Curs d'iniciació a la tasca docent

 • El professorat interí que sigui nomenat per a tot un curs escolar en un mateix centre està obligat a fer un curs d'iniciació a la tasca docent amb avaluació final, llevat que tingui una experiència docent prèvia de 12 o més mesos en els darrers 3 cursos.
 • Aquest curs d'iniciació consta d'una fase presencial i d'una fase de tutoria. El calendari dels cursos es podrà consultar a XTEC -> Formació
 • La durada del curs serà de 30 hores.
 • Pel que fa a la fase de tutoria, aquesta finalitzarà amb l'avaluació i qualificació de la tasca docent, duta a terme pel professorat interí, a càrrec d'una comissió qualificadora .
 • La comissió avaluarà el professorat, atorgarà les puntuacions obtingudes en cadascun dels elements i descriptors establerts per la normativa i determinarà si correspon una avaluació positiva (APTE) o una avaluació no positiva (NO APTE).
 • Els elements descriptors a tenir en compte són:
 1. Planificació de l'activitat docent (objectius, continguts)
 2. Desenvolupament de l'activitat docent (activitats d'ensenyament i aprenentatge).
 3. Avaluació i seguiment dels aprenentatges dels alumnes.
 4. Gestió de l'aula.
 5. Participació en les activitats del centre.

Per a més informació consulteu RESOLUCIÓ EDU/2637/2020, de 23 d'octubre, per la qual s'aproven les instruccions sobre el curs d'iniciació, el període de prova inicial i la prova d'idoneïtat del personal interí docent.

NOVETAT 18/11
Després de la nostra petició d'aclariment sobre la interpretació de la nova normativa (Comunicat) el Departament ens ha confirmat el següent a la reunió de la mesa sectorial (Resum):

«Les persones que acreditin 12 o més mesos d'experiència docent prèvia en els 3 cursos anteriors n'estan exempts.
Ja han enviat un document als ST per tal de corregir la interpretació restrictiva que s’havia fet del document.
Als qui han fet recurs els contestaran i als qui no els diran que resten exempts.»
 • Darrera modificació: 20/11/2020 12:45