Mesa sectorial de 17 de maig

El Departament explica les dues modificacions que introdueix la nova resolució:

 1. S’afegeix que la sol·licitud es podrà formalitzar també amb identificació amb IDCat Mòbil o certificat digital, a més de amb el codi d’usuari xtec i contrasenya.
 2. Les persones que causin baixa de la borsa de treball durant el curs 2023-2024 no podran tornar a participar en una nova convocatòria d’accés durant el mateix curs escolar.

Professors de Secundària (aspepc.sps) considera que no té sentit incloure aquesta nova restricció en un moment en què manquen docents i moltes vegades es tracta d’errades derivades del fet que els docents no veuen resolts els seus dubtes per manca d’atenció dels ST i demana que la borsa estigui oberta el màxim temps possible.

S’estableixen 2 modificacions:

 1. Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, s’ha de presentar la credencial d’homologació o certificat d’equivalència al títol corresponent del Catàleg de títols universitaris oficials.
 2. Els documents justificatius de l’experiència docent han d’especificar cos, especialitat, i dates d’inici i finalització.

El document presenta tres noves restriccions:

 1. S’estableix un nou motiu de baixa a la borsa pel fet de no haver estat disponible en els darrers 3 anys a data 31 d’agost de 2023, sempre que continuïn com a no disponibles a 1 de setembre de 2023.
 2. La pèrdua del número de barem per dues vegades tindrà efectes durant el curs escolar en què es produeix el fet que la causa i el següent i no es podrà participar en els actes de nomenaments telemàtics durant un període de 3 mesos.
 3. Especifica també que és motiu de baixa de la borsa la renuncia a l’adjudicació provisional obtinguda per al curs 2023-2024 o no prendre possessió del lloc de treball adjudicat el dia 1 de setembre.

Professors de Secundària (aspepc.sps) considera que aquestes mesures han de retirar-se, i més tenint en compte la manca de professorat, al que caldria assegurar l’estabilitat i bones condicions laborals perquè vulgui entrar en el sistema i quedar-s’hi.

A més Professors de Secundària (aspepc.sps) demana:

 • Que es cobreixin les substitucions des del primer dia per evitar que s’allargui el temps que els alumnes estan sense professor.
 • Que ja que les persones que estan en maternitat/paternitat no poden ser nomenades al mes de juliol, aquest temps els computi com a temps treballat a tots els efectes.
 • No té sentit que els nomenaments d’adults es cobreixin per difícil cobertura quan a la borsa hi ha l’opció d’escollir aquests llocs de treball.
 • Haurien de desaparèixer els nomenaments per entrevista, i més amb l’opacitat amb la qual es du a terme el procediment.
 • Les persones haurien de rebre comunicació de que el seu nomenament ha finalitzat, sobretot hi ha casos fragrants com quan el finiment es produeix al Nadal o Setmana Santa.

El Departament diu que des de desembre del 21 en els casos en els quals la IT (baixa) canviés de motiu (d’IT a maternitat), la substitució s’ha de cobrar sencera encara que hi hagi en mig algun període no lectiu. Demana que els sindicats enviïn els casos dels quals es tingui constància de que no hagi estat així i es compromet a que a partir d’ara es canviaran les instruccions perquè el pagament sigui efectiu i no hi hagi interrupcions entre nomenaments. Hem de dir que la justícia ja s’estava pronunciant en aquest sentit. També expressa que valorarà reconèixer l’accident in itinere produït el primer dia, havent acceptat prèviament el nomenament.

La part sindical demana unitàriament al Departament tornar a la negociació de les reivindicacions laborals, sobre la base de l’últim document que va fer arribar el Departament. El Departament es compromet a que sigui així. En aquest document, el punt de partida és el retorn del primer sexenni als 6 anys, el reconeixement del deute, l’equiparació salarial del grup de PTFP que no tenen la titulació, les 2 hores lectives dels majors de 55 anys pel curs 2024 i la moratoria de 2 cursos respecte al mes de juliol. Lamentem profundament que USTEC per un afán de protagonisme malentès hagi tornat a trencar la unitat sindical. L’altra vegada que ho va fer va estancar tot el procés i ara, en plena campanya electoral, ens preguntem si tenen afany de lluita real o volen donar un respir al conseller.

Per altra banda Professors de Secundària (aspepc.sps) demana:

 • Per les condicions laborals del programa de coordinació territorial d’escola inclusiva.
 • Per què l’aplicatiu d’adjudicacions provisionals no permet als funcionaris demanar pels cossos PTFP i PS, tal com s’havia dit a mesa.
 • Que els exemples de les proves d’idiomes moderns es posin completament en l’idioma corresponent com demana la convocatòria d’oposicions.
 • Que es gestionin les renúncies el més ràpidament possible perquè hi ha gent afectada que està estudiant oposicions i amb el malestar de la incertesa. Com a mínim el Departament podria publicar les renúncies que ja li consten en la seva web.
 • Per quan està previst l’examen pràctic de les especialitats d’FP? El Departament diu que preveu que es pugui realitzar a finals de juliol i si no que passaria a primers de setembre.
 • Que es tingui en compte el dret dels treballadors a obtenir respostes dels ST per la via oficial i que no s’aprofiti l’administració digital per retallar aquest dret i tancar incidències unilateralment.

El Departament informa que no donaran resposta als recursos d’alçada del CM en els 3 mesos previstos i que ampliaran el termini per poder fer-ho.

 • Darrera modificació: 22/05/2023 10:25