Reunió virtual de 30 de març de 2020

Tots els sindicats han estat d’acord amb la proposta de modificació del calendari de les oposicions però no de la seva suspensió. El Departament s'ha compromès a presentar una proposta que podria ser: lliurament de la programació a mitjans de juliol i l'inici de les proves al setembre. El procediment no s'hauria d'allargar molt més enllà del setembre i o l'octubre perquè hauria d'estar enllestit a finals d’any per tal de coincidir amb la convocatòria d'oposicions de primària.

Cal tenir en compte que la suspensió definitiva de les oposicions convocades aquest curs suposaria que els professors de secundària aspirants tindrien una oportunitat menys de superar-les, ja que tot dependria de la convocatòria del 2022, atès que allò previst després és passar al procediment ordinari corresponent a la convocatòria de places de reposició.

S'ha preguntat sobre la repetició de les proves de l'especialitat cuina i la continuació de les oposicions al cos d'inspecció. El Departament respon que quan finalitzi el període de confinament s’acabaran de realitzar les proves.

El discurs del Departament segueix essent contradictori: d'una banda, els representants del Departament han sostingut reiteradament que el treball que s'estigui fent no es considera “temps lectiu” ni el treballs realitzats avaluables, però de l'altra, s'avança que la tercera avaluació es realitzarà amb el treball que s’hagi fet aquest durant temps a partir, potser, d'algun canvi d'instruccions després de la Setmana Santa. S'ha dit que es tracta de donar feina als alumnes un cop a la setmana, ser flexible i que no es tracta de replicar l’horari com si anéssim a classe.

El sindicat Professors de Secundària ha preguntat per la situació legal actual del professorat. El Departament continua tirant pilotes fora. Entenem que aquest aspecte és fonamental per tal de determinar què es pot exigir al professorat i què no. Per exemple, en els criteris que s'han enviat als centres es demana que el professorat es comuniqui per WhatsApp amb l'alumnat. És evident que és una petició abusiva: no es pot exigir a ningú que faciliti el seu número de telèfon privat. En qualsevol cas, les direccions dels centres no poden determinar ara les nostres condicions laborals i analitzarem el grau d’obligatorietat que tenen aquests criteris pel professorat.

Es proposarà més flexibilitat i major grau d'opcions de les proves.

Ha quedat pendent de tractar el tema de l’FP i del professorat substitut que es queda sense possibilitat de feina. El Departament es compromet a convocar els sindicats dins d'un o dos dies.

  • Darrera modificació: 31/03/2020 10:14