Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament


El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

... Llegir aquest article ...Però encara hi ha algú que s’empassi allò de la famosa “autonomia de centre”?


Si algun professor ―no li ho recomanem― vol perdre una estona llegint diferents mostres de PEC (Projecte Educatiu de Centre) disponibles per Internet, s’adonarà que encara hi ha centres educatius que, potser càndidament, reivindiquen el concepte autonomia de centre com si es tractés d’una mena de fur, d’un marc legal-administratiu que, en efecte, garantís algun tipus d’autonomia, de marge discrecional en la seva gestió. La veritat contrastada, però, és que, com més avança i es consolida el desplegament de la LEC, es desemmascara més i més l’enganyifa d’uns imaginaris centres autònoms i es revela, cada cop amb major nitidesa, el caràcter limitador, restrictiu i tecnoautocràtic d’una llei que es va dissenyar per implantar, en el món educatiu, una estructura de poder tan piramidal com fos possible.

... Llegir aquest article ...Xerrada informativa sobre els funcionaris en pràctiques 2018-2019. Atenció: canvi de dia


LLoc: seu central del Sindicat Professors de Secundària. C/ Rocafort, 242, ent. 2a, Barcelona.
Dia: Dilluns 25 de juny de 2018.
Hora: 17:00.

... Llegir aquest article ...Majors de 55 anys: vols reclamar la reducció de 2 hores lectives?


L'ACORD GOV/70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, va modificar temporalment, durant els cursos escolars 2016-2017 i 2017-2018, l'aplicació del punt 1.3 de l'Acord de la Mesa Sectorial de 17 de novembre de 2005, sobre les condicions específiques de l'horari setmanal per al professorat entre 55 i 64 anys, de manera que aquest va perdre la possibilitat de reduir el seu horari lectiu i, durant el període esmentat, aquest professorat, prèvia sol·licitud i autorització, tan sols ha pogut gaudir d'una reducció de 2 hores d'activitats complementàries corresponents a l'horari fix de permanència al centre.

... Llegir aquest article ...

Comunicat del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) sobre la situació actual5

Lectures (1696) 24/10/2017, 18:45  |   |  Etiquetes: #Comunicats,

Davant del caire que estan prenent els esdeveniments i el progressiu enrariment de la situació que es viu a Catalunya, des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) volem refermar el nostre compromís amb l'ensenyament públic, amb el professorat de secundària en general, i amb els nostres afiliats en particular. En aquest sentit, la nostra afiliació comparteix la seva condició professional docent i un determinat discurs sobre l'ensenyament, alhora que presenta sensibilitats i diversitat d'opinions en d'altres àmbits, que abasten tot el ventall propi d'una societat oberta, diversa i democràtica com la catalana.

Ens devem a tots els nostres afiliats i al professorat en general, en allò que pertoca a qüestions professionals i educatives, amb independència de quina sigui la seva opinió o de quina ideologia professin en relació als actuals esdeveniments. Igualment, estem convençuts que segueix fent falta, més que mai, una organització que defensi i representi els drets i els interessos del professorat, al marge de com derivi la situació que actualment estem vivint. Perquè sempre farà falta un sindicat que defensi la nostra professió de docents. I aquesta és la nostra funció.

Ens oposarem frontalment, doncs, a qualsevol situació que comporti un empitjorament de les condicions laborals i professionals del professorat

Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (5)

Esteu opinant sobre: Comunicat del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) sobre la situació actual
5/5 (1)
jordi-250 diu...
Totalment d\'acord joan-711.
Espero del meu sindicat un pronunciament CLAR del seu posicionament respecte empresonaments injustificables i amb finalitats venjatives, atacs a les llibertats d\'expressió, associació i manifestació, dret a consultar al poble sobre el seu futur (llei de consultes o referèndum, a escollir)...
No crec que es pugui nedar i guardar la roba amb tot el que està passant.
Potser també en plantejo jo l\'afiliació després de 12 anys.

Jordi
4 novembre 2017 13.35
rafael-7b9 diu...
El propòsit d\'un sindicat és el de la unió dels treballadors per la millora de les seves condicions laborals. Qualsevol proposta orientada a la divisió dels treballadors em semble inacceptable. El sindicat no s\'ha de manifestar ni a favor ni en contra donat que no és un partit polític i està integrat per persones diferents. No som satèl.lits de ningú, som lliures e independents per poder decidir en cada moment el que és millor pels nostres interesos com a treballadors. El ... Llegir més
5 novembre 2017 11.18
joan-711 diu...
No teniu res a dir del que està fent l\'estat español amb Catalunya?
2 novembre 2017 20.56
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
jenny-651 diu...
Després de llegir el vostre comunicat i d\'haver-me esborrat de l\'Ustec després de 9 anys d\'estar-hi afiliada per considerar que la seva dedicació s\'havia tornat més política que sindical, aquest comunicat fa que em plantegi si hi ha sindicats que encara saben quina és la seva tasca i que tracten a tothom per igual en aquests moments difícils.
Pensaré en l\'afiliciació.
26 octubre 2017 13.16
salvador-9e5 diu...
Gràcies pel comunicat!!!
25 octubre 2017 14.32
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal