Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Següent revisió
Revisió prèvia
sectorial:sectorial1213062019 [16/06/2019 19:19]
jorge@secundaria.info creat
sectorial:sectorial1213062019 [17/06/2019 13:24]
jorge@secundaria.info
Línia 112: Línia 112:
  
 El Departament també es nega a considerar la proposta del Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) d’establir la jornada compactada per al professorat,​ de manera que no hi hagi forats en els horaris que no siguin considerats de permanència fixa. En els instituts sempre hi ha professors amb problemes de jornades inacabables derivades dels forats. ​ El Departament també es nega a considerar la proposta del Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) d’establir la jornada compactada per al professorat,​ de manera que no hi hagi forats en els horaris que no siguin considerats de permanència fixa. En els instituts sempre hi ha professors amb problemes de jornades inacabables derivades dels forats. ​
- 
  
 La resta de punts queden pendents pel 14 de juny La resta de punts queden pendents pel 14 de juny
 +
 +===== Continuació 14 de juny =====
 +
 +==== 6.- Documents relatius a ESO, Batxillerat ====
 +
 +No hi ha cap canvi destacable. Adapten el llenguatge a l’ordre d’avaluació i al que ells cínicament anomenen sistema inclusiu.
 +
 +El **Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)** sap que en aquest tipus de meses no es pot negociar res i només és passar els documents per corregir aspectes menors, però **expressa la seva mirada crítica sobre com el Departament està desplegant el sistema de competències i l’ordre d’avaluació que l’acompanya. Primer de tot, no hi ha evidències científiques a favor de l’aprenentatge per competències,​ més aviat al contrari i hauríem de sospitar quan tot aquest sistema bé de l’OCDE i els grups neoliberals que pretenen posar tota l’educació en el mercat i, en últim terme, aquí el Departament solament l’ha entès com a supressió de continguts i del raonament**. ​
 +
 +==== 7.- Altres documents ====
 +
 +Sobre els d’avaluació de centres i les direccions dir que no hi ha canvis. El llenguatge, tal com hem dit abans, és totalment buit i al final l’emperador va nu però els papers ho aguanten tot. 
 +
 +No hi ha canvis tampoc en el document de tractament de les llengües. Faran especial atenció al seu ús oral.
 +
 +Els Documents de gestió del centre tampoc tenen canvis destacables. Els sindicats elevem ​ la nostra queixa sobre el mal funcionament d’Esfera. El Departament reconeix les errades i defensa que solament són 6 treballadors. Els treballadors segur que fan el posssible perquè tot surti bé, però el cert és que s’ha gestionat amb una falta de previsió important.
 +
 +Sobre els Documents de transparència,​ els sindicats tornem a demanar l’accés als llistats dels concursos que sempre són molt opacs.
 +
 +En els Documents sobre les assegurances tampoc hi ha canvis destacables. Fa anys que no s’amplia la pòlissa de danys i cobreix molt poc.
 +
 +El Document nou sobre objectius prioritaris tampoc aporta res. Es basa en la inclusió i la qualitat i millora que ja apareixen transversalment a la resta de documents.
 +
 +Tant les sessions del 12, com la del 13 i la del 14 han estat plagades per l’ús del llenguatge de gestió empresarial neoliberal: lideratge distribuït,​ grups de treball, avaluació, millora i qualitat que, curiosament,​ comença a ser posat en dubte en el marc de l’empresa privada, perquè aboca el treballador més a la por i a l’autoprotecció que a la recerca de solucions i millora en el seu treball. Curiosament a més, es converteix en un llenguatge cínic que amaga tot el contrari del que pregonen, perquè tots sabem que precisament en els centres el que ha desaparegut és el claustre i la confiança per treballar conjuntament,​ amb el vistiplau de tots els “jerifaltes” del Departament.
 +
 +Respecte a la inclusivitat tornar a denunciar que volen amagar amb un llenguatge bonic l’abaratiment del tractament de les NEE i l’aparcament barroer d’aquests alumnes, tal com el Sindicat ​ Professors de Secundària (aspepc.sps) va denunciar en el seu moment.
 +
 +En general, tots els documents recullen increments de feina per al professorat que per suposat no estan reconeguts de cap manera, ni en hores ni en retribució.
 +
  • Darrera modificació: 17/06/2019 13:24