional en la seva gestió. La veritat contrastada, però, és que, com més avança i es consolida el desplegament de la LEC, es desemmascara més i més l’enganyifa d’uns imaginaris centres autònoms i es revela, cada cop amb major nitidesa, el caràcter limitador, restrictiu i tecnoautocràtic d’una llei que es va dissenyar per implantar, en el món educatiu, una estructura de poder tan piramidal com fos possible.

... Llegir aquest article ...Xerrada informativa sobre els funcionaris en pràctiques 2018-2019. Atenció: canvi de dia


LLoc: seu central del Sindicat Professors de Secundària. C/ Rocafort, 242, ent. 2a, Barcelona.
Dia: Dilluns 25 de juny de 2018.
Hora: 17:00.

... Llegir aquest article ...Majors de 55 anys: vols reclamar la reducció de 2 hores lectives?


L'ACORD GOV/70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, va modificar temporalment, durant els cursos escolars 2016-2017 i 2017-2018, l'aplicació del punt 1.3 de l'Acord de la Mesa Sectorial de 17 de novembre de 2005, sobre les condicions específiques de l'horari setmanal per al professorat entre 55 i 64 anys, de manera que aquest va perdre la possibilitat de reduir el seu horari lectiu i, durant el període esmentat, aquest professorat, prèvia sol·licitud i autorització, tan sols ha pogut gaudir d'una reducció de 2 hores d'activitats complementàries corresponents a l'horari fix de permanència al centre.

... Llegir aquest article ...

ATRI: NOTA INFORMATIVA SOBRE LES ABSÈNCIES EN EL LLOC DE TREBALL EL DIA 3 D'OCTUBRE DE 20172

Lectures (4277) 23/10/2017, 19:02  |   |  Etiquetes: #Retribucions,

En relació amb les absències en el lloc de treball del dia 3 d’octubre, el Govern, en data 10 d’octubre de 2017, ha acordat:

a) Considerar justificades les absències del personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, que tenen caràcter de recuperables.
b) El personal d’administració i tècnic i el personal laboral sotmès al VI Conveni Únic ha de recuperar el temps d’absència total o parcial preferentment un cop finalitzada la jornada diària habitual en el termini màxim de 4 mesos.
c) Pel que fa a la resta de col·lectius, els òrgans competents en matèria de recursos humans, fixaran els termes i condicions en els àmbits respectius, si s’escau.


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: ATRI: NOTA INFORMATIVA SOBRE LES ABSÈNCIES EN EL LLOC DE TREBALL EL DIA 3 D'OCTUBRE DE 2017
5/5 (1)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
jose maria-80 diu...
Jo he presentat instància a Hisenda adjuntant documents escrits de la direcció del centre informant-nos que el tancaven sense demanar-nos si secundàvem la vaga o no. Claríssimament han violat el nostre dret de vaga.

Ara bé: Aquest acord del 10 d\'octubre és cert, però no evita que Hisendra practiqui la deducció en nòmina o via irpf anual. D\'aquí la necessitat de presentar recurs/instància.
25 octubre 2017 09.24
rafael-7b9 diu...
M\'agradaria saber quina serà la resposta del sindicat en el cas de Centres en els que es va obligar als treballadors a fer vaga mitjançant el tancament del centre. Aquest fet ja el vaig denunciar en el sindicat. És una vulneració dels meus drets com a treballador . La vaga és un dret individual del treballador i és ell qui lliurement decideix fer o no fer vaga i és en aquesta decisió on recau la força d\'aquest dret. Suposo que és dirà que no és veritat , però tinc ... Llegir més
23 octubre 2017 19.37
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal