Docents emprenyats, i a sobre, muts?0

768 14/02/2013, 09:07       #Retribucions,

Els docents de Catalunya estam emprenyats. Per causes de tots conegudes, les nostres condicions de treball han empitjorat molt, i el nostre poder adquisitiu ha baixat en un 20% de fa tres anys cap aquí.

Però el que més ens preocupa, (de fet menjar, mengem) és la qualitat educativa dels nostres alumnes, que també ha baixat. Per què? Dons perquè tenim en els centres menys recursos humans i materials. En el meu Institut a 1r d'ESO, dotze anys, estem a 32. És que puc atendre la diversitat a classe de música amb 32 alumnes? No. De cap manera. Hi ha alumnes que es quedaran pel camí, fracassaran.

Los funcionarios catalanes vuelven a quedarse sin una paga extra0

1175 14/02/2013, 08:17       #Retribucions,

Lo advirtió el consejero de Economía, Andreu Mas-Colell a mediados de enero y así será: los funcionarios de la Generalitat y empleados de empresas públicas se quedarán también este año sin una paga doble.

Els professors han perdut un 20% de poder adquisitiu en quatre anys0

824 13/02/2013, 09:26       #Retribucions,

El sindicat Aspepc-SPS denuncia la davallada de les retribucions salarials del professorat entre 2009 i 2012. En funció de l’antiguitat laboral dels docents, l’organització afirma que la seva capacitat adquisitiva s’ha reduït entre un 19,88% (o 4.075 euros bruts) i un 19,95% (5.938 €), una pèrdua que seria més elevada si haguessin quantificat l’augment d’hores de feina i la reducció de recursos laborals.

El Govern vol beneficiar-se del sou del professorat amb les substitucions0

675 11/02/2013, 09:43       #Interins i substituts,

El sindicat de Secundària Aspepc-sps ha criticat aquest divendres que la Conselleria d'Ensenyament vol "convertir un estalvi en un benefici" a costa del sou i la salut del professorat amb el nou règim de substitucions de docents, han informat en un comunicat.

Els sindicats de funcionaris exigeixen al Govern amb un manifest un canvi en els pressupostos0

650 11/02/2013, 09:40       #Mobilitzacions,

Els 15 sindicats que formen la Plataforma Sindical Unitària de Catalunya han lliurat un manifest a la Conselleria d'Economia i Coneixement per reclamar un canvi en la política pressupostària de la Generalitat que defensi els serveis públics.

Sobre la modificació del procediment de substitucions i els mals costums0

882 08/02/2013, 10:55       #Interins i substituts, #Comunicats,

La Consellera d'Ensenyament ha anunciat una revisió dels criteris de provisió de substitucions per als docents malalts atès que l'actual model no ha resultat "satisfactori": a partir de setmana santa, a Secundària, la segona baixa simultània se substituirà des del primer dia sempre que es mantingui l'actual "estalvi".

Religión en los colegios: catequesis disfrazada de asignatura 0

861 08/02/2013, 10:00   

La asignatura de religión, que recupera peso con la 'Ley Wert', es incompatible con un Estado laico: vulnera los derechos de los no creyentes, segrega a los estudiantes, y da a la iglesia católica el control sobre profesores y contenidos de lo que no es más que pura catequesis.

Wert ja no s'amaga0

660 08/02/2013, 09:27       #LOMCE,

Sense màscara. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aprofitarà l'última reunió de la sectorial d'Educació abans de l'aprovació del projecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat en l'Ensenyament (LOMCE) per expressar el rebuig de la Generalitat a un text que, segons ha assegurat, té com a primer objectiu la "recentralització i homogeneïtzació" del sistema, i que és "una ofensiva competencial i lingüística" que posa contra les cordes el model educatiu català. "Fins ara els textos deien que el primer objectiu de la Llei era la millora dels rendiments i lluita contra l'abandó escolar però l'última memòria ja diu que l'objectiu és l'homogeneització del sistema educatiu", ha explicat.

SECUNDARIA.INFO. La LLei Wert (LOMCE)0

987 07/02/2013, 12:53       #Publicacions, #LOMCE, #LOE,

La LOMCE sorgeix com a part del programa electoral del govern, però incomplint la proposta clau d’aquest programa: el Batxillerat de tres cursos. En incomplir-se el programa, el resultat és una llei que es limita a modificar parcialment la LOE.

Aquestes són les novetats més significatives...

El Govern desafia Wert i substituirà els mestres de baixa abans0

619 07/02/2013, 08:48       #Salut laboral,

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquesta tarda de dimecres al Parlament, on ha comparegut per explicar els objectius de la nova legislatura, que el departament cobrirà les baixes dels mestres del segon cicle d'infantil (de 3 a 6 anys) des del primer dia i les dels tutors de primària (no els mestres especialistes) des del sisè dia. A més, a secundària, se substituirà també des del primer dia a partir de la segona baixa simultània al centre.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal