Diàlegs sobre Educació. Els sistemes educatius europeos. El model francès, anglès i alemany


Participen:
Lidia Crespo, Directrice Technique des Études Espagnoles, Lycée français de Barcelona.
Lesley Denham, Senior Teacher Academic, British Council Barcelona,
Dra. María Eugenia de la Torre, Koordination Neue Sekundarstufe, Deutsche Schule Barcelona.

... Llegir aquest article ...Oposicions sí, estabilitat també


En la mesa tècnica del 31 de gener el Departament, a banda d’anunciar les properes convocatòries d'oposicions, va deixar clar que no pensa en mesures de protecció per als interins no aprovats. Al·lega que mai no hi ha hagut una sortida important de treballadors del sistema perquè el percentatge d’aprovats que no treballen és molt baix i que no poden tenir gent contractada sense feina, un cop les places siguin estabilitzades pel personal funcionari de carrera.

... Llegir aquest article ...


Centre d'Atenció al Professorat

Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.

Els afiliats/des rebran una resposta en 24/48 hores.

Aclariment en relació a la sentència judicial 591/2017 sobre les oposicions al cos d’Inspecció d’Ensenyament0

Lectures (1062) 07/02/2018, 12:38  |  Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Comunicats,

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) va interposar, a través dels seus serveis jurídics, una demanda judicial tot entenent que el Departament estava abusant de les comissions de serveis per a cobrir les places vacants d’Inspecció, en la consideració que s’han de cobrir per oposició i la Inspecció ha de ser exercida per funcionaris de carrera. Només, excepcionalment, es pot recórrer a la comissió de serveis per concurs de mèrits.

La sentència en primera instància 234/2016 va donar la raó als pediments del sindicat i va anul·lar l’última convocatòria de concurs per a provisió de comissions de serveis, alhora que va qualificar (textualment) de "frau deliberat de llei" la sistemàtica no-convocatòria d’oposicions al cos d’Inspecció.

El Departament d’Ensenyament va interposar recurs d’apel·lació, i la sentència 591/2017 va ratificar l’anterior, donant novament i en ferm la raó a les demandes del sindicat. Com a conseqüència d’això, el Departament d’Ensenyament va convocar unes primeres oposicions al cos d’Inspecció, que han tingut lloc al larg de l’any 2017. La situació ara mateix és, doncs, que hi ha una sentència ferma que va anul·lar la convocatòria del concurs de mèrits per a comissió de serveis i que instava el Departament d’Ensenyament a cobrir les places per oposició.

Quant als rumors que ens han arribat i que circulen en el sentit que des del sindicat haguem demanat l’execució de sentència d’anul·ació de la convocatòria objecte de la demanda, hem de dir que són completament falsos. No hem demanat l’execució de sentència, perquè tampoc volem perjudicar professionalment ningú. L’objectiu de la nostra demanda era que el Departament s’atingués a la seva pròpia normativa, cosa que no feia. Seguirem vetllant per tal que ho faci.


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.