Aquesta és una revisió antiga del document


Salut laboral

Wiki de Secundària

La Wiki de Secundària (o Web de Documentació) va néixer amb la voluntat de facilitar l'accés a tota la informació necessària en la nostra tasca docent.

Contínuament s'hi afegeixen, es corregeixen i s'actualitzen tot tipus d'informacions útils per al professorat de secundària. Això fa que actualment sigui un dels mitjans d'informació preferits pel professorat

Per accedir a la informació podeu utilitzar el menú lateral esquerre o bé el cercador situat a la part superior de la pàgina

Si trobeu a faltar algun tema, alguna informació o hi ha cap error o informació desactualitzada, si us plau, ompliu el següent formulari.

Si no hi trobeu la resposta podeu fer servir el Centre d'Atenció al Professorat (http://secundaria.info/suport) on un especialista us contestarà el més aviat possible

Des de la nostra app gratuïta també podràs consultar tots els continguts d'aquesta web a més de la missatgeria i el resum de l'actualitat.

Eleccions Sindicals 2015

ASPEPC·SPS Sindicat de Professors de Secundària és una organització sindical independent i sense cap altre objectiu que no sigui la defensa dels interessos i els drets dels docents de l'ensenyament secundari públic i l'assoliment d'un sistema educatiu de qualitat.

Cerca el centre on has de votar el dijous 26 de febrer.

L'objectiu d'un sistema educatiu és fonamentalment la transmissió de coneixements.

 1. El professor de secundària és un especialista la tasca primordial del qual és ensenyar.
 2. El docent és un funcionari públic -de carrera o interí- la feina del qual és impartir docència, no emplenar paperassa inútil.
 3. Les lleis educatives actuals estan desvirtuant la tasca docent, tot reconvertint-la a funcions assistencials i desviant-la del seu objectiu fonamental.
 4. Un sistema educatiu que mereixi aquest nom ha de proveir els docents de les facultats necessàries per a poder impartir la seva tasca amb rigor acadèmic i qualitat educativa, i no pas obstaculitzar-la.
 5. La LEC i la LOMCE són les dues cares d'una mateixa moneda: la mercantilització de l'ensenyament.
 6. El sistema educatiu públic, atesa la seva importància cabdal per a la societat, ha de mantenir-se fora de les lleis del mercat.
 7. El model de funció pública és la garantia d'independència contra les ingerències doctrinàries i burocràtiques. Som transmissors de coneixements, no de doctrines.
 8. El deteriorament del sistema educatiu ha estat el resultat de l'aplicació d'un model destinat a banalitzar l'ensenyament públic.
 9. Les direccions dels centres han de ser els òrgans de govern encarregats de vetllar pel compliment de la normativa, però mai ells mateixos la normativa ni contractadors de personal docent.
 10. Cal una llei educativa elaborada des del consens i que compti amb els autèntics experts en la matèria: els docents.

I perquè creiem en la importància i la dignitat de la tasca docent.

 • Assolir la implantació de la jornada continuada als centres de secundària, tot i l'oposició pràctica de la resta de sindicats.

 • Recuperar els exàmens de setembre i ajornar l'inici de les classes.

 • Evitar l'accés indiscriminat de mestres a l'ensenyament secundari, en perjudici dels docents de secundària, tal com pretenia el Departament.

 • Mantenir el principi d'especialitat del professorat de secundària contra els intents de les administracions d'implantar la polivalència curricular.

 • Recollir més de 10.000 signatures de docents de secundària contra el Decret de Plantilles, forçar el seu debat al Parlament i impugnar-lo davant dels tribunals.

 • Evitar la pèrdua d'hores lectives de les tutories de secundària i batxillerat.

 • Pal·liar l'efecte d'algunes retallades tot subscrivint una assegurança per als afiliats que cobreix fins a 30 dies de baixa per any.

 • Defensar amb èxit desenes de professors en procediments judicials i forçar el Departament, també judicialment, a modificar aspectes de les seves normes.
 • Darrera modificació: 30/07/2020 13:19