La vaga de la dignitat: 15, 16, 17, 29 i 30 de març0

856 24/03/2022, 12:25       #Opinió, #Mobilitzacions,

Ja fa més de dues dècades que el professorat català viu sota la dictadura de la pedagogia innovadora que s’ha traduït en la tirania del gomets, dels projectes, de les competències, de la gamificació, de la comprensivitat, de la pràctica reflexiva, de reunions d’equips docents soporíferes, de cursets de formació infames, d’àmbits i projectes «policurriculars» sense cap tipus de coneixement previ, d’un currículum demencial, de burocràcia interminable, en el «progressa adequadament» o «en procés d’assoliment»… i sí, de qualsevol ximpleria que us pugueu imaginar. En altres paraules, en la destrucció sistemàtica de tot coneixement. El resultat d’aquestes mesures ha estat la pèrdua gradual de l’autoestima del professorat i una insatisfacció per la feina ja que el mateix sistema impedia realitzar-se com a professor. D’aquí, ansietats, depressions, jubilacions voluntàries. El més infame d’aquesta situació, el que dol més, és que tota aquesta tirania ha estat permesa i encoratjada des del Departament d’Educació (Maragall, Bargalló, Cambray) sempre sota un discurs pretesament progressista, d’esquerres. Res més lluny de la realitat, res més retrògrad que aquesta falsa progressia que ens fa tornar a una societat medieval. Totes aquestes innovacions pedagògiques no són res més que paraules buides o, si preferiu una metàfora més bíblica, “sepulcres blanquejats”, decorats per fora però plens d’immundícia per dintre, que uns llops vestits amb pell de corder ens han imposat durant massa temps.

Calendaris previstos pel Departament per adjudicacions provisionals i estabilització (concurs de mèrits i oposicions)0

7945 23/03/2022, 11:37       #Oposicions, #Interins i substituts, #Adjudicacions d'estiu,

El Departament ha fet arribar a les direccions una previsió de calendari tant de les adjudicacions provisionals d'estiu com dels procés d'estabilització (concurs de mèrits i properes oposicions).

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Comunicat de la plataforma en defensa d’una educació pública i de qualitat sobre els esborranys finals dels nous currículums0

1051 23/03/2022, 10:10       #Opinió, #LOMLOE, #LEC,

El divuit de març de 2022, el Departament d’Educació ha fet públics l’esborrany definitiu del nou currículum per a l’educació bàsica i el primer per al batxillerat. Com a signants del manifest que vam publicar amb la primera aparició dels esborranys, volem fer les següents aportacions:

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Comunicat unitari: Seguim mobilitzant-nos! Valoració de la primera reunió de mediació.0

536 22/03/2022, 18:37       #Mobilitzacions, #Comunicats,

Les mobilitzacions en les tres jornades de vaga de la setmana passada, amb un seguiment mai vist en els darrers 30 anys, van portar al Departament d’Educació a una situació de veure’s obligat, per la pressió del col·lectiu i també per la pressió social, a recosir la ruptura actual i a iniciar les negociacions que des de l’inici del conflicte li hem estat demanant i que ha estat bloquejant.

Valoració dels tres primers dies de la vaga docent0

393 21/03/2022, 17:03       #Mobilitzacions, #Comunicats,

La vaga dels dies 15, 16 i 17 de març ha significat un punt d’inflexió. Amb un seguiment i participació a les manifestacions que no es veien des de feia molts anys, marca un abans i un després. Res no serà igual a partir d’ara, i fóra bo que les autoritats polítiques i educatives del Departament i la Generalitat en prenguessin bona nota, perquè s’hi estan jugant molt.

Borsa de treball: període de modificació de dades0

1153 21/03/2022, 10:17       #Interins i substituts,

Del 21 al 28 de març de 2022.
Les persones que han participat en la convocatòria d'accés a la borsa oberta el 16 de juliol de 2021, també poden modificar les dades de la borsa.
Consulta i modificació de dades

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Portal de centre: nous criteris per a les comunicacions electròniques del Departament0

365 21/03/2022, 10:08       #Normativa i legislació,

​​​​​​El Departament ha impulsat la posada en marxa de la Instrucció 2/2022, per la qual s'estableixen els criteris per a les comunicacions electròniques al Departament d'Educació, que ha estat fruit del consens de les unitats dels serveis centrals i territorials.​

Comunicat sindical unitari. Hem forçat al Departament d'educació a iniciar negociacions0

1564 18/03/2022, 21:15       #Vaga, #Comunicats,


El Departament d'Educació ha demanat la mediació del Departament de treball per iniciar un procés de negociació com a resultat de l'aturada de 3 dies dels treballadors i treballadores del sector de l'Educació, en unes jornades de vaga amb un seguiment mai vist en els darrers 30 anys.

[Vídeo] Valoració 3r dia de vaga0

553 18/03/2022, 11:47       #Mobilitzacions,

Valoració de Professors de Secundària (aspepc·sps) del 3r dia de vaga. 17 de març.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Carta sindical unitària al president de la Generalitat de Catalunya0

913 17/03/2022, 14:59       #Comunicats,

Molt Honorable Pere Aragonès i Garcia
President de la Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat
Com bé sabeu, l’educació pública del nostre país, des de la darrera crisi de fa més de deu anys, va patir unes retallades de condicions laborals afectant la qualitat de l’educació i als drets laborals.
Durant els darrers anys només hi ha hagut un guany amb el retorn d’una hora lectiva a partir del curs 2017-18. Malgrat els compromisos obtinguts de retorn de condicions laborals dels grups parlamentaris en què s’assumien les nostres reivindicacions, aquests drets retallats s’han cronificat i l’administració els ha donat per assumits. Bona part del professorat que ha iniciat la seva vida laboral aquests darrers anys, ha entrat a treballar en unes condicions laborals pitjors i sense cap perspectiva de millora a curt termini.
 

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal