Nomenaments telemàtics: període de setmana santa0

3645 27/03/2023, 10:43       #Interins i substituts,

L’últim dia de nomenaments serà el dimecres dia 22 de març i el primer dia de nomenaments telemàtics desprès de les vacances seran el dia 11 d’abril i el 14 d’abril.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Oposicions 2023: data prevista publicació llista provisional de persones admeses i excloses1

6814 24/03/2023, 12:20       #Oposicions,

Bon dia,
Us informo que està prevista la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses a la convocatòria dels processos d'estabilització, mitjançant el sistema selectiu de concurs oposició per a l'ingrés a la funció pública docent (RESOLUCIÓ EDU/4037/2022, de 21 de desembre), el dia 28 de març de 2023.

Convocatoria de profesorado en secciones bilingües de español en centros educativos de Europa central, oriental y China 0

901 24/03/2023, 11:26       #Places a l'exterior,

A través de este programa se puede obtener una plaza de docente de distintas materias en Secciones Bilingües de español de centros de enseñanza reglada no universitaria en Bulgaria, China, Eslovaquia, Hungría, Polonia, República Checa, Rumanía y Rusia.
Un máximo de 134 plazas, desglosadas por países en el Anexo I de la convocatoria.
El número y los perfiles de las plazas ofertadas podrán variar en función de la planificación y necesidades de las autoridades educativas contratantes en los países de destino

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Oposicions 2023: modificació de l'especialitat per la qual es vol participar0

4189 23/03/2023, 10:51       #Oposicions,

Bon dia,
D’acord amb la informació rebuda de la unitat administrativa corresponent us comunico que no està previst que en el període de reclamacions contra la llista provisional de persones admeses i excloses en el concurs oposició per a l’estabilització de les plantilles, es pugui modificar l’especialitat per la que participa una persona aspirant ja que no és un motiu d’exclusió. En cas que alguna persona es trobi en aquest supòsit i per valorar aquesta excepcionalitat, pot presentar una petició genèrica exposant aquesta circumstància abans de la publicació de la llista provisional.
Salutacions cordials.

Una controversia pedagògica: l'autocrítica del pedagog suec Jonas Linderoth0

3027 22/03/2023, 11:22       #Opinió,

(...)

A Suècia aquestes idees s’havien formalitzat ja el 1992 amb l’informe sobre el nou currículum Skola för bildning (SOU 1992:94). Segons aquest informe, allò fonamental en les activitats de l’estudiant era l’aprenentatge per descobriment. La funció del docent era motivar, donar suport i guiar. Ni una sola menció a l’estudiant que escolta i comprèn o al professor que parla, que explica i que instrueix. Poc a poc, la identitat històrica i l’estatus de la professió docent es van anar diluint.

Jo mateix vaig col·laborar inconscientment en aquesta tasca d’erosió de la funció docent amb aquesta mena de relats. Com estudiant de doctorat vaig intervenir en una conferència a la Kulturhuset d’Estocolm. Amb el títol “Experiència per al coneixement”, vaig recórrer a cites tòpiques com ara que “havia après més anglès gràcies al meu interès per la música que a l’escola”. A la meva presentació vaig introduir imatges de nens feliços jugant, mentre sonava com a música de fons el clàssic de Pink Floyd “We don’t need no education”. Avui m’avergonyeixo del missatge simplista i populista que estava difonent. La veritat de tot això és que si no hagués tingut grans professors al Batxillerat, amb tota probabilitat no hauria pogut prosseguir a la Universitat. Els professors que explicaven, que ensenyaven i que raonaven van ser doncs, i paradoxalment, el requisit per tal que després jo pogués desplegar el meu discurs antidocent.

Avui puc constatar els resultats de la «Ilustració» pedagògica dels anys noranta. Informes com PISA o TIMSS ens aporten evidències irrefutables del deteriorament del sistema educatiu suec, sense parió als estudis internacionals. Els investigadors Jan-Eric Gustafsson, Sverker Sörlin i Jonas Vlachos han deixat molt clar a l’informe Policy Ideas for Swedish Schools que “hi ha raons per pensar que els models educatius que s’han centrat en la pròpia iniciativa de l’estudiant tenen pitjors resultats que aquells en què els professors tenen un paper més actiu”. John Hattie, el professor que hi ha darrera d’un dels meta estudis més notoris sobre els resultats escolars en els darrers anys, apunta que el mètode que deixa el professor com un mer orientador, amb una mínima intervenció, està en relació inversa amb els mètodes educatius d’èxit. No hi ha cap dubte que els mètodes pedagògics dels anys noranta no han portat una escola millor. Tanmateix, o potser per causa d’això, gairebé no hi ha cap debat entre els experts educatius que han estat destruint la professió docent. Potser ens hauríem d’examinar nosaltres mateixos i el debat escolar que hem estat difonent durant els darrers vint anys. Una revisió crítica de les idees dels anys noranta i del relat sobre què es un bon professor podria coadjuvar en la recuperació de l’estatus dels docents a Suècia. I podria ajudar a cicatritzar les ferides entre els professors i els experts educatius. Així com a la rehabilitació dels docents que van resistir davant les tendències pedagògiques que emfasitzaven el paper dels docents com a mers orientadors. I tal vegada els professors podrien recuperar el sentir històric de la seva professió i se sentirien orgullosos de la seva identitat professional.

Lamento profundament la presentació que vaig fer a la Kulturhuset i vull disculpar-me’n davant dels professors suecs. Espero poder predicar amb l’exemple i resto a l’espera que els meus col·legues assumeixin llurs responsabilitats pel clima pedagògic que van contribuir a crear. Si comencessin per fer-ho els autors del Skola för bildning SOU 1992:94, serien benvinguts.

Avui em sento avergonyit cada cop que penso en el missatge simplista i populista que vaig contribuir a propagar. La veritat és que si no hagués tingut excel·lents professors durant el meu Batxillerat, difícilment hauria pogut tenir èxit a la Universitat.

(...)

Borsa de treball: fins a 27 de març, període de modificació de dades0

3385 22/03/2023, 09:23       #Interins i substituts,

Del 20 al 27 de març les persones interessades poden modificar les dades de la borsa del curs 2022-2023.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Curs telemàtic extraordinari: Emotional Intelligence and Diversity in the Classroom0

787 17/03/2023, 11:41       #Formació,

Professors de Secundària (aspepc·sps) ofereix un curs telemàtic de 80 hores de durada reconegut pel Departament d'Ensenyament com a activitat inclosa en el Pla de Formació Permanent del Professorat.

El professorat que superi aquest curs i reuneixi tots els altres requisits especificats a l'annex 1 de la Resolució ENS/1128/2016, obtindrà el perfil (PE00) Diversitat i Educació especial.

El curs tindrà lloc del dilluns 3 d'abril de 2023 fins al 29 de maig de 2023.

Aquest curs es basa en dos grans eixos que es complementen entre si: la intel·ligència emocional i la diversitat a l'aula. Es donen estratègies als docents per tal de posar en pràctica l'educació emocional per atendre les necessitats individuals dels alumnes i millorar així l'aprenentatge. A més, tots els continguts presentats i les interaccions seran en anglès, la qual cosa és un valor afegit a la formació rebuda i permet als docents millorar les seves competències en aquest idioma i conèixer de primera mà les teories i idees al voltant dels temes del curs.

Inici matriculacions: 17 de març
Data límit de matriculació:
Pagament amb targeta de crèdit: fins el 02 d'abril.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Sobre el cas de Sallent0

1290 16/03/2023, 16:10       #Violència escolar, #Mobilitzacions, #Comunicats,

Professors de Secundària (aspepc·sps) vol manifestar públicament el seu rebuig per la forma com el Departament d’Educació està gestionant el tema de l’Institut de Sallent, ara fins i tot amb la dimissió inductivament forçada del director.

De fet no ens estranya gens, es correspon amb el modus operandi usual del Departament: carregar la culpa de la seva incompetència sobre qui no la té. Amb la normativa actual, en casos d’assetjament entre alumnes, tant el professorat com les direccions del centre estan lligats de peus i mans, i la societat ha de saber-ho: no poden fer pràcticament res.

Deixem d’una vegada de carregar sobre el professorat i les direccions responsabilitats que el Departament no els faculta per exercir. Prou de sortir a les fotos i prou d’eludir les pròpies responsabilitats. Qui ha fet la normativa és el Departament, i el màxim responsable del Departament és el Conseller d’Educació. És ell qui ha de retre comptes per una normativa ineficaç. I si no li agrada afrontar les seves responsabilitats, que se’n vagi d’una vegada.

Comunicat sobre les eleccions sindicals del 14 de març0

2193 15/03/2023, 13:36       #Eleccions Sindicals, #Comunicats,

Amb els resultats ja definitius de les eleccions d’ahir, Professors de Secundària (aspepc·sps) duplica pràcticament el nombre de delegats –tot passant de 43 a 81-, se situa com a segona força sindical i es confirma indiscutiblement com a majoritari a la Secundària. A més, aquest creixement espectacular ha estat sostingut i equilibrat a tot el territori de Catalunya. Volem manifestar públicament el nostre agraïment a tots aquells docents que han confiat en nosaltres amb el seu vot, a tots els candidats, interventors i a tothom que ens ha donat suport.

Ahir es va produir un punt d’inflexió a l’ensenyament català. El professorat de Secundària s’ha pronunciat inequívocament. El Departament no pot seguir mirant cap a un altre costat com si la cosa no anés amb ell. Cal un canvi urgent de les polítiques educatives que aturin i reverteixin la degradació que estem patint a l’educació catalana, tan pel que fa a les condicions laborals i professionals com a les acadèmiques. I tampoc es pot seguir mantenint la segona força sindical al marge del Consell Escolar de Catalunya.

Som plenament conscients que la confiança dipositada en nosaltres pel professorat de Secundària suposa un repte i una responsabilitat a l’alçada de la qual prometem estar. Un èxit que és l’èxit del professorat. Moltes gràcies, no us decebrem!

Eleccions sindicals 2023: resultats0

4131 14/03/2023, 19:50       #Eleccions Sindicals,

Resultats provisionals amb un 99% de vot escrutat.
La secundària ha parlat: Professors de Secundària (aspepc·sps) es converteix en la segona força sindical.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal