Mesa sectorial de 22 de setembre de 2022

La principal novetat és que enguany no es publicarà la llista d’admesos i exclosos amb les puntuacions i es passarà directament a la publicació de la resolució provisional d’adjudicacions. El Departament ho justifica en què s’han els terminis s’han escurçat en 3 setmanes.

Les sol·licituds es realitzaran del 17 d’octubre al 7 de novembre, com sempre sense saber quines seran les places prèvies.

El Departament no es compromet a treure totes les places que s’han tingut en compte pel Concurs de Mèrits i el Concurs Oposició i per tant el més segur és que no surtin ni les perfilades ni les específiques. A la pregunta de Professors de Secundària (aspepc·sps) sobre com afectarà el concurs de trasllats la sentència del TS sobre el dret dels interins a què es computi la seva antiguitat, el Departament contesta que no en té coneixement. Professors de Secundària (aspepc·sps) demana que es tingui en compte el caos i greuges que pot provocar i que, per tant, es treguin totes les places, incloses les perfilades i específiques i avisa que estarà amatent a l’aplicació correcta de la sentència del TS, que ha fallat a favor seu i que dictamina que les entrevistes no poden ser eliminatòries i que l’adjudicació ordinàries de places és el concurs de trasllats. Cal acabar amb la arbitrarietat en les adjudicacions de places, tant d’interins com de funcionaris.

El Departament continua negant-se a treure places en centres d’adults en el concurs de trasllats.

El Departament proposa la següent modificació als criteris per gestionar la borsa:

“El personal docent amb una patologia de deficiència visual, que obtingui una adjudicació en els nomenaments telemàtics per cobrir una substitució inferior a deu dies lectius, podrà renunciar a aquest nomenament. També es podrà renunciar al nomenament si el centre educatiu en el que s’ha de realitzar la substitució té una ubicació d’accés difícil amb transport públic. En aquests dos casos, els serveis territorials han d’autoritzar la permanència en la borsa de personal interí docnet, sense que aquesta renúncia impliqui cap perjudici sobre la disponibilitat ni el número de barem”

La part social veu el redactat amb manca de concreció, entén que deixa massa marge d’actuació als ST i que és perillós regular a base d’excepcions.

  • Hi haurà una mesa tècnica, el 27 de setembre, per mirar de resoldre algunes situacions derivades del Concurs de Mèrits.
  • El Departament segueix sense respondre a la petició de Professors de Secundària (aspepc·sps) de què es faciliti la possibilitat d’obtenir la capacitació digital docent amb cursos de manera telemàtica i en altres seus que no siguin necessàriament en el centre de treball.
  • El professorat ha de tenir clar que la reducció de 2 hores complementàries pels majors de 55 anys, són dins de les 24 h d’horari fix.
  • El Departament ens trasllada la resistència d’algunes direccions a l’aplicació de la reducció d’1 h lectiva als docents a partir del gener. És una llàstima que no valorin l’increment de recursos que representa de manera estructural. En aquells instituts on es respecta la normativa d’horaris i hi ha un repartiment menys arbitrari de les reduccions, respectant les hores necessàries per tutories, caps de departament, etc, és on l’ambient general és més saludable, també pels alumnes. Estem segurs que el tracte respectuós i favorable als docents als centres incideix de manera positiva en els resultats generals dels alumnes. De totes maneres caldria preguntar al conseller perquè ha endarrerit aquesta mesura al gener i no ha volgut aplicar-la des del setembre.
  • Darrera modificació: 23/09/2022 13:23