Reunió virtual sobre FP de 21 de maig de 2020

Desenvolupament de la sessió:

El Director General Xavier Garcia Plata planteja als sindicats si tenen alguna aportació concreta al document PROCICAT (pla de reobertura dels centres), que solament van presentar a les direccions del centre abans de la seva aprovació. Els sindicats han posat de manifest de manera unitària el menyspreu que el Departament ha mostrat amb la representació dels treballadors, no solament per amagar aquest document, que afecta a condicions laborals, sinó també per ignorar absolutament totes les qüestions que es van plantejar en la reunió amb el conseller.

El Sindicat Professors de Secundària ja ha denunciat que el pla de reobertura dels centres per aquest juny és un perill absolut per a la seguretat del professorat i alumnat i que fa recaure tota la responsabilitat sobre les direccions sense assegurar que realment tinguin mitjans, espais i possibilitat d’organitzar la reobertura en condicions de seguretat. El pla està ple de imprecisions i el seu resultat és imprevisible. El Departament pretén que en la pràctica el professorat dobli la seva jornada perquè preveu continuar amb les tasques telemàtiques, cosa que serà impossible i trencarà el rodatge que ja hi ha en aquest sentit. No obstant el més dur és que s’està jugant amb vides, no s’ha confinat la població perquè sí i més tenint en compte que a França molts centres ja han hagut de tornar a tancar. És lamentable que per dues setmanes es posi en risc tot el guanyat fins ara i no s’estigui preparant correctament la tornada al setembre.

El Departament explica els documents enviats prèviament que impliquen mantenir la reforma curricular a la qual ens hem oposat reiteradament.

La majoria de la part social (Professors de Secundària -aspepc·sps-, USTEC, CCOO i CSC) s’aixeca de la Mesa Sectorial per oposició a la reforma plantejada, que no presenta modificacions substancials respecte de la reforma curricular de l'FP del curs anterior a que ens oposem pels motius ja coneguts. També considerem un despropòsit implantar una reforma curricular global a l’FP amb la incertesa actual i de cara al curs vinent.

  • Darrera modificació: 21/05/2020 19:25