Resum de la Mesa Tècnica de 31 de gener de 2018

El Departament ha informat als sindicats presents a la Mesa Sectorial del seu compromís en l'objectiu de reduir al 8% el percentatge d'interins. A aquest efecte preveu 5 convocatòries d'Oposicions fins el curs 2022-2023.

Segons les nostres estimacions, a Secundària es convocarien, durant aquest període, unes 9300 places d'estabilització, més les que correspongui de reposició (aproximadament 1000 cada any). Aquestes places, sempre segons estimacions aproximades, correspondrien: 1100 a PSFP, 1000 a Professors Tècnics d'FP, 120 a Professors d'EOI i 7100 a Professors d'Ensenyament Secundari (ESO i Batxillerat). Si s'afegeix la reposició per jubilació, s'arribaria a prop d'unes 15000 places. Les places de reposició, nogensmenys, estan subjectes als pressupostos mentre que les d'estabilització no, són independents dels pressupostos.

En proporció l’interinatge continua sent més alt a FP i Secundària però Primària porta molt de temps sense treure places i això també serà un criteri a tenir en compte.

El Departament va proposar, de manera provisional i sense concretar gaire, que les primeres convocatòries fossin de les màximes places possibles i l'ordre del que es va parlar és:

Convocatòria 2018 (per fer proves 2019) : Primària i FP
Convocatòria 2019 (per fer proves 2020) : Secundària
Convocatòria 2020 (per fer proves 2021) : Primària i FP
Convocatòria 2021 (per fer proves 2022) : Secundària
Convocatòria 2022 (per fer proves 2023) : Segons percentatges d'interins.

Entremig també es farien les oposicions d'EOI i Arts Plàstiques.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) va demanar que, excepcionalment, a la primera convocatòria (2018-19) es convoquessin per a tots els cossos, però el Departament va dir que no ho podia organitzar de cap manera.

El Departament de moment tampoc ofereix res respecte a l'estabilitat dels interins que no aprovin. Sí s’ha de tenir en compte, per no amoïnar-nos abans de temps, que el percentatge de la gent que aprova sense ser interí és molt baix (en les passades oposicions el 93 % dels aprovats eran interins).

La propera convocatòria es farà conforme al nou reglament d'accés si ja s'ha aprovat (previst per a la primavera) i que portarà alguns canvis però en principi no dràstics.

El Departament continua insistint en què les proves no podran realitzar-se al juny-juliol per la dificultat de gestionar les adjudicacions provisionals d’estiu.

Pel que fa a les oposicions d'inspectors realitzades, han estat seleccionats 40 inspectors i tenen 66 aprovats sense plaça però 41 ja ocupaven comissions de serveis, i dels 25 nous ja treballen  tots menys 6. Tenen dret a estar en llista de reserva fins al proper concurs oposició. El Departament havia dit que volia esperar a convocar noves places a tenir els cossos de la LEC però sembla ser que per les necessitats del servei haurà de ser abans.

També es va preguntar al Departament pel tema de la paritat. Dels seleccionats a inspecció, 21 són dones i 19 homes (en la base el percentatge de dones és més elevat). El subdirector de plantilles va dir que sí, que en les direccions i en la inspecció hi ha més percentatge d’homes del que tocaria però no va donar percentatges.

Es va tancar la sessió pendents d’una nova convocatòria per a finals de la setmana vinent o principis de la següent.

  • Darrera modificació: 04/02/2018 10:49