Rigau assegura que l'adjudicació de places al professorat no es farà 'mai a dit'0

660 02/05/2013, 13:17       #Decret de plantilles,

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha negat que la nova normativa per a l'adjudicació de places a professors pugui generar "arbitrarietat" o desplaçar els docents que ja treballen als centres escolars, com van criticar els sindicats.

Irene Rigau no descarta noves retallades0

1102 28/04/2013, 21:23       #Retribucions, #LOMCE,

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha reconegut aquest diumenge que no pot garantir que en el futur hagi noves retallades en el sector, ja sigui en sous o pagues als mestres, com a conseqüència, ha dit, de l'exigència del govern espanyol que el dèficit de les comunitats autònomes sigui menor.

En una entrevista amb Catalunya Ràdio, la consellera ha asseverat que "mentre el Govern central reparteixi en contra de les comunitats autònomes està repartint en contra dels serveis públics".

Poc abans que s'iniciï a Barcelona una nova manifestació per protestar contra les retallades i la LOMCE i a favor que s'incrementin els pressupostos per a educació, Rigau ha sostingut que "la queixa concreta té sentit, però per poder-la interpretar adequadament ha de circumscriure's en el seu marc".

En aquest sentit, ha opinat que "si el crit contra el dèficit fiscal i contra el model de repartiment en la lluita contra el dèficit no és clar confonem a la població".

D'una altra banda, ha reprotxat al Govern de Mariano Rajoy que no aporti solucions contra l'atur i que es limiti a dir que no millorarà fins a 2016.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Milers de treballadors públics contra les retallades 0

683 28/04/2013, 21:20       #Mobilitzacions, #LOMCE,

Unes 80.000 persones, segons els organitzadors, participen en la marxa conjunta de professors, metges i funcionaris, que han sortit al carrer, tot i el mal temps

El nou institut de Manlleu0

2112 26/04/2013, 08:39       #Decret de plantilles,

“Pares d’Els Quatre Vents de Manlleu no volen dur els fills al nou institut”. Amb aquest títol es feia ressò EL 9 NOU de divendres passat del descontentament general que hi ha a Manlleu perquè els pares no puguin exercir el dret a triar l’escola dels seus fills. Al·leguen que el nou institut començarà en uns barracons i que no se’ls ha explicat res del nou projecte. I tenen tota la raó del món, tota i més.

Reclamació de les quantitats deduïdes per cirurgia, hospitalització i tractament oncològic0

1430 26/04/2013, 08:10       #Salut laboral,

INSTRUCCIÓ 1/2013, PER A L'APLICACIÓ DE LES MILLORES DE LA PRESTACIÓ ECONÒMICA D'INCAPACITAT TEMPORAL DEL PERSONAL AL SERVEI DE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT I ELS SEUS ORGANISMES AUTÒNOMS.rn

rnTermini de presentació de reclamacions: tres mesos a comptar des de 22 de març de 2013.

'Una vaga insuficient': Comunicat d'ASPEPC·SPS sobre la vaga del 9 de maig0

1758 25/04/2013, 11:24       #Vaga, #LOMCE, #Decret de plantilles,

Davant la convocatòria de vaga de l'ensenyament públic a tot l'Estat, ASPEPC·SPS considera necessari fer pública la seva posició, d'acord amb les següents valoracions:

Guanyar o perdre depèn del que fem0

852 25/04/2013, 09:34       #Opinió, #Mobilitzacions,

En les visites als centres ja no es repeteix tant l'argument que diu que no ens podem queixar perquè nosaltres com a mínim tenim feina. És una bona notícia perquè aquest pensament que ha circulat com una bola i ha sorgit clarament de les altes esferes polítiques i els mitjans de comunicació ens paralitza davant un atac al món del treball que ens serà molt difícil revertir.

La escuela intensiva se impone0

1070 24/04/2013, 08:11   

Cataluña es probablemente la comunidad donde más arraigadas están las clases de mañana y de tarde. De hecho, hasta el curso pasado, era la única donde los institutos públicos de secundaria (de 12 a 18 años) tenían una jornada partida.

Pero la comunidad no es ajena al debate que recorre toda España y, desde este año, el 65% de los institutos ofrecen jornada intensiva. Aún no hay resultados, pero la Generalitat ha dicho que va a estudiar si, efectivamente, el nuevo modelo reduce la conflictividad en las aulas, como prometen algunos sectores.

También ha abierto la Generalitat una puerta en primaria. Seis colegios públicos de Baix Llobregat, Barcelona, Esclanyà-Begur, Vall-Llòbrega y de Platja d’Aro forman parte este curso de un proyecto piloto en que también se evaluará el efecto del horario compactado en este nivel de la enseñanza.

La prueba piloto durará tres años y el departamento descartó que se amplíe hasta después a otras escuelas.

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/04/23/actualidad/1366746196_347740.html

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


La Fiscalía investigará la campaña de Nuevas Generaciones contra el profesorado 0

474 23/04/2013, 09:21   

La Fiscalía Provincial de Valencia ha incoado diligencias de investigación penal sobre la campaña 'Que no té líen', puesta en marcha por las Nuevas Generaciones (NNGG) del PP de Castellón, en la que se animaba al alumnado a enviar quejas anónimas sobre supuestas acciones de "adoctrinamiento" por parte del profesorado.

El nou decret de plantilles i la indefensió davant l'abús de poder de l'administració0

2604 22/04/2013, 09:37       #Opinió, #Decret de plantilles,

Que una cosa sigui legal o possible no significa que sigui bona o ètica; la llei legalitza però no sempre legitima. Algú pot ocupar la direcció d’un centre per nomenament legal i mantenir-s’hi sense el suport del Claustre ni del Consell escolar, però una altra cosa és que això sigui bo, desitjable o ètic. La amnistia fiscal del Sr. De Guindos és legal, però està molt lluny de ser ètica, beneficiosa o encomiable.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal