Dues morts més eleven a 10 les víctimes pel tiroteig0

Lectures (574) 22/03/2005, 11:23  |  el-Periódico.-Agències  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

L'atacant, un estudiant de secundària, ha matat els seus avis i després ha comès la matança al centre escolar abans de suïcidar-se

A la atención del Sr. D. Juan A. Cordero0

Lectures (999) 21/03/2005, 14:29  |  Pere-Serra-Vilas

Después de haber leído su escrito, el publicado en el Butlletí electrònic del SPS (Sindicato de Profesores de Secundaria) el día 10-03-2005, el cual mandó en calidad de Profesor y Padre, queremos manifestarle que estamos de acuerdo con casi todo lo que usted allí expone, aunque, como suele suceder con las cosas importantes de esta vida, publicado con cierto retraso, ¿no es cierto?

Entrevista en exclusiva para MAGISTERIO con Inger Enkvist0

Lectures (1800) 19/03/2005, 10:43  |  Magisnet.-José-M.-LACASA  |  Etiquetes: #LOGSE,

Esta hispanista sueca, estudiosa de nuestra literatura, lleva también investigando muchos años el efecto del constructivismo –la ideología que se esconde tras la Logse y parte de la LGE– sobre la Educación de los países desarrollados. Hemos llegado a conclusiones similares, y casi nos extraña el grado de coincidencia: no sé si a usted le sorprenderá lo que pensamos...

Las sectas de la LOGSE0

Lectures (571) 19/03/2005, 10:35  |  El-Semanal.-Tirso-Lacalle  |  Etiquetes: #LOGSE,

La Academia no recoge, entre las acepciones de la palabra "secta", la que hoy resulta más común. En efecto, una secta sigue siendo el "conjunto de seguidores de una parcialidad religiosa o ideológica", diferenciada e independizada de otra. Pero las sectas son también una cuestión de estilo, de procedimiento: comunidades cerradas, con mecanismos de manipulación y de control del individuo capaces de anular su personalidad –inteligencia, voluntad, sentimientos–.

El gran problema de l'educació0

Lectures (447) 19/03/2005, 10:10  |  Avui.-Alba-Ollé-i-Batet-

Cada cop es fa més evident la decadència de l'educació a Catalunya, sobretot als instituts públics. Molts dels alumnes d'aquests centres ja no es treuen el títol de l'ESO i el nombre d'assignatures suspeses va augmentant. La mitjana va ser, entre l'alumnat d'institut, d'unes cinc assignatures per alumne el primer trimestre del curs.

Una hora de psicólogo al mes fue la ayuda que recibió de Educació0

Lectures (642) 18/03/2005, 09:40  |  La-Vanguardia.-JAVIER-RICOU/Lleida  |  Etiquetes: #Salut laboral,

El Departament d´Educació no parece haber estado a la altura de las circunstancias en el caso del escolar que asegura haber sido, durante meses, víctima de agresiones y vejaciones por parte de algunos de sus compañeros en el instituto La Serra de Mollerussa. La única ayuda ofrecida a este adolescente de 14 años, aseguran ahora sus padres, fue una hora de psicólogo al mes.

Educar els brivalls0

Lectures (475) 18/03/2005, 09:29  |  Avui.-Salvador-Cardús-i-Ros

De manera regular ens arriben informacions que ens obliguen a tocar de peus a terra en relació amb la idea que solem tenir sobre la