Professors de Secundària (aspepc·sps) es reuneix amb la nova Consellera d'Educació0

2440 05/07/2023, 11:45       #Mobilitzacions,

Ahir, quatre representants de Professors de Secundària (aspepc·sps) es van reunir amb la nova consellera d'Educació, Anna Simó i dues persones més del seu equip -secretària general i directora general- i els van exposar les nostres propostes i reivindicacions a partir de tres eixos: reversió de les retallades, condicions laborals i professionals i aspectes generals del sistema educatiu, tot manifestant d'antuvi la nostra inquietud i disconformitat amb la progressiva conversió del sistema educatiu català en un mer aparcament d'adolescents.

Les nostres propostes i la nostra concepció de la funció docent s'encabeixen en un model integral de sistema educatiu que està a anys llum del pedagogisme actualmente hegemònic a Catalunya i a Espanya, que considera l'etapa de Secundària una mera extensió de la (al seu torn, també deteriorada) Primària i que promou un sistema educatiu remès a funcions merament assitencials. Reivindiquem, fonamentalment, la nostra funció d'ensenyar les nostres especialitats i entenem que la funció primordial del sistema educatiu ha de ser la transmissió de coneixements, per això VOLEM ENSENYAR i exigim les condicions laborals i professionals que ens permetin dur a terme la nostra tasca acadèmica amb el rigor, la dignitat i estatus que es mereix.

La reunió va ser llarga, serena, educada i alhora contundent en la vindicació de les nostres propostes i arguments. Des de les diferències de fons que certament van quedar paleses a la reunió, creiem que el Departament d'Educació va entendre tres coses:

1.- Som un sindicat diferent de la resta, amb propostes i reivindicacions de fons diferents i que van més enllà de les sindicalment "ad usum".

2.- Som indiscutiblement la primera força de la Secundària pública catalana i representem un col·lectiu que està fart d'haver estat menystingut i que ha vist com la seva feina i condicions de treball s'ha anat deteriorant i devaluant.

3.- Des de l'acord i des del desacord, a partir d'ara s'haurà de comptar amb nosaltres.


Reunió amb la consellera

Almenys, i a l'espera de com es desplegarà la política educativa del Departament, sí que podem dir que, si més no en les formes, el tarannà ha canviat i que, com a mínim, és molt més dialogant i receptiu. Com a mínim, s'hi pot parlar i hi ha consciència del problema, tant pel que fa al deteriorament del sistema i de les condicions de treball docents, com de la necessitat de canviar urgentment de rumb i de mirada educativa. Caldrà veure com evoluciona tot plegat. Una cosa podem assegurar, en allò que hi estiguem d'acord, ens tindran al costat, en allò que no, enfrontats.

Com a aperitiu, els vam regalar a cadascuna de les representants del Departament, un exemplar de La educación cancelada (Sloper, Fundació Episteme, Professors de Secundària aspepc.sps, 2022), un llibre col·lectiu i transversal, l'edició del qual ha estat coordinada per Andreu Navarra i David Rabada Vives. Vam anunciar també que cap als propers setembre/octubre presentarem una proposta integral per a la Secundària. I que trepitjarem fort.

Aquí teniu una aproximació a les reivindicacions que vam plantejar:

Adjudicacions provisionals 2023-2024: actualitzades les fitxes de centre i llistats per especialitat i servei territorial0

4418 23/06/2023, 14:45       #Adjudicacions d'estiu,

Actualitzades les fitxes de centre amb les destinacions provisionals de les adjudicacions provisionals per al curs 2023-2024.
També disponibles llistats ordenats per servei territorial i especialitat.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Mesa informativa sobre els processos d’estabilització: adjudicacions provisionals, concurs de mèrits, oposicions, integració PTFP...0

1661 23/06/2023, 08:59       #Mesa sectorial,

Adjudicacions provisionals


  • El 23 de juny surt l’adjudicació d’estiu provisional. Sortiran persones que ja han presentat renúncia al CM.
  • Si una persona obté destinació com a interí i posteriorment és seleccionat al CM es queda en aquella destinació com a funcionari, sempre i quan sigui una plaça del mateix cos del qual serà funcionari.
  • Interins que no han obtingut destinació o persones que no han participat: s’adjudicaran després de la definitiva d’adjudicacions provisionals.
  • Interins amb proposta de direcció com a interí que apareixen seleccionats al CM a la llista del dia 15: la proposta de direcció s’ha modificat ja i és com a funcionari de carrera. Als que siguin seleccionats posteriorment se’ls modificarà la proposta de direcció de cara a les adjudicacions definitives.

(...)

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Resultats de l'enquesta de la Plataforma en Defensa d’una Educació Pública i de Qualitat sobre els àmbits i l'especialitat0

214 22/06/2023, 13:17       #LOMLOE,

A finals del mes d’abril, com a plataforma en defensa d’una educació pública i de qualitat, vam enviar una enquesta a tot el professorat de secundària, amb una sèrie de preguntes que feien referència a l’ESO i al batxillerat.
Aquestes qüestions tracten sobre la implantació del nou currículum que ha fet el Departament d’Educació aquest curs 2022-2023 i altres relatives al funcionament dels centres.
Hem rebut més de mil respostes i amb el compromís de fer públics els resultats us els presentem a continuació.
(...)
La majoria dels enquestats mostra el seu rebuig al nou disseny curricular i les noves polítiques del Departament d’Educació.
El poder que el departament ha atorgat a les direccions impedeix un funcionament democràtic dels instituts públics ja que les decisions no són preses pel claustre de professors sinó que aquest és només informat de les decisions preses.
La majoria del professorat enquestat ha manifestat el seu NO a:

1. Agrupar les matèries per àmbits.
2. Perdre el principi d’especialitat.
3. La implantació per se dels projectes.
4. Perdre 1h setmanal de les matèries de modalitat de 1r de batxillerat.
5. Mantenir les actuals ràdios.
6. Les formacions sobre la competència digital i del nou currículum.
7. La no implicació del professorat en l’elaboració dels currículums 8. La competència entre centres públics.

Desitgem que el Departament d’Educació es faci ressò d’aquesta enquesta, tingui en compte l’opinió dels docents i no deixi de banda a bona part del professorat.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Meet secundària. Xerrada informativa sobre la integració del Professorat tècnic d'FP al cos de de Professors de Secundària0

623 21/06/2023, 12:57       #Formació,Concurs de mèrits: Xerrada informativa sobre la integració del Professorat tècnic d'FP al cos de de Professors de Secundària .

Dimecres 28 de juny a les 18:00 hores.

Obertes les inscripcions per a afiliats, i per a tot el professorat en Live Stream.
Més informació

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Meet secundària. Concurs de mèrits: Xerrada informativa sobre les noves condicions de treball com a funcionaris de carrera3

5331 20/06/2023, 11:42       #Formació, #Concurs de mèrits,Concurs de mèrits: Xerrada informativa sobre les noves condicions de treball com a funcionaris de carrera.

Dimecres 28 de juny a les 16:30 hores.

Obertes les inscripcions per a afiliats, i per a tot el professorat en Live Stream.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Un nou espectacle: les llistes d’admesos i exclosos a les oposicions docents2

5683 20/06/2023, 10:49       #Oposicions,

Ho vam dir fa pocs dies i ha tornat a succeir: no passa una setmana al Departament d’Educació que no esclati un espectacle penós, un nou escàndol. Aquesta vegada ha estat amb el tema de la llista d’admesos i exclosos en unes oposicions… que comencen d’aquí a deu dies… Els aspirants han rebut una atribució de tribunal en una llista pública que a vegades no coincidia amb el número de tribunal atribuït al seu espai personal. En alguns casos la situació arribava a ser surrealista, com quan es demanava a un aspirant de Girona que s’examinés a Lleida, o quan s’indicava a un candidat de les Terres de l’Ebre que anés fins a Vic.

La informació correcta era la de l’Espai Personal, però… com ho podia saber un docent? Un docent que ha passat un any negre, fent burocràcia per a una processó d’estabilització de personal que no li ha servit per a res, aguantant desqualificacions públiques, rumors i insinuacions de tot tipus, amb la duresa dels últims dies de classe, amb família, obligacions, informes de final de curs. Tot això ho pensen al Departament? S’entén ara per què manca personal? Sortirem algun dia d’aquesta etapa negra de l’ensenyament català, en caiguda lliure des de l’aprovació del Decret de Plantilles? És possible desitjar una administració seriosa, que no provoqui aquests desastres humans? Pot fer classe convenientment un docent que té por de perdre la feina, que depèn de maniobres a l’ombra per a conservar la seva plaça, quan tot s’ha inundat de caciquisme, mesures arbitràries, inestabilitat i incompetència? Pot optar a una estabilització mínimament objectiva, segura, no sotmesa a terratrèmols imprevisibles? El que hi ha en joc és la credibilitat global del sistema.

Tot aquest patiment no ocuparà titulars als mitjans, però convindria donar-li veu. Tota aquesta negligència no pot significar altra cosa que un menyspreu instal·lat des de fa massa anys en el nostre Departament. El Departament ha promès que avui mateix refaria les llistes. Hem rebut el missatge de la nova Consellera; diu, textualment: “Ens hem conjurat a ser còmplices amb vosaltres per a la millora de l'educació, que és també una millora social i que té un impacte en l'equitat i en el conjunt del país”. De moment, no es nota pas aquest canvi de situació. Els docents no són bestiar, ni són nombres. Mereixen unes oposicions dignes, mereixen un lideratge real, un ordenament racional de la seva vida laboral. Continuem ancorats en una deshumanització creixent. Consellera: torni a fer que l’administració sigui fiable, normal, i no erràtica i hostil.

Concurs de mèrits: aplicació nou barem definitiu (15.6.2023)0

8169 16/06/2023, 09:24       #Concurs de mèrits,

Hem informatitzat les dades de la nova baremació definitiva del concurs de mèrits publicada el 15 de juny de 2023 perquè els participants puguin accedir als llistats ordenats de puntuació per especialitats. Amb la precaució de que aquestes dades poden contenir errors, pot ser una eina útil.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


No volem un canvi de venedor, sinó de política!0

1334 12/06/2023, 11:51       #Comunicats,

Professors de Secundària (aspepc·sps) es congratula del cessament d’un dels pitjors consellers d’Educació de la història recent. Tanmateix ens preocupa que aquest relleu sigui només el d’una persona, en comptes d’un canvi de les polítiques educatives.
És clar que el desagradable tarannà personal del Sr. Cambray l’ha fet força impopular, però no ho oblidem: no ha estat la persona, sinó les seves polítiques el que ha fet sortir massivament el professorat al carrer. I ens preocupa que ara se l’acomiadi només perquè la seva impopularitat hagi repercutit negativament en els resultats electorals de la seva formació política a les darreres eleccions municipals.
El problema, per al professorat, no és en Josep González Cambray, sinó les seves nefastes polítiques educatives; les mateixes que d’altra banda, s’estan aplicant des de fa més de deu anys i de les quals ell n’ha estat un simple «implementador». I ens sembla molt inquietant que tot indiqui que si l’han aviat és només perquè no les ha sabudes vendre, no perquè siguin nefastes. No volem màrqueting educatiu, volem polítiques efectives que refacin un sistema educatiu català que s’està esmicolant. Unes polítiques educatives sobre les quals demanem a la nova consellera, Anna Simó, que es defineixi i es pronunciï.

Oposicions 2023: Criteris de correcció4

9254 09/06/2023, 16:47       #Oposicions,

Les comissions de selecció faran públics els criteris de correcció de les proves de la fase d'oposició, com a mínim tres setmanes abans de l'inici de les proves.
Aquests criteris de correcció especifiquen les pautes, orientacions i criteris amb els quals els tribunals avaluen cadascuna de les parts de la prova.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal