Nomenaments telemàtics 2022-2023: darrers convocats i places adjudicades per especialitat i servei territorial0

13902 22/03/2023, 11:12       #Interins i substituts,

22/03 76%*

Adjudicacions per especialitat, número d'ordre, centres adjudicats, llistats per especialitat, gràfics...

(*) Places sense adjudicar.

Últimes incidències

20.03.2023. Baix Llobregat no ha publicat el resultat de l'adjudicació.

10.03.2023. Baix Llobregat no ha publicat el resultat de l'adjudicació.

17.02.2023. Baix Llobregat no ha publicat el resultat de l'adjudicació.

03.02.2023. Barcelona Consorci no ha publicat el resultat de l'adjudicació.

30.01.2023. Barcelona Comarques i Terres Ebre no han publicat el resultat de l'adjudicació.

25.01.2023. Barcelona Comarques no ha publicat el resultat de l'adjudicació. (...)

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Curs telemàtic extraordinari: Emotional Intelligence and Diversity in the Classroom0

656 17/03/2023, 11:41       #Formació,

Professors de Secundària (aspepc·sps) ofereix un curs telemàtic de 80 hores de durada reconegut pel Departament d'Ensenyament com a activitat inclosa en el Pla de Formació Permanent del Professorat.

El professorat que superi aquest curs i reuneixi tots els altres requisits especificats a l'annex 1 de la Resolució ENS/1128/2016, obtindrà el perfil (PE00) Diversitat i Educació especial.

El curs tindrà lloc del dilluns 3 d'abril de 2023 fins al 29 de maig de 2023.

Aquest curs es basa en dos grans eixos que es complementen entre si: la intel·ligència emocional i la diversitat a l'aula. Es donen estratègies als docents per tal de posar en pràctica l'educació emocional per atendre les necessitats individuals dels alumnes i millorar així l'aprenentatge. A més, tots els continguts presentats i les interaccions seran en anglès, la qual cosa és un valor afegit a la formació rebuda i permet als docents millorar les seves competències en aquest idioma i conèixer de primera mà les teories i idees al voltant dels temes del curs.

Inici matriculacions: 17 de març
Data límit de matriculació:
Pagament amb targeta de crèdit: fins el 02 d'abril.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Sobre el cas de Sallent0

1088 16/03/2023, 16:10       #Violència escolar, #Mobilitzacions, #Comunicats,

Professors de Secundària (aspepc·sps) vol manifestar públicament el seu rebuig per la forma com el Departament d’Educació està gestionant el tema de l’Institut de Sallent, ara fins i tot amb la dimissió inductivament forçada del director.

De fet no ens estranya gens, es correspon amb el modus operandi usual del Departament: carregar la culpa de la seva incompetència sobre qui no la té. Amb la normativa actual, en casos d’assetjament entre alumnes, tant el professorat com les direccions del centre estan lligats de peus i mans, i la societat ha de saber-ho: no poden fer pràcticament res.

Deixem d’una vegada de carregar sobre el professorat i les direccions responsabilitats que el Departament no els faculta per exercir. Prou de sortir a les fotos i prou d’eludir les pròpies responsabilitats. Qui ha fet la normativa és el Departament, i el màxim responsable del Departament és el Conseller d’Educació. És ell qui ha de retre comptes per una normativa ineficaç. I si no li agrada afrontar les seves responsabilitats, que se’n vagi d’una vegada.

Comunicat sobre les eleccions sindicals del 14 de març0

952 15/03/2023, 13:36       #Eleccions Sindicals, #Comunicats,

Amb els resultats ja definitius de les eleccions d’ahir, Professors de Secundària (aspepc·sps) duplica pràcticament el nombre de delegats –tot passant de 43 a 81-, se situa com a segona força sindical i es confirma indiscutiblement com a majoritari a la Secundària. A més, aquest creixement espectacular ha estat sostingut i equilibrat a tot el territori de Catalunya. Volem manifestar públicament el nostre agraïment a tots aquells docents que han confiat en nosaltres amb el seu vot, a tots els candidats, interventors i a tothom que ens ha donat suport.

Ahir es va produir un punt d’inflexió a l’ensenyament català. El professorat de Secundària s’ha pronunciat inequívocament. El Departament no pot seguir mirant cap a un altre costat com si la cosa no anés amb ell. Cal un canvi urgent de les polítiques educatives que aturin i reverteixin la degradació que estem patint a l’educació catalana, tan pel que fa a les condicions laborals i professionals com a les acadèmiques. I tampoc es pot seguir mantenint la segona força sindical al marge del Consell Escolar de Catalunya.

Som plenament conscients que la confiança dipositada en nosaltres pel professorat de Secundària suposa un repte i una responsabilitat a l’alçada de la qual prometem estar. Un èxit que és l’èxit del professorat. Moltes gràcies, no us decebrem!

Eleccions sindicals 2023: resultats0

3303 14/03/2023, 19:50       #Eleccions Sindicals,

Resultats provisionals amb un 99% de vot escrutat.
La secundària ha parlat: Professors de Secundària (aspepc·sps) es converteix en la segona força sindical.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Una sentència obliga el Consorci d’Educació de Barcelona a obrir expedient a un director per assetjament0

1183 07/03/2023, 18:13       #Serveis Jurídics, #Mobilitzacions, #Mobbing,

A principis de 2019 la Direcció General de Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, després d’una exhaustiva i rigorosa investigació va concloure que el director de l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona era responsable d’assetjament laboral a una professora del centre afiliada al nostre sindicat. Funció Pública considerava que aquesta conducta exigia la incoació d’un expedient disciplinari per falta molt greu.

