Plan piloto para reforzar lengua y matemáticas en primaria y ESO0

Lectures (535) 23/02/2005, 08:55  |  La-Vanguardia.-ALICIA-RODRÍGUEZ-DE-PAZ  |  Etiquetes: #LOCE,

El ministerio ofrece a las autonomías hasta 9 millones de euros para programas de refuerzo que beneficiarán a unos 600 centros públicos.

El govern impulsarà l'ensenyament de totes les llengües oficials0

Lectures (311) 23/02/2005, 08:38  |  EL-PUNT/Madrid

La comissió d'Educació i Ciència del Congrés dels Diputats va aprovar ahir, amb una esmena del PSC, una proposició no de llei presentada per ERC, que insta el govern estatal a «impulsar, en el marc del debat obert per a la reforma del sistema educatiu, la creació d'una matèria optativa per fomentar el coneixement de les llengües i cultures oficials de l'Estat distintes del castellà en l'etapa d'educació secundària obligatòria».

Jo vull que ens toquin0

Lectures (539) 22/02/2005, 12:17  |  Avui.-Eduard-Barrobés-i-Meix/Vilafranca-del-Penedès

El dissabte 19 de febrer, el senyor Xavier Roig, en un article força bel·ligerant, titlla el col·lectiu docent d'esquenadrets, mediocres i immobilistes, entre altres floretes. Com a membre d'aquest col·lectiu haig de dir que, en efecte, una part del professorat respon a aquesta descripció, com segurament hi respon una part dels enginyers, dels metges, dels paletes i de la societat en general. Però la desqualificació que fa de tot el professorat em sembla injusta, perquè els seus quatre arguments són, com a mínim, discutibles.

San Segundo presentará a principios de marzo la reforma a las CC.AA0

Lectures (428) 22/02/2005, 10:16  |  Europa-Press.-  |  Etiquetes: #LOCE,

La ministra de Educación y Ciencia, María Jesús San Segundo, anunció hoy que presentará en algún momento de la primera quincena de marzo la reforma de la Ley Orgánica de Calidad de la Educación (LOCE) a las Comunidades Autónomas.

Per què l'escola no ha de ser una empresa?0

Lectures (710) 22/02/2005, 09:27  |  La-Malla.net.-Anna-Massa

En un món capitalista, algunes escoles han acabat convertint-se en un negoci. Així, centres privats, que ofereixen tot tipus de serveis, instal·lacions i activitats a un preu que només poden pagar butxaques privilegiades, conviuen al costat d'escoles públiques més modestes i amb mitjans limitats. Però està bé que l'educació es torni negoci?

Els joves comencen a demanar tractament pels efectes de fumar cànnabis0

Lectures (519) 22/02/2005, 09:17  |  El-Punt.-SÒNIA-MARSAL/Barcelona  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Pèrdua de memòria, apatia, disminució de la concentració i cansament. Són alguns dels motius pels quals els joves han començat a demanar tractament mèdic per consum habitual de cànnabis. Per primera vegada, l'augment de la demanda de tractament és més per la percepció de problemes i no tant per evitar les sancions administratives.

Calendari escolar0

Lectures (407) 22/02/2005, 09:08  |  El-Punt.-DANI-GADEA.-Mataró

Davant del debat públic al voltant del calendari escolar, com a professional de l'educació quedo esborronat... fins i tot em sento ridiculitzat. A les escoles ens estan creixent el problemes com bolets. [...] Davant de tot aquest allau de problemes (extrapolables a la societat en general) surt una proposta per començar tres dies abans l'escola.

DOGC núm. 4328. Oposicions -llista provisional d'aspirants-0

Lectures (1557) 22/02/2005, 08:30  |   |  Etiquetes: #Oposicions, #DOGC,

RESOLUCIÓ EDC/401/2005, de 16 de febrer, per la qual es declara aprovada la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos a les proves convocades per a la provisió de places de funcionaris docents. (Pàg. 4268)

LOS DOCENTES, ANTE LOS CAMBIOS EN LA ENSEÑANZA0

Lectures (402) 21/02/2005, 11:05  |  El-País.-MARTA-AGUIRRE-GOMEZ-CORTA

Las centrales sindicales están pulsando la opinión de los profesores respecto a las propuestas planteadas por el Ministerio de Educación para reformar la Ley de Calidad, elaborada por el PP la legislatura pasada. La Federación de Enseñanza de Comisiones Obreras, el sindicato educativo ANPE y la central sindical de funcionarios CSI-CSIF han realizado sendas encuestas entre el profesorado para recabar su postura ante las distintas medidas del borrador de reforma.

La reforma educativa0

Lectures (379) 21/02/2005, 10:05  |  La-Vanguardia.-ESTER-RUBIO-I-ASENSIO

Me gustan los lunes. Me gustan porque tengo tiempo de leer La Vanguardia de camino al trabajo. Y de lunes a viernes leo montones de informaciones u opiniones que me ofrecen material para la reflexión. Muchas veces me tienta responder a cartas o artículos leídos. Si lo hiciera escribiría una carta a diario: del referéndum, del Carmel y la demagogia... o de la reforma educativa. Y ahí va ésta.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Google+ Youtube SPES Fòrum per al progrés Ensenyament

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal