Ni una sola retallada més!

Se n’està començant a parlar subreptíciament i a petites dosis informatives: per tal de quadrar els pressupostos, els funcionaris tornarem a patir retallades salarials i augments de l’horari laboral. El govern central i les comunitats autònomes ho estan tractant conjuntament i no sembla que en això tinguin massa discrepàncies. Fins i tot, es manté una rigorosa confidencialitat sobre l’origen de cadascuna de les propostes, no fos cas que els ciutadans sabéssim qui ha estat el promotor de la idea.

S’estan contemplant mesures com ara nous augments linials de l’horari laboral, supressió de les pagues extres i, com a «regalet» especial per als professors, l’eliminació de certs complements salarials. Unes mesures que, evidentment, s’hauran d’afegir a les que ja estem patint i la llista de les quals és tan llarga que, al capdavall i estalviant-nos-en la relació, n’hi ha prou amb recordar que, en els darrers 5 anys, han reduït la nostra capacitat adquisitiva en més d’un 40%. Però deien que ja estàvem sortit de la crisi! Com és, doncs, que encara es plantegen noves retallades?

Els funcionaris, i molt particularment els docents, ja hem pagat, i seguim pagant amb escreix la nostra quota solidària a la crisi. I aquí a Catalunya, les notícies que ens estan arribant sobre l’aplicació del decret de plantilles, perfilen un panorama nepotista i clientelista en el qual no són solament el salari i l’horari, sinó que també les condicions de treball s’estan devaluant a marxes forçades. Tot plegat ja passa de taca d’oli…

ASPEPC·SPS vol anunciar públicament que no acceptarà ni una sola retallada més i que recorrerà a tots els mitjans legals al seu abast per tal de combatre aquestes noves arbitrarietats que s’estan anunciant. Volem fer igualment una crida a tots els sindicats del sector per tal de presentar conjuntament un calendari de lluita contra aquest nou robatori que ens volen encolomar. Anirem a totes.

  • Darrera modificació: 30/07/2014 08:50