Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament


El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

... Llegir aquest article ...Però encara hi ha algú que s’empassi allò de la famosa “autonomia de centre”?


Si algun professor ―no li ho recomanem― vol perdre una estona llegint diferents mostres de PEC (Projecte Educatiu de Centre) disponibles per Internet, s’adonarà que encara hi ha centres educatius que, potser càndidament, reivindiquen el concepte autonomia de centre com si es tractés d’una mena de fur, d’un marc legal-administratiu que, en efecte, garantís algun tipus d’autonomia, de marge discrecional en la seva gestió. La veritat contrastada, però, és que, com més avança i es consolida el desplegament de la LEC, es desemmascara més i més l’enganyifa d’uns imaginaris centres autònoms i es revela, cada cop amb major nitidesa, el caràcter limitador, restrictiu i tecnoautocràtic d’una llei que es va dissenyar per implantar, en el món educatiu, una estructura de poder tan piramidal com fos possible.

... Llegir aquest article ...Xerrada informativa sobre els funcionaris en pràctiques 2018-2019. Atenció: canvi de dia


LLoc: seu central del Sindicat Professors de Secundària. C/ Rocafort, 242, ent. 2a, Barcelona.
Dia: Dilluns 25 de juny de 2018.
Hora: 17:00.

... Llegir aquest article ...Majors de 55 anys: vols reclamar la reducció de 2 hores lectives?


L'ACORD GOV/70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, va modificar temporalment, durant els cursos escolars 2016-2017 i 2017-2018, l'aplicació del punt 1.3 de l'Acord de la Mesa Sectorial de 17 de novembre de 2005, sobre les condicions específiques de l'horari setmanal per al professorat entre 55 i 64 anys, de manera que aquest va perdre la possibilitat de reduir el seu horari lectiu i, durant el període esmentat, aquest professorat, prèvia sol·licitud i autorització, tan sols ha pogut gaudir d'una reducció de 2 hores d'activitats complementàries corresponents a l'horari fix de permanència al centre.

... Llegir aquest article ...

Ampliació dels casos de baixa per malaltia en els quals es continua cobrant el 100%0

Lectures (2120) 11/12/2017, 10:39  |   |  Etiquetes: #Salut laboral, #Normativa i legislació,

(Entre altres, grip, hepatitis, varicel·la, xarampió o epilèpsia).
Com ja sabem, des del 2012, en situació d’incapacitat temporal (baixa per malaltia), ens practiquen uns descomptes de sou del 50% del 1r al 3r dia de la baixa, i del 25% a partir del 4t dia i fins al 20è. Malgrat això, es van considerar uns supòsits en els quals es continuava cobrant el 100% del sou, i que eren:

 1. Accidents laborals i/o malalties professionals
 2. Les treballadores embarassades
 3. Les víctimes de violència de gènere
 4. Hospitalització o intervenció quirúrgica
 5. Processos oncològics

A partir del passat 18 de juliol, en aplicació del Decret Llei 4/2017 de 18 de juliol, s'han ampliat aquests supòsits i, en cas de baixa mèdica per algun dels següents casos, es percebrà també el 100% de les retribucions:

 1. Tractaments de reproducció assistida o del període de lactància
 2. Malalties a causa d'una discapacitat del 33% o superior
 3. Exploracions diagnòstiques invasives, com endoscòpies, colonoscòpies, gastroscòpies, fibroscòpies, cateterismes i altres exploracions similars
 4. Interrupció voluntària de l'embaràs en el primer trimestre de gestació per inducció farmacològica
 5. Altres malalties greus recollides a l'Annex del Reial Decret 1148/2011 de 29 de juliol. Són malalties de tipus oncològic, hematològic, alèrgic, trastorns psiquiàtrics com la depressió major, neurològics, reumatològics o enfermetats infeccioses, entre d'altres
 6. També les malalties subjectes a declaració obligatòria recollides en els annexos I i III del Reial decret 2210/1995, de 28 de desembre (entre elles, grip, hepatitis, xarampió o varicel·la)

Caldrà presentar sempre, adjunt a la baixa mèdica, el PDF Sol·licitud de millora del complement per incapacitat temporal per circumstàncies excepcionals i altra documentació específica en funció del supòsit.

Més informació


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal