Mesa sectorial de 26 d'abril de 2023

Resolució per la qual es fixen els criteris generals i el procediment per confeccionar les plantilles de professors dels instituts per al curs 2023-2024 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents

La resolució no té gaires novetats respecte a la dels cursos anteriors. Les hores lectives assignades per docent són 18 h i hi ha un petit increment d’hores de coordinació en els centres més grans. Com a criteri general es recull que cap centre tingui més d’un 5% de plantilla estructural a mitja jornada.

Professors de Secundària (aspepc.sps) expressa la seva oposició a la resolució, en tant que està basada en el Decret de Plantilles i en el d’Autonomia de centres, la qual cosa implica arbitrarietat en la distribució de les hores de coordinació i dels recursos disponibles. Les exigències del sistema requereixen:

 • Més personal docent i d’atenció a l’alumnat
 • Reducció de les ràtios
 • Desdoblaments a l’FP a partir de 15 alumnes
 • Supressió de les places perfilades
 • No s’hauria de regatejar amb les aules d’acollida
 • Respecte del principi d’especialitat
 • Arrodoniment dels càlculs de plantilles: han de ser tots a l’alça.

Les forces sindicals demanem una moratòria de l’aplicació de les noves modificacions que afecten a la presencialitat dels docents al juliol. El Departament diu que respondrà properament. Professors de Secundària (aspepc·sps) no entrarà a negociar cap nova retallada: defensem que el juliol ha de ser, com a la concertada, un mes de descans retribuït.

El Departament proposa l’obligatorietat d’anar als centres els primers 4 dies laborables de juliol.

Els sindicats demanen de manera unitària una moratòria i una negociació real. El Departament es compromet a donar una resposta en la propera mesa sectorial.

Professors de Secundària (aspepc.sps) deixa molt clar que no entrarà a negociar res que impliqui un empitjorament de les condicions laborals com és obligar al professorat a anar al centre al juliol. Aquesta nova retallada és arbitrària, mal pensada, el professorat no la mereix i només té un sentit: humiliar els docents i deixar ben clar qui mana.

Cal recordar que no es fa anar als centres en cap altra CA. El nostre període de descans es similar a la de la resta de països del nostre entorn i, a més, som els funcionaris del grup A que menys cobrem.

Professors de Secundària (aspepc.sps) demana:

 • Que la borsa d’interins segueixi considerant la possiblilitat de demanar solament municipis i que no calgui posar com a mínim la comarca. La mesura pot produir que hi hagi interins que treguin comarques senceres i produir l’efecte contrari al buscat. El Departament diu que buscarà mesures flexibilitzadores perquè en casos justificats no s’hagi d’acceptar el nomenament però que hi ha municipis que no demana ningú i que ha d’imposar alguna mesura correctora.
 • Oposicions: que es pugui presentar una unitat d’actuació per EAP, atès que la resolució no ho prohibeix i ja hi ha moltes persones que la tenen treballada. El Departament contesta que s’ha preguntat a inspecció i efectivament s’admetran les unitats d’actuació per EAP.
 • Oposicions: Quan es faran les proves de la part pràctica de l’FP? De moment no hi ha resposta.
 • Els nomenaments de la unitat d’acompanyament i orientació són solament per interins però davant les nombroses queixes demanem que es trobi alguna solució perquè aquestes places es puguin oferir també per funcionaris en les adjudicacions provisionals. El Departament mantè que el fet que aquestes places siguin finançades pel fons Next Generation no ho permet.
 • Vam traslladar al Departament per correu alguns dubtes sobre les adjudicacions provisionals i les especialitats que poden ser adjudicades. El Departament diu que se’ns respondrà per escrit.
 • El Departament informa que de moment no hi ha data de publicació en el DOGC dels nomenaments definitius del CM. Reitera que es recolliran totes les renúncies fins al 31 d’agost.
 • Darrera modificació: 02/05/2023 09:52