Mesa sectorial de 12 de setembre de 2022

El Departament i les organitzacions sindicals han acordat un calendari de reunions de meses sectorials i tècniques per a tractar els punts de la plataforma reivindicativa pendents i la celebració de les eleccions sindicals al 2023.

El Departament proposa els temes que considera oberts a negociació (reducció lectiva majors de 55, estadis, pacte estabilitat) i els que considera «tancats», com ara l’avançament del calendari escolar, que admet que està subjecte a avaluació però que avança que no està disposat a modificar. La part social ha expressat la seva voluntat de tractar tots els punts: calendari, ràtios, etc.

Pel que fa a l’aplicació de la reducció de l’hora lectiva a partir de gener, el Departament ha puntualitzat que ja ha comunicat a les direccions dels centre que és tracta d’una hora lectiva, sense excepcions, que la plantilla addicional servirà a tal efecte i no per a reforços i mesures anàlogues. També ha aclarit que els nomenaments es faran a través de la borsa, sense mecanismes d’entrevista ni similars. Durant el mes d’octubre es farà la proposta d’increment de plantilles i els centres podran fer les seves demandes de catàleg de les mateixes.

Les organitzacions sindicals han exposat una sèrie de queixes i demandes sobre el concurs de mèrits extraordinari, tant pel fet d’haver estat convocat sense haver acabat de negociar-lo com pel funcionament de l’aplicatiu on fallen diversos apartats del barem (antiguitat, titulacions, etc). El departament es compromet a respondre les reclamacions que els sindicats estan fent arribar -com ja ha estat fent fins ara- i les dels interessats a través de l’adreça de correu habilitada a tal efecte.

  • Darrera modificació: 13/09/2022 09:59