ATRI: Nota informativa sobre l'aturada del 3 d'octubre


Com a continuació de la Nota informativa sobre les absències en el lloc de treball el dia 3 d'octubre de 2017 (ATRI de 19.10.17) es recorda que la recuperació d’aquestes absències, considerades justificades, s’ha d’efectuar fins el dia 10 de febrer de 2018, prorrogable excepcionalment fins el...

... Llegir aquest article ...Professors i adoctrinadors


Diari de Girona (14/11).
"No crec en l’horòscop, sóc àries, i els àries som racionals i lògics, no podem creure’ns aquestes bajanades". La cita s’atribueixa Bertrand Russell, tot i que també de vegades a Isaac Asimov. Amb menys ironia, Karl Mannheim palesava, en la seva famosa «paradoxa», la irreflexivitat del concepte d’ideologia. És a dir, no és autoaplicable. Hom pot acusar els altres de fer ideologia, però mai a un mateix; s’estaria autorrefutant.

... Llegir aquest article ...Contra la cacera de bruixes, llibertat de càtedra!


Sempre hem estat defensors de la llibertat de càtedra com a condició inherent a la docència, i vam aconseguir solets que figurés a la LEC –això sí, amb lletra petita-, mentre que d’altres que ara la invoquen, la consideraven prescindible. I també, sempre hi ha hagut temptacions des del poder –de qualsevol color o bandera- de limitar-la i restringir-la. El decret d’autonomia de centres, sense anar més lluny, subordina la llibertat de càtedra del docent al projecte educatiu del centre. I també ens hi vam oposar, sense èxit en aquest cas.

... Llegir aquest article ...Convocatòria de concurs públic per a formar part de la Borsa de Treball de personal docent


RESOLUCIÓ ENS/2470/2017, de 20 d'octubre, de convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal, com a personal interí docent, en centres públics dependents del Departament d'Ensenyament.
"El termini de presentació de sol·licituds és des del dia 25 d'octubre fins al 13 de novembre de 2017."

... Llegir aquest article ...VI Jornades de Secundària. L'escola inclusiva


Són ja moltes les veus que es declaren partidàries de l’escola inclusiva. De fet, i sota l’aixopluc de moltes institucions, forces centres s’han plantejat aquesta estratègia pedagògica. Davant l’eclosió d’aquesta tendència, i com sol passar, han aparegut entusiastes, detractors i eclèctics. Els entusiastes afirmen que la inclusiva és un camí a seguir per tal d’integrar aquells alumnes amb discapacitats cròniques. Els detractors sentencien que l’escola inclusiva no pot atendre de manera adient a aquests joves. I finalment alguns eclèctics es mantenen en un terme mig dient que tal com s’està aplicant la inclusiva no és la millor manera de les possibles.

... Llegir aquest article ...Oposicions 2018: Places per especialitat. Departament d'Ensenyament


Tot i que hom suposava que demà dia 18 d'octubre s'havia d'acabar de discutir a la Mesa Sectorial la proposta per cossos i especialitats, la web del Departament ja ha publicat la llista de places previstes.

... Llegir aquest article ...


Centre d'Atenció al Professorat

Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.

Els afiliats/des rebran una resposta en 24/48 hores.

Comunicat del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) sobre la situació actual5

Lectures (1519) 24/10/2017, 18:45  |   |  Etiquetes: #Comunicats,

Davant del caire que estan prenent els esdeveniments i el progressiu enrariment de la situació que es viu a Catalunya, des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) volem refermar el nostre compromís amb l'ensenyament públic, amb el professorat de secundària en general, i amb els nostres afiliats en particular. En aquest sentit, la nostra afiliació comparteix la seva condició professional docent i un determinat discurs sobre l'ensenyament, alhora que presenta sensibilitats i diversitat d'opinions en d'altres àmbits, que abasten tot el ventall propi d'una societat oberta, diversa i democràtica com la catalana.

Ens devem a tots els nostres afiliats i al professorat en general, en allò que pertoca a qüestions professionals i educatives, amb independència de quina sigui la seva opinió o de quina ideologia professin en relació als actuals esdeveniments. Igualment, estem convençuts que segueix fent falta, més que mai, una organització que defensi i representi els drets i els interessos del professorat, al marge de com derivi la situació que actualment estem vivint. Perquè sempre farà falta un sindicat que defensi la nostra professió de docents. I aquesta és la nostra funció.

Ens oposarem frontalment, doncs, a qualsevol situació que comporti un empitjorament de les condicions laborals i professionals del professorat

Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (5)

Esteu opinant sobre: Comunicat del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) sobre la situació actual
5/5 (1)
jordi-250 diu...
Totalment d\'acord joan-711.
Espero del meu sindicat un pronunciament CLAR del seu posicionament respecte empresonaments injustificables i amb finalitats venjatives, atacs a les llibertats d\'expressió, associació i manifestació, dret a consultar al poble sobre el seu futur (llei de consultes o referèndum, a escollir)...
No crec que es pugui nedar i guardar la roba amb tot el que està passant.
Potser també en plantejo jo l\'afiliació després de 12 anys.

Jordi
4 novembre 2017 13.35
rafael-7b9 diu...
El propòsit d\'un sindicat és el de la unió dels treballadors per la millora de les seves condicions laborals. Qualsevol proposta orientada a la divisió dels treballadors em semble inacceptable. El sindicat no s\'ha de manifestar ni a favor ni en contra donat que no és un partit polític i està integrat per persones diferents. No som satèl.lits de ningú, som lliures e independents per poder decidir en cada moment el que és millor pels nostres interesos com a treballadors. El ... Llegir més
5 novembre 2017 11.18
joan-711 diu...
No teniu res a dir del que està fent l\'estat español amb Catalunya?
2 novembre 2017 20.56
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
jenny-651 diu...
Després de llegir el vostre comunicat i d\'haver-me esborrat de l\'Ustec després de 9 anys d\'estar-hi afiliada per considerar que la seva dedicació s\'havia tornat més política que sindical, aquest comunicat fa que em plantegi si hi ha sindicats que encara saben quina és la seva tasca i que tracten a tothom per igual en aquests moments difícils.
Pensaré en l\'afiliciació.
26 octubre 2017 13.16
salvador-9e5 diu...
Gràcies pel comunicat!!!
25 octubre 2017 14.32
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.