Mesa sectorial de 22 de maig de 2013

Criteris de confecció de plantilles i Decret de plantilles

Abans de començar la reunió la part sindical ha fet constar en acta la seva disconformitat absoluta amb el fet que les Resolucions sobre criteris de plantilles, la negociació de les quals constitueix el punt primer de l'ordre dia ja estiguessin publicades a la intranet del departament des d'ahir, dia 21, sense cap indicació que advertís que es tractava d'esborranys. S'ha preguntat, per tant si el Departament considerava acabat el “tràmit previ de consulta i participació amb els representants sindicals de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent no Universitari” exigit per la legislació vigent: la resposta ha estat que només s'ha publicat un esborrany en la intranet i que la resolució no esta signada pel Director General i que el departament està disposat a negociar.

Les dues novetats més importants respecte a Resolucions anteriors són:

a) En aplicació del Decret 164/2013 de 14 de maig, el curs 2013-2014 es redueix, de manera “excepcional i temporal” 0,7 hores de professorat per cada grup d'ESO i Batxillerat en tots els centres centres amb 11 o més grups: Ràtio alumnes/grup d'ESO inferior a 25 alumnes: 35,20 hores de professorat per cada grup (es manté);

Ràtio alumnes/grup d'ESO igual o superior a 25 alumnes: 35,60 hores de professor per cada grup (es manté);

Instituts amb 4 grups de batxillerat diürn o més: passa de 40 a 39,3 hores setmanals de professorat per cada grup (40 hores si l'institut té menys d'11 grups d'ESO i batxillerat);

Instituts que tenen fins a 3 grups de batxillerat diürn: passa de 45 a 44,3 hores setmanals de professorat per cada grup (45 hores si l'institut té menys d'11 grups d'ESO i batxillerat);

Instituts que imparteixen batxillerat en règim nocturn: passa de 40 a a 39,3 hores setmanals de professorat per cada grup (40 hores si l'institut té menys d'11 grups d'ESO i batxillerat).

A més, l'¡ncrement d'hores lectives de professorat per “implantar mesures de suport a l'atenció directa dels alumnes” passa de 1,7 a 1 hora lectiva de professorat més. Es manté en 1,7 en centres que tinguin menys d'11 grups.

La resta d'indicadors, hores de reducció per a càrrecs de direcció, coordinació etc., romanen com estaven el curs passat.

El Departament considera la disminució de 0,7 hores de professor per grup una “redistribució de recursos” per a mantenir la plantilla de professorat i fer front a les necessitats d'escolarització aplicant a la vegada la restricció de despesa derivada de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat.

ASPEPC·SPS, amb la resta d'organitzacions sindicals ha demanat que es retiri la reducció de 0,7 hores per grup. La resposta del Departament és que no hi ha altra manera de procedir si es vol mantenir la plantilla actual.

b) La resolució incorpora un apartat nou on s'especifiquen els criteris de definició dels llocs de treball “específics” que poden designar les direccions. La part sindical considera que aquest procediment no s'hauria de d'incloure fins que es promulgui el nou Decret de Plantilles i que ara, igual que s'ha fet en les instruccions de les adjudicacions provisionals, ja s'està aplicant de facto el decret. L'administració respon que ni en la Resolució de plantilles ni en les instruccions sobre adjudicacions hi ha res il·legal i que tot el que s'hi disposa està establert en la LEC, el Decret d'Autonomia de Centres i el Decret de direccions. Per tant no està disposada a retirar aquest apartat. Afegeix que el canvi de nomenclatura no augmenta el nombre de llocs de treball nomenats a dit.

Instituts i Instituts escola que imparteixen ESO, Batxillerat i CCFF:

  • Fins a 10 grups: fins a 3 llocs;
  • D'11 a 18 grups: fins a 5 llocs;
  • Més de 18 grups: fins a 7 llocs;

Instituts de nova/recent creació: fins a 6 llocs;

Instituts que només imparteixen CCFF, EOI i EASD:

Amb caràcter general: Fins a 4 llocs;

Amb 50 o més docents: Fins a 7 llocs;

AFA/CFA:

  • Fins a 7 docents: 2;
  • Amb 8 o més docents: 3;

ASPEPC·SPS ha demanat que es retiri aquest apartat o que si més no es redueixi el nombre de places “digitals”: L'administració respon que el que es fa amb aquest apartat és “limitar”el nombre de vacants que les direccions poden “designar”i només es compromet a revisar el nombre de places en el cas dels instituts de nova o recent creació. Un cop ens afegim a la petició ja antiga de saber quantes vacants estan ja actualment ocupades amb aquest procediment.

Prosegueix el simulacre de negociació.

  • Darrera modificació: 24/05/2013 09:15