Mesa sectorial de 7 de novembre de 2018

Es tracta la distribució de places per especialitats de la convocatòria 2018 (proves el 2019), l’administració dubta sobre si convocar algunes especialitats minoritàries, enviarà una nova proposta abans de la propera Mesa Sectorial, sempre respectant el total de 759 places del cos de Professors d'Ensenyament Secundari (amb atribució docent a l'FP) i 642 del cos de Professors Tècnics d'FP, les dades totals de la convocatòria seran les que ens van informar en Mesa Sectorial el passat 17 d'octubre.

La convocatòria de l'Oferta Pública d'Ocupació 2018 (prèvia a la convocatòria de concurs oposició 2018) es preveu per aquest mes de novembre i la convocatòria de concurs oposició abans d'acabar l'any amb les xifres previstes:

Professors de Secundària (aspepc·sps) demanem a l’administració que publiqui l’enunciat de les proves pràctiques de les últimes oposicions a especialitats pròpies de l’FP, convocatòria 2016 (proves 2017), l’administració respon que no en disposa però que contactarà amb els tribunals d'aquella convocatòria i quan els tingui els publicarà al web del Departament tal i com ja ha fet amb les proves pràctiques de les oposisions 2017 (proves 2018) que ja estan disponibles al web del Departament.

Properament es convocarà nova Mesa Sectorial a fi de concretar les especialitats, ja definitivament, el calendari de les proves i l’esborrany de la convocatòria.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) i USTEC hem comunicat al Departament la vaga que convoquem pel 29 de novembre i que volem una negociació en el si del comitè de vaga, per tal de parlar de la reversió de les retallades en les nostres condicions laborals. Animem al professorat a sumar-s’hi perquè ni el Departament ni els grups parlamentaris tinguin cap mena de dubte que volem ja el retorn a la jornada 18 h lectives i 24 al centre i la reversió de la resta de retallades en les nostres condicions laborals.

El Departament ha tornat a insistir que en el cas d’incapacitat temporal per malaltia, ara per ara, s’ha de presentar la baixa des del primer dia i que les instruccions d’inici de curs no estan ja vigents en aquest punt. Estan a l’espera d’instruccions des de funció pública.

El Departament també ens comunica que l’obertura permanent de la borsa s’endarrerirà a principis d’any, segur.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) ha demanat també:

  • Que els substituts que facin de coordinadors tinguin dret a cobrar el complement igual que els tutors als 3 mesos d’exercir-la. De moment s'hi neguen dient que els substituts no poden exercir aquest càrrec.
  • Que en el concurs de trasllats, la puntuació del català puntuï en l’apartat 3.3 o 6.7 de la convocatòria en el sentit més favorable a l’afectat per obtenir els 4 punts corresponents i el Departament s’ha compromès a mirar-ho.
  • Que es faciliti al professorat que estigui treballant sense màster poder tenir alguna prioritat en la seva matrícula perquè hi ha molta manca de places. El Departament ens diu que estan parlant amb les universitats per treballar l’oferta del proper trienni i que intentaran que sigui molt més àmplia.
  • Darrera modificació: 08/11/2018 10:35