ATRI: Nota informativa sobre l'aturada del 3 d'octubre


Com a continuació de la Nota informativa sobre les absències en el lloc de treball el dia 3 d'octubre de 2017 (ATRI de 19.10.17) es recorda que la recuperació d’aquestes absències, considerades justificades, s’ha d’efectuar fins el dia 10 de febrer de 2018, prorrogable excepcionalment fins el...

... Llegir aquest article ...Professors i adoctrinadors


Diari de Girona (14/11).
"No crec en l’horòscop, sóc àries, i els àries som racionals i lògics, no podem creure’ns aquestes bajanades". La cita s’atribueixa Bertrand Russell, tot i que també de vegades a Isaac Asimov. Amb menys ironia, Karl Mannheim palesava, en la seva famosa «paradoxa», la irreflexivitat del concepte d’ideologia. És a dir, no és autoaplicable. Hom pot acusar els altres de fer ideologia, però mai a un mateix; s’estaria autorrefutant.

... Llegir aquest article ...Contra la cacera de bruixes, llibertat de càtedra!


Sempre hem estat defensors de la llibertat de càtedra com a condició inherent a la docència, i vam aconseguir solets que figurés a la LEC –això sí, amb lletra petita-, mentre que d’altres que ara la invoquen, la consideraven prescindible. I també, sempre hi ha hagut temptacions des del poder –de qualsevol color o bandera- de limitar-la i restringir-la. El decret d’autonomia de centres, sense anar més lluny, subordina la llibertat de càtedra del docent al projecte educatiu del centre. I també ens hi vam oposar, sense èxit en aquest cas.

... Llegir aquest article ...Convocatòria de concurs públic per a formar part de la Borsa de Treball de personal docent


RESOLUCIÓ ENS/2470/2017, de 20 d'octubre, de convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal, com a personal interí docent, en centres públics dependents del Departament d'Ensenyament.
"El termini de presentació de sol·licituds és des del dia 25 d'octubre fins al 13 de novembre de 2017."

... Llegir aquest article ...VI Jornades de Secundària. L'escola inclusiva


Són ja moltes les veus que es declaren partidàries de l’escola inclusiva. De fet, i sota l’aixopluc de moltes institucions, forces centres s’han plantejat aquesta estratègia pedagògica. Davant l’eclosió d’aquesta tendència, i com sol passar, han aparegut entusiastes, detractors i eclèctics. Els entusiastes afirmen que la inclusiva és un camí a seguir per tal d’integrar aquells alumnes amb discapacitats cròniques. Els detractors sentencien que l’escola inclusiva no pot atendre de manera adient a aquests joves. I finalment alguns eclèctics es mantenen en un terme mig dient que tal com s’està aplicant la inclusiva no és la millor manera de les possibles.

... Llegir aquest article ...Oposicions 2018: Places per especialitat. Departament d'Ensenyament


Tot i que hom suposava que demà dia 18 d'octubre s'havia d'acabar de discutir a la Mesa Sectorial la proposta per cossos i especialitats, la web del Departament ja ha publicat la llista de places previstes.

... Llegir aquest article ...


Centre d'Atenció al Professorat

Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.

Els afiliats/des rebran una resposta en 24/48 hores.

Sobre la convocatòria de vaga del 8 de novembre8

Lectures (1393) 07/11/2017, 11:58  |  Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Vaga, #Comunicats,

Davant la convocatòria de vaga general a Catalunya per al dia 8 de novembre, per part d’una organització sindical, des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) considerem necessari emetre el següent comunicat, dirigit a la nostra afiliació i al professorat de secundària pública catalana en general.

1) Som un sindicat professional i plural, la funció estatutària del qual és la defensa dels drets del professorat i d’un ensenyament públic català de qualitat. Res fora d’això ens incumbeix com a Organització sindical. Si ens pronunciéssim sobre altres matèries, estaríem transgredint els nostres propis Estatuts.

2) Aquesta pluralitat comporta l’absolut respecte per les opinions, ideologies i posicionaments que, en ús de la legítima llibertat de consciència, inalienable a tot ésser humà, cadascú pugui professar en la seva dimensió com a ciutadà.

