Mesa sectorial de 23 de gener de 2019

El Departament enviarà un document amb una proposta per resoldre la justificació dels dies d’indisposició que no acaben en baixa.

El concurs de mèrits dels directors afecta a 417 centres.

Les novetats d’aquest any:

  1. Es lliura la sol·licitud i el projecte educatiu de centre telemàticament.
  2. La formació ja no és mèrit sinó requisit previ.
  3. S’estableix un nomenament extraordinari d' 1 any per a candidats que no compleixin els requisits, en centres on no hi hagi altres candidats. El requisit de la formació l' hauran de tenir completat quan acabi l’any 2019.
  4. A l’annex III s’estableix la formació que acredita el docent per poder participar en el concurs. Ja està publicada en el portal de centres la documentació per dur a terme aquest procediment de reconeixement. A partir del 4 de febrer es podrà veure a l’Atri si es té acreditat el requisit. En cas de tenir alguna formació no reconeguda s’ha de fer la petició per valorar-la.

La part social ens mostrem en contra del procediment, la direcció ha de ser democràtica, escollida pel claustre. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) sempre ha defensat que el professorat ha de tenir un paper molt més decisiu en l’elecció de la direcció, pel bé de la convivència en els centres i per la qualitat educativa.

Demanem que els nomenaments on hi ha canvi de motiu però continuïtat de la baixa no suposin un tall en la remuneració del nadal, setmana santa o ponts.

Les consultes que tenim sobre la convocatòria d’oposicions seran resoltes properament i us informarem dels aclariments pertinents.

El Departament no respon a la pregunta de si en la primera negociació dels pressupostos hi ha recollit algun revertiment de les retallades patides a l’ensenyament. Estarem atents al desenvolupament de la negociació.

Properament es tractarà del pacte d’estabilitat per als interins.

La darrera setmana de gener hi haurà un període de modificació de dades a la borsa d'interins. L’obertura permanent de la borsa s’endarrereix com a mínim fins al març.

S’ha canviat la sol·licitud de jubilació seguint la jurisprudència, de manera que la persona interessada pot escollir el dia concret de la seva jubilació, una vegada complerta l’edat per sol·licitar-la. Aquesta modificació s’ha fet sense informar prèviament els membres de la mesa sectorial. Demanem que no torni a passar.

S’ha d’ampliar l’oferta de màsters d’educació perquè les persones que s’han compromès a obtenir-lo puguin tenir plaça.

A la pregunta d’on trobar els indicadors per saber si un centre és de màxima complexitat, el Departament respon que no hi són, però que per elaborar el llistat es tenen en compte criteris socio-econòmics.

  • Darrera modificació: 24/01/2019 18:24