Els experts demanen 6 hores diàries de classe a primària0

Lectures (506) 21/01/2005, 13:23  |  el-Periódico.-JORDI-CASABELLA

Un informe encarregat per Educació reclama l'ampliació de l'horari lectiu a la xarxa pública. El document proposa "endurir" l'accés a la professió docent i reformar els concerts

Menys vacances a l’estiu i més la resta de l’any0

Lectures (555) 21/01/2005, 11:23  |  Metro.-Fede-Cedó

El Departament d’Educació vol tirar endavant una vella aspiració, la de reduir el període de vacances que nens i mestres gaudeixen a l’estiu, i compensar-lo amb més festes repartides durant la resta de l’any. És la principal conclusió del Pacte Nacional per l’Educació que ahir va presentar la consellera del ram, Marta Cid, i que ara s’haurà de discutir amb la comunitat educativa. El text advoca per implicar més els pares en la formació dels nens a través de la figura d’un contracte escolar que fixi els drets i deures d’uns i altres.

Bases para un pacto educativo0

Lectures (854) 21/01/2005, 10:38  |  La-Vanguardia.-JOSEP-PLAYÀ-MASET-

Un nuevo sistema de conciertos económicos, otro modelo de profesorado, la ampliación de los horarios de apertura de los centros y la coordinación entre el tiempo de ocio y el educativo son los ejes del documento para el futuro Pla Nacional per a l´Educació que un grupo de expertos presentó ayer.

Concerts, dret educació i calendari eixos debat educació0

Lectures (870) 21/01/2005, 10:12  |  EFE.-Barcelona

Un nou sistema de concerts econòmics,els mecanismes per garantir el dret a l'educació, l'ampliació del calendari escolar i la unificació dels centres de primària i secundària són alguns dels temes que es perfilen com a eixos del debat sobre el Pacte Nacional per a l'Educació a Catalunya.

STEs pide "revalorizar" la labor docente con más tiempo para las tutorías0

Lectures (541) 21/01/2005, 09:42  |  Europa-Press  |  Etiquetes: #LOCE,

El sindicato STEs reclamó a la ministra de Educación y Ciencia, María Jesús San Segundo, "revalorizar" la profesión docente con medidas como ampliar el tiempo de la tutorías, que los docentes dedican a "charlar" con el alumnado, compensándose con una reducción del horario laboral pero no mediante un complemento económico. También aboga por reducir el número de alumnos por aula.

Proposen que els pares firmin un contracte amb l’escola dels fills0

Lectures (830) 21/01/2005, 09:37  |  20-minutos.-

Un grup d’experts consultats per Educació aconsellen que els mestres tinguin incentius professionals i econòmics i que deixin de fer classes a partir de certa edat

Som dolents, però no iguals0

Lectures (588) 20/01/2005, 10:10  |  el-Periódico.-Vicenç-Navarro

L'Informe Pisa sobre el coneixement acadèmic dels estudiants dels països de l'OCDE documenta que el grau de coneixement de matemàtiques i comprensió de lectura dels estudiants catalans i espanyols està per sota de la mitjana d'aquells països. Aquesta conclusió ha generat un debat sobre l'educació a Catalunya i a Espanya als mitjans d'informació en què s'han reproduït interpretacions de les dades de l'informe errònies, que han facilitat l'aparició de diversos comentaris i propostes equivocades.

Educar en el siglo XXI0

Lectures (510) 20/01/2005, 09:57  |  El-Confidencial.-Carlos-Alberto-Rosales

La educación española, lejos de promover la formación integral de los alumnos, está sumida en la más absurda mediocridad, lo cual se evidenció con los resultados del informe Pisa, el año pasado. El principal problema es que si bien es cierto mejoró de alguna forma la equidad, esto se hizo a costa de la calidad, la cual quedó muy deteriorada, incluso teniendo que soportar la dura realidad de un aprendizaje homogéneo, pero con un nivel ínfimo.

El Gobierno francés propone una nueva ley de educación0

Lectures (541) 19/01/2005, 10:00  |  ABC.-J.-P.-QUIÑONERO

La nueva Ley sobre el futuro de la escuela francesa aspira a restaurar la autoridad de maestros y profesores, se propone combatir la degradación inquietante del modelo educativo nacional, se ha fijado ambiciosos objetivos en materia de resultados, tiene un horizonte europeo y establece una discriminación positiva a favor del alemán, en detrimento del español.

Ana Rosa aborda las drogas en los institutos0

Lectures (554) 19/01/2005, 09:53  |  Las-Provincias.-JOSÉ-PRIETO/-MADRID  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

"El programa de Ana Rosa" dedica uno de sus apartados de hoy en Telecinco a la existencia habitual de drogas (masivamente hachís) en los institutos. El lunes se emitieron grabaciones de la directora y profesores de un instituto que reconocían que la violencia y el acoso escolar son práctica habitual en el centro.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal