Grup parlamentari PSC

12 de febrer de 2014

El proppassat 12 de febrer, els representants d'ASPEPC·SPS van mantenir una reunió amb la portaveu en temes d'educació del grup parlamentari dels socialistes de Catalunya (PSC), Sra. Montserrat Capdevila. El motiu era informar de la campanya que ASPEPC·SPS està realitzant contra el Decret de Plantilles, les adhesions que s'estan recollint entre el professorat acollint-nos al “dret de petició” i conèixer l'opinió del grup parlamentari i del PSC en aquest tema.

La reunió va ser distesa i cordial, molt lluny dels temps en què el Sr. Ernest Maragall dirigia els destins de l'educació catalana. La Sra. Capdevila està provisionalment com a portaveu d'educacó del grup socialista, mentre la titular estigui fent campanya a les primàries per a l'alcaldia de Barcelona. Això és en part un avantatge, ja que en no haver estat prèviament contaminada pel doctrinarisme pedagocràtic -malauradament tan arrelat entre els productors de discurs educatiu de tants partits- i com a persona universitària i culta que és, va entendre perfectament les raons per les quals estem contra el decret de plantilles. I en bona mesura les va compartir. La instauració de l'arbitrarietat com a marc legal i normatiu és tan evident que n'hi ha prou amb donar-li un simple cop d'ull al decret. En una administració pública, els llocs de treball públics es paguen amb diner públic i, per tant, l'adjudicació d'aquest llocs de treball ha d'estar regida per processos transparents i sota els criteris de publicitat, mèrit i capacitat. Qualsevol persona que estigui d'acord amb això haurà d'estar, si és conseqüent, contra el decret de plantilles.

D'altra banda, la naturalesa provisional del càrrec de la Sra. Capdevila també té un inconvenient, i és que no podem conèixer del cert l'opinió del PSC com a grup parlamentari ni, per tant, quina serà la seva posició sobre aquest decret. No sabem, doncs, si el modificaran quan manin, si el derogaran… El que sí se'ns va prometre és que es realitzaran tota una sèrie de preguntes parlamentàries sobre aquest decret, referents als temes més espinosos, i que se'ns informarà de la resposta que n'obtinguin de part del govern.

Finalment, i atès que és la LEC del Sr. Ernest Maragall la que ha propiciat aquest decret, cal remarcar que se'ns va reconèixer que al PSC hi ha plena consciència que la LEC els ha passat una factura molt cara entre el professorat. Cosa que, d'altra banda, tothom pot saber, però que és bo que en siguin conscients. Dels errors se n'aprèn, o se n'hauria d'aprendre.

Agraim a la Sra. Capdevila l'interès, l 'atenció i la simpatia amb què va rebre les nostres propostes.

  • Darrera modificació: 19/02/2014 08:46