3) Sobre els fets que s’estan produint a Catalunya en els darrers temps, ens remetem als nostres anteriors comunicats, de 29 de setembre, 2 d’octubre i 24 d’octubre respectivament. Rebutgem l’ús de la violència i la força, així com la intransigència i l’arbitrarietat, alhora que apostem per un marc de diàleg democràtic i de convivència, amb respecte a la diversitat d’opinions pròpia d’una societat plural i diversa dins d’aquest marc democràtic que marca les regles del joc. I no ens correspon valorar aquestes opinions, d’acord amb l’expressat en el punt 1).

4) Quant a la vaga convocada per al dia 8 de novembre, sense entrar a valorar els motius adduïts pel sindicat convocant, s’emmarca en un context de confrontació, per la qual cosa, sense que això impliqui que ens hi posicionem a favor o en contra, no ens hi podem afegir. Entenem que cadascun dels nostres afiliats té el dret d’adoptar la decisió que, d’acord amb el seu criteri i llibertat de consciència, consideri més oportuna i justa. Amb el nostre respecte més absolut.

Tot això en el benentès que el sindicat els empararà sigui quina sigui la seva decisió.

Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)
Barcelona, 7 de novembre de 2017


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (8)

Esteu opinant sobre: Sobre la convocatòria de vaga del 8 de novembre
0/5 (0)
1 2 > Última
jordi-250 diu...
Jo també porto dies rumiant-ho, malauradament, ja no em sento representat per aquest sindicat. Com bé han dit alguns companys, no tot és qüestió de diners o quatre reivindicacions laborals. Amb el que està passant, amb les constants agressions al col•lectiu de professors, amb el posar en qüestió tot el sistema educatiu català per interessos polítics, amb el constant descrèdit a la professionalitat dels docents ... aquest sindicat hauria de treure foc pels queixals i no dedicar-se a ... Llegir més
10 novembre 2017 22.03
xavier-986 diu...
Apostar pel diàleg és ambigu? Condemnar la violència policial del 1-O és ambigu? Donar suport a l\'aturada de país i vaga del 3-O és ambigu?
O no t\'has llegit els comunicats o tens un concepte d\'ambigüitat força alterat, essent aleshores ambigu tot allò que no coincideixi plenament amb el que tu vols. En el primer cas, revisa la definició d\'ambigüitat, en el segon, bon vent!
11 novembre 2017 11.03
m teresa-4f9 diu...
Ahir 8 professors cridats a declarar
Avui el partit polític de ciutadants posant a l’abast dels pares una pàgina per denunciar a professors ......
I el meu sindicat es desvincula de la vaga.....i calla
Veient això no tinc clar que el meu sindicat em defensi quan em cridin a mi a declarar per fer el que he fet sempre.
Espero que reaccioneu i que en lloc d’amagar el cap sota l’ala us posicioneu. Mes que res per tenir clar si esteu al costat de la fiscalia o dels vostres afiliats.
8 novembre 2017 18.28
joan-8b4 diu...
Hi porto més de 13 anys afiliat. El sindicat professional i de país amb el qual em vaig identificar no és aquest. La inhibició, \"Res fora d’això ens incumbeix com a Organització sindical\", donar l\'esquena a la situació d\'emergència de les nostres nostres institucions, de la nostra democràcia, i no secundar la vaga general del 8N, no és el que espero del meu sindicat. Així que us deixo amb els que ho troben correcte, els que us donen l\'enhorabona... i la meva baixa.
8 novembre 2017 10.51
xavier-986 diu...
A un sindicat d\\\'ensenyament no se li ha de preguntar què pensa de la independència -perquè cadascun dels seus membres en pot pensar el que vulgui-, sinó què pensa dels nomenaments de professors a dit, del decret de plantilles, de la LEC, de la LOMCE, de la precarietat laboral dels interins, de la congelació salarial, de les pagues extres que ens han robat (2013, 2014 i, encara, part de la del 2012)... i, en tot cas, si seguiria defensant el mateix en una Catalunya independent. No ... Llegir més
10 novembre 2017 11.09
1 2 > Última
Pàgina 1 de 2

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.