Ciutadania digital i perills d'internet en l'adolescència

Actualment naveguem per internet sense ser conscients que ho estem fent. A través dels mòbils, per exemple -constantment connectats-, una app pot transmetre informació sobre la nostre posició, pujar les nostres fotos o enviar missatges automàtics de twitter.

Així com existeix una educació vial independentment del fet d’adquirir les competències per aprendre a conduir, també és diferent adquirir competències digitals i una educació per a la ciutadania digital. En el nostre cas, aquest curs tracta sobre com conviure en el món digital amb coneixement dels perills i conseqüències que poden existir a través d’aquest mitjà: la navegació segura, la petjada digital, la reputació de l’individu, les agressions que podem rebre, etc.

  1. Introducció a la navegació segura per internet.

  2. Identitat digital i reputació online.

  3. Ciutadania digital i xarxes socials

  4. Ciberassetjament.

  5. Com estar al dia.

  • Donar a conèixer de forma clara als docents quins són els perills reals de navegar per internet per als adolescents, així com ensenyar diferents mesures per a prevenir-los d'aquests perills.

  • Donar a conèixer els fonaments del concepte de ciutadania digital: la identitat digital, reputació online i convivència dins la xarxa.

Tant el primer punt com el segon dels objectius donen punts de vista nous als docents per a poder ajudar els estudiants a tenir uns hàbits saludables i eficients en la seva vida, dintre de l'esfera digital. Ja que la xarxa ha passat a ser un element totalment integrat en les nostres vides, és important que els docents puguin tenir eines (com les que es donen en aquest curs) per a instruir de forma efectiva i de manera transversal sobre l'ús saludable de la tecnologia.

Roman Roset Mayals.

  • Darrera modificació: 11/04/2016 19:50