Professors de Secundària (aspepc·sps) va denunciar en el seu moment (El Consorci d’Educació de Barcelona tolera l’assetjament laboral i protegeix els seus responsables) aquest cas gravíssim que tenia a més precedents d’altres professors del centre afectats com a mínim des de l’any 2017 i va protestar perquè ni el Departament d’Educació ni el Consorci d’Educació de Barcelona prenien cap mesura per evitar l’assetjament i sancionar el responsable. Des de la resolució de l’expedient per part de Funció Pública – desembre de 2019- Professors de Secundària ha demanat reiteradament, verbalment i per escrit, en el si de la Junta de Personal i del Comitè de salut laboral del Consorci i directament als seus responsables una resolució del cas i la corresponent comunicació a la víctima del mateix. Recordem que no hem demanat l’expedient del director, això ja ho va fer la Direcció General de Funció Pública, sinó únicament una resolució amb peu de recurs per tal que la persona afectada pogués exercir els seus drets.

Els límits de l'educació actual - Centre Cívic Casa Golferichs [Conferència] Retransmissió en directe per Youtube0

292 07/03/2023, 12:30       #Opinió, #Mobilitzacions,

Som davant d’un sistema educatiu que ha confós l’escolarització amb un mer tràmit administratiu i que ha renunciat a la transmissió de coneixements?
Conferència a càrrec d’Andreu Navarra, escriptor i historiador i Xavier Massó, filòsof i antropòleg social i cultural, catedràtic d’Ensenyaments Secundaris i escriptor.
Retransmissió en directe (Youtube)

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Disciplina i convivència0

793 06/03/2023, 12:00       #Violència escolar, #Opinió,

Les últimes notícies sobre els casos d’assetjament escolar tant a la Ràpita com a Sallent i la manera com s’han tractat a la premsa i televisions del país són demencials. S’ha insinuat d’una manera inequívoca que la responsabilitat d’aquests fets tan lamentables era del professorat. Gairebé se l’ha acusat directament i, per extensió, als instituts. Aquestes acusacions m’han portat a escriure aquest article en defensa del professorat i de la disciplina i, al mateix temps, de valors que són tan importants en qualsevol sistema educatiu com l’esforç personal i la transmissió de coneixements que mai, mai, s’haurien d’haver desterrat de les aules.
El sistema educatiu català és un desastre. Tot docent que imparteixi classes a qualsevol institut de Catalunya ho sap i ho pateix. La situació ha esdevingut insostenible tant per l’ambient que es viu a les aules com per la carrega burocràtica que ens han imposat. Les agressions verbals i físiques contra el professorat i entre els alumnes augmenten d’una manera alarmant. Qualsevol professor és conscient de que les causes d’aquesta situació són l’absència de disciplina a les aules i la manca d’uns valors que, per desgràcia, cada cop estan menys presents a la nostra societat.

Mesa tècnica d'1 de març de 2023: aclariments, dubtes i problemes de la baremació del Concurs de mèrits0

3450 01/03/2023, 14:34       #Concurs de mèrits,

Reunió informal del Departament i els sindicats de la Mesa sectorial per a tractar els dubtes i problemes de la baremació provisional del Concurs de mèrits. El Departament ha fet aclariments sobre:
Aspectes generals.
Problemes amb l'experiència docent.
Problemes amb la formació acadèmica.
Problemes amb la formació permanent.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Diari de l'Educació: Xavier Massó. "El que falla són les teories pedagògiques populistes"0

344 01/03/2023, 11:06       #Eleccions Sindicals,

Xavier Massó Aguadé és secretari general del sindicat de Professors de Secundària (aspepc·sps). És llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (UB) amb Grau, llicenciat en Antropologia Social i Cultural (URV), amb Diploma d’Estudis Avançats (DEA), i catedràtic d’Ensenyaments Secundaris per l’especialitat de Filosofia. És autor del llibre ‘El Fin de la Educación’ (Akal) i coautor de ‘La educación cancelada’ (Sloper).

Què distingeix la seva proposta de la resta?
Que es tracta d’una proposta global i professional, que incorpora una concepció integral del sistema educatiu, crítica amb el model actual.
Quin és el problema més greu i urgent del sistema educatiu, i per què?
Que s’ha decidit que deixi d’exercir la seva funció originària, la de transmetre coneixements, per convertir-lo en un aparcament d’adolescents amb finalitats purament instrumentals.

(...)

Els sindicats han d’opinar sobre aspectes pedagògics, si aquests no afecten les condicions laborals dels treballadors?
Sí, exactament de la mateixa manera que els enginyers o els arquitectes han de fer-ho sobre la qualitat dels materials amb què els fan dissenyar una estructura o un edifici, o que els metges bé haurien de dir alguna cosa si els obliguessin a practicar el xamanisme o l’homeopatia com a doctrina i praxi mèdica oficial, en comptes de la medicina clínica científica.
Digui’ns alguna cosa positiva que hagi fet el conseller Gonzàlez-Cambray o el seu equip.
La veritat, no se me n’acut cap, llevat de la maquinària propagandística que ha desplegat per tal de «vendre» els seus despropòsits. Sí, purament propagandística.
Digui’ns alguna cosa que el professorat, com a col·lectiu, hauria de fer millor.
Denunciar públicament la situació real a la majoria d’instituts: precarització, arbitrarietat, deteriorament de la convivència, gestió economicista de l’educació, impossibilitat de fer correctament la nostra feina...

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal