Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament


El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

... Llegir aquest article ...Però encara hi ha algú que s’empassi allò de la famosa “autonomia de centre”?


Si algun professor ―no li ho recomanem― vol perdre una estona llegint diferents mostres de PEC (Projecte Educatiu de Centre) disponibles per Internet, s’adonarà que encara hi ha centres educatius que, potser càndidament, reivindiquen el concepte autonomia de centre com si es tractés d’una mena de fur, d’un marc legal-administratiu que, en efecte, garantís algun tipus d’autonomia, de marge discrecional en la seva gestió. La veritat contrastada, però, és que, com més avança i es consolida el desplegament de la LEC, es desemmascara més i més l’enganyifa d’uns imaginaris centres autònoms i es revela, cada cop amb major nitidesa, el caràcter limitador, restrictiu i tecnoautocràtic d’una llei que es va dissenyar per implantar, en el món educatiu, una estructura de poder tan piramidal com fos possible.

... Llegir aquest article ...Xerrada informativa sobre els funcionaris en pràctiques 2018-2019. Atenció: canvi de dia


LLoc: seu central del Sindicat Professors de Secundària. C/ Rocafort, 242, ent. 2a, Barcelona.
Dia: Dilluns 25 de juny de 2018.
Hora: 17:00.

... Llegir aquest article ...Majors de 55 anys: vols reclamar la reducció de 2 hores lectives?


L'ACORD GOV/70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, va modificar temporalment, durant els cursos escolars 2016-2017 i 2017-2018, l'aplicació del punt 1.3 de l'Acord de la Mesa Sectorial de 17 de novembre de 2005, sobre les condicions específiques de l'horari setmanal per al professorat entre 55 i 64 anys, de manera que aquest va perdre la possibilitat de reduir el seu horari lectiu i, durant el període esmentat, aquest professorat, prèvia sol·licitud i autorització, tan sols ha pogut gaudir d'una reducció de 2 hores d'activitats complementàries corresponents a l'horari fix de permanència al centre.

... Llegir aquest article ...

El Departament fa marrada2

Lectures (2485) 07/06/2018, 09:47  |  Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Mobilitzacions, #Adjudicacions d'estiu,

A la llista de provisió de llocs de treball docents a proposta de les direccions del centre, apareguda ahir, constatem que les reserves de places per a mestres de Primària als instituts de tota Catalunya són unes 225. Una xifra que està molt per sota de les prescripcions establertes pel Departament en la seva resolució de criteris de plantilles, que d’haver estat seguides per les direccions s’apropava a les mil places o més. De fet, el Departament ha «habilitat» més de sis mil mestres.

Entenem que la raó per la qual les previsions del Departament no s’han complert ha estat l’oposició majoritària del professorat de Secundària i el fet que les direccions, fent-se’n ressò, no han reservat aquestes places, que seguiran sent de Secundària, cosa de la qual ens congratulem.

Tanmateix, que 225 mestres de Primària accedeixin a Secundària il·legalment significa que hi haurà 225 professors interins que no tindran feina perquè aquests llocs de treball estaran ocupats per membres d’un altre cos – és així, tants caps, tants barrets, no hi ha més-. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) prosseguirà amb la la demandaque ha entrat als Tribunals per tal d’aconseguir que la docència a la Secundària correspongui només als membres dels cossos que en tenen la competència legal i la titulació requerida. I si per culpa d’una mala planificació, s’ha de recórrer a un altre cos, doncs a la cua!

Ara, a veure quina se’n pensen…


facebook twitter google plus enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: El Departament fa marrada
4/5 (1)
ramon-3f4 diu...
S\\\'ha demostrat que la pressió exercida per l\\\'ASPEPC, ÚNIC sindicat exclusivament de secundària, amb la complicitat de la majoria d\\\'equips directius, ha donat els seus fruits. Tot i això, només un mestre a Secundària d\\\'aquesta manera ilegal continua sent massa. Seguirem lluitant perquè els llocs de treball de secundària continuïn sent pel professorat de secundària. Cap interí/ja sense feina!!
7 juny 2018 15.53
Full StarFull StarFull StarFull StarEmpty Star
fernando-f7e diu...
No tendrian que haber reservado ninguna plaza a primaria. Cada santo...
7 juny 2018 11.35
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal