Reunió virtual d'1 d'abril de 2020

El Departament presentarà una proposta per passar les presentacions i l’inici de les proves de les oposicions molt probablement a partir del setembre.

La suspensió definitiva de les oposicions i no fer-les durant el 2020 suposaria la pèrdua d’una oportunitat pels professors de secundària aspirants, ja que a partir del 2022 només es convocaran places de reposició mitjançant el procediment corresponent

Quant a les «floretes» que certs sindicats es tiren a si mateixos tot practicant l’autolloança, El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) vol deixar clar el següent:

No ens agrada el calendari d’oposicions presentat pel Departament, però pensem que és un mal menor si es vol que, efectivament, es dugui a terme el procés i se salvin les places d’aquesta convocatòria. En les actuals circumstàncies, no tenim cap garantia que si se suspèn aquesta convocatòria, se’n faci una de nova el gener del 2021 per al següent estiu, d’aquí a més d’un any. Recordem que això ja ha passat no fa pas tant de temps. Així mateix, tal i com vam publicar al resum de la reunió virtual de 30 de març, tots els sindicats presents a la Mesa vam estar d’acord en un punt: no s’han de suspendre les oposicions definitivament i va quedar molt clar que, sinó se suspenia totalment el procediment selectiu, aquest només es podia celebrar durant el primer trimestre del proper curs, tant per qüestions logístiques com pels temps necessaris.

Sobre les oposicions d’inspecció i cuina: Així que acabi el confinament i comencin a córrer de nou els terminis, es reprendran les actuacions tal com estava previst. Aquelles persones que ja ha superat el procediment de l’especialitat de cuina seran nomenades funcionaris en pràctiques amb data 1 de setembre i si no s’arriba a temps amb els pendents es farà una resolució excepcional al respecte.

El Departament publicarà una instrucció excepcional sobre els terminis per tal de poder tancar la borsa (Nova Contractació) d’aquest curs. Queda pendent saber què passarà amb qui havia presentat documentació però encara no la tenia tramitada. El Departament diu que són pocs casos però de moment hauran d’estar atents per si són exclosos i han de presentar recurs.

El sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) ha tornat a preguntar per la situació legal del professorat, a la fi de què s’aclareixi quin tipus de permís han de demanar aquelles persones que per les seves circumstàncies personals no poden seguir el teletreball.

Queden pendents molts temes i s’ajorna la mesa al proper divendres dia 3.

Considerem que és urgent tractar el problema del professorat substitut sense nomenament, saber què passa amb les UF de l’FP i obtenir aclariments sobre el teletreball del professorat.

  • Darrera modificació: 01/04/2020 20:09