Reunió virtual de 13 de gener de 2021

És deixa per una posterior mesa l’annex 7: Especificacions, pautes i criteris per la realització de l'exercici de caràcter pràctic, pendent de revisió per part de l’Administració.

A pregunta del sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) el Departament aclareix que amb l’entrada en vigor de la LOMLOE el 20 de gener les places ja previstes en Ofertes Públiques d’Ocupació de cossos en extinció, en aquest cas el Cos de Professors tècnics d’FP, s’executaran perquè l’Oferta Pública és anterior a l’entrada en vigor de la llei.

Professors de Secundària (aspepc·sps) demana que els seleccionats siguin funcionaris en pràctiques el curs 21-22. El Departament respon que no ho pot garantir.

Professors de Secundària (aspepc·sps) s’oposa al plantejament d’altres organitzacions que demanen que es faci formació als tribunals d'oposicions per «preparar-los per la tasca avaluadora» i «sàpiguen el que han de fer» atès que pot representar un veritable intromissió en la independència dels tribunals.

El Departament aclareix que la Defensa de la programació serà pública. S’estudiarà incloure les activitats formatives de 10 hores com a mèrit.

El Departament preveu la publicació de la convocatòria per a finals de gener i, amb cautela per la situació sanitària, un calendari similar a l’actual per les proves, acte de presentació a mitjans de juny i finalització de les proves al juliol amb concurs de mèrits al setembre.

La setmana vinent hi haurà una nova Mesa per concretar dates.

  • Professors de Secundària (aspepc·sps) denuncia la degradació de les condicions de les oposicions d'aquest any enmig de l’onada pandèmica: preguntes de plantejament didàctic que no corresponen, d'extensió inassumible en alguns casos i d'avaluació fonamentalment subjectiva, en ple temporal de fred, tremolant i fins i tot molls. I amb la injustícia afegida de que uns quants aspirants faran la prova un altre dia, amb molta més informació sobre la prova i en condicions climatològiques molt menys adverses.
  • També denunciem que malgrat que la majoria de tribunals han fet esforços per tal que el procés sortís el millor possible, en alguns no ha estat així i fins i tot han permès que els aspirants s’emportin els supòsits pràctics durant el descans del migdia a la prova d’oposicions de dissabte 9-1-21.
  • Professors de Secundària (aspepc·sps) posa sobre la taula que no potser que a molts centres de secundària s’estigui treballant amb una temperatura de menys de 9 graus i demana que es el Departament es prengui seriosament buscar solucions perquè es puguin fer les classes dignament. Aquest tema es tractarà a la propera mesa i a la paritària.
  • El proper dimarts ens donarà una previsió de les dates del concurs de mèrits de directors.
  • Professors de Secundària (aspepc·sps) pregunta quan tindrà efectes econòmics la incorporació del PTFP al cos de secundària. El Departament respon que els nomenaments continuen com estaven però que s’haurà d’estudiar detingudament la situació en el futur. Afirma que continuaran fent substitucions del grup de tècnics d’FP i que per aplicar la llei en alguns aspectes caldrà el desenvolupament reglamentari i que anirà per cursos escolars. Manca desenvolupament de la llei de la situació transitòria.
  • Professors de Secundària (aspepc·sps) exposa la seva protesta pel fet que el dia 21 de desembre es comuniqués a bona part del personal vulnerable que s’havia de reincorporar a les classes l’11 de gener. En no pocs casos, encara no s’havia fet una avaluació individualitzada curosa i seguia sense estar clara la capacitat d’adaptació dels centres. A més aquesta mesura ha suposat que el professorat substitut no hagi cobrat al Nadal.
  • Darrera modificació: 13/01/2021 19:00