Suport al Manifest «No als nous Currículums»0

2691 16/02/2022, 13:33   

Professors de Secundària (aspepc·sps) vol manifestar públicament el seu suport al Manifest elaborat per la Plataforma en Defensa d’una Educació Pública i de Qualitat: «No als currículums d’ESO i Batxillerat imposats pel Departament d’Educació», que està circulant per les xarxes.

Animem també tot el professorat a mostrar la seva adhesió signant a l’enllaç penjat a la plataforma change.org . Cal aturar la destrucció de l’ensenyament públic.

Relacionat:

Al·legacions de Professors de Secundària al projecte de nou currículum d'ESO

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Al·legacions de Professors de Secundària al projecte de nou currículum d'ESO0

2156 16/02/2022, 12:20       #Normativa i legislació, #LOMLOE, #LEC,

Al·legacions presentades per Professors de Secundària (aspepc·sps) al projecte de DECRET d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica.

CONSIDERACIONS GENERALS

A- Inoportunitat de la seva implantació
B- Ensenyament competencial
C- Globalització dels continguts i especialitat docent
D- Autonomia de centres i concentració de poder en mans de les direccions
E- Devaluació de l’avaluació

AL·LEGACIONS

1-PROJECTES
2-ÀMBITS
3-DISTRIBUCIÓ HORÀRIA DE LES MATÈRIES
4-AVALUACIÓ

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Un dia competencial 3

11082 15/02/2022, 11:51       #Opinió,

Em dic Divina Pocdetot. Aquest matí he anat a la feina a una hora en procés entre el matí molt de matí i el matí poc de matí. No era massa d’hora ni massa tard, era una hora competent per anar-hi anant. Quan he assolit l’hora d’arribada a la feina, he començat a treballar ni molt ni poc: d’acord amb la motivació, l’autoestima i el projecte; en funció del coneixement que tinc de mi mateixa i del món que m’envolta. He interactuat i he fet moltes coses. No he obtingut cap resultat, però com m’esforço molt em pagaran igual el sou. Assoleixo una nòmina satisfactòria que no arriba a ser notable.

Retribucions 2022: taules0

7198 14/02/2022, 10:06       #Retribucions,

Taules de retribució del personal docent no universitari de l'Aparcament d'Educació per a l'any 2022.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Foti el camp, Sr. González!0

2898 11/02/2022, 10:40       #Comunicats,

Acompanyat del president de la Generalitat, Sr. Aragonès i García, el conseller d’Educació, Sr. González i Cambray, va anunciar ahir la modificació del calendari escolar. L’inici de les classes tindrà lloc el 5 de setembre, a Primària, i el 7 a Secundària. Una mesura demagògica i populista, de cara a la galeria de les empreses de l’anomenat «lleure» educatiu, que faran el seu agost el mes de setembre, amb la jornada continuada a Primària només durant aquest mes, i que complicarà extraordinàriament l’organització i preparació del curs, especialment a Secundària, per una estricta qüestió de complexitat i manca de temps. A veure quants milers d’estudiants es queden sense plaça d’FP aquest proper curs... Tothom sap que hi ha moltes coses que no es poden deixar enllestides el mes de juliol. Bé, tothom no, el Sr. González potser no ho sap.

Portal de centre: avançament del calendari escolar4

2195 10/02/2022, 14:01       #Normativa i legislació,

El proper curs 2022-2023 començarà el 5 de setembre per als ensenyaments d’educació d'infantil i primària i el 7 de setembre per a l’ESO, batxillerat i l'FP, tal com el conseller d'Educació ha comunicat als centres escolars i posteriorment ha anunciat amb el president de la Generalitat, en roda de premsa.

L'avançament del calendari no comportarà un increment d'hores lectives. Els canvis que acompanyaran aquesta reorganització de calendari són els següents:

  • ​​Jornada reduïda entre els dies 5 i 30 de setembre els centres d'infantil i primària (de les 9 a les 13 hores). El servei de menjador tindrà el funcionament habitual.
  • Hi haurà un dia més de vacances de Nadal i els centres educatius tindran un dia més de lliure elecció (es passarà de 3 a 4 dies).
  • Avançament d'un mes els nomenaments de la plantilla estructural, al mes de juny, per tal que al juliol ja estiguin nomenats els equips professionals del curs següent per facilitar l'organització del curs vinent.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Portal de centre: Instruccions per a l'avaluació de l'ESO i el batxillerat 0

2494 10/02/2022, 13:58       #LOMLOE, #LEC,

​La Direcció General de Currículum i Personalització ha publicat un document amb els aspectes clau a tenir en compte a partir del curs 2021-2022 en relació amb l'avaluació, promoció i titulació a l’ESO i al Batxillerat​ d’acord amb el Reial Decret Llei 984/2021, de 16 de novembre, pel qual es regulen l’avaluació i la promoció en l’Educació Primària, així com l’avaluació, la promoció i la titulació en l’Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i la Formació Professional.​

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Esborranys de decrets de l'educació bàsica i de Batxillerat0

25551 10/02/2022, 13:44       #Normativa i legislació, #LOMLOE, #LEC,

Portal de centre:
La Direcció General de Currículum i Personalització, des de la Subdirecció General d'Ordenació Curricular, està elaborant els nous decrets d'ordenació dels ensenyaments d'educació infantil, d'educació bàsica i de batxillerat, que entraran en vigor el curs vinent.
Des de diferents centres i serveis educatius ens heu fet arribar la dificultat de poder realitzar aportacions a l'esborrany de decret de l'educació bàsica amb tan poc marge de temps. Ens trobem en un interval marcat pel retard de ministeri en fer-nos arribar els seus esborranys i l'inici del tràmit legal d'un decret que comporta diferents actuacions administratives que allarguen el procés. Compteu que aquest decret ha de ser vigent el curs 2022 – 2023.​

La voluntat de la Direcció General de Currículum i Personalització és recollir la vostra opinió, suggeriments i propostes, per tant, s'allarga el termini per emplenar el formulari​​ fins al 18 de febrer.​

​​En els enllaços següents trobareu l'articulat del decret i el desenvolupame​​nt curricular de les àrees i matèries:

Portal de centre: Novetats en l'ús de les mascaretes als centres educatius 0

479 10/02/2022, 13:40       #Salut laboral,

A partir de dijous l'alumnat i el personal dels centres ja no caldrà que portin la mascareta als patis i als espais exteriors de les escoles i dels instituts encara que es barregin diferents grups de convivència. Tampoc caldrà portar-la en les sortides i excursions fora del centre que es ​facin a l'aire lliure ni en els espais exteriors durant les colònies o altres estades amb pernoctació. Sí que s'ha de fer servir durant el desplaçament si s'utilitza algun mitjà de transport públic o privat.

A l'hora de portar els infants al centre o de recollir-los, si es fa al pati, les mares, pares o adults responsables tampoc cal que portin la mascareta, tot i que cal evitar les aglomeracions. 

La mascareta continua sent obligatòria a les aules i als espais interiors dels centres educatius, exceptuant el moment de l'àpat al menjador escolar o quan es faci alguna activitat que n'impedeixi l'ús (activitat física intensa, tocar la flauta, etc.), tot i que es recomana que aquestes activitats es facin a l'exterior sempre que sigui possible. 

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Acompanyament (coaching) per a les oposicions a Inspecció (edició 2021-2022). Bloc II: últimes places0

1240 09/02/2022, 09:57       #Oposicions, #Inspecció,

Últimes places del Bloc II: Gestió de la part oral i de la part escrita de la prova.
Més informació

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal