Grup parlamentari de CiU

13 de febrer de 2014

El dia 13 de febrer, els representants d'ASPEPC·SPS vam entrevistar-nos amb el grup parlamentari de Convergència i Unió. Van assistir-hi, per part de CIU, la portaveu d'Educació i el portaveu adjunt, la Sra. Ramona Barrufet i el Sr. Antoni Balasch, respectivament. Es dóna el cas que la Sra. Barrufet, atenent al currículum penjat a la web del Parlament, és o ha estat -no s'especifica- membre de FETE-UGt a les terres de Lleida.

Vam informar-los de la nostra campanya de recollida d'adhesions entre el professorat per a acollir-nos al dret de petició contra el decret de plantilles, de la qual ja n'estaven al corrent. La reunió, malauradament, va ser una repetició de la darrera entrevista que havíem mantingut amb la consellera Rigau a finals del juliol passat. Nosaltres exposant i palesant els aspectes d'arbitrarietat i clientelisme que afavoreix i propicia el redactat del decret de plantilles, i ells dient que no amb subterfugis i declaracions de bones intencions sense concretar: que si el projecte educatiu de centre, que si l'autonomia de centre, que si la diversificació curricular… la cantarella pedagocràtica ad usum.

Així mateix, ens vam manifestar contra la polivalència curricular que el decret de plantilles disposa per a tota l'ESO i fins i tot per al Batxillerat, argumentant que això era una barbaritat acadèmica i que la qualitat de l'ensenyament i la recepció dels continguts encara baixaria més. Tampoc vam tenir èxit. No sembla que hi hagi massa inquietud pels temes acadèmics. De fet, ni la LEC ni cap dels seus decrets no en parla.

Se'ls va preguntar quan estava previst que es publiqués el decret i quins canvis s'hi havien introduït. Ens van respondre que no n'estaven al corrent perquè, en ser un decret, és cosa del Govern i no del grup parlamentari.

I això va ser pràcticament tot. Tal com hem dit abans, una repetició de l'entrevista amb la consellera.

  • Darrera modificació: 04/03/2014 12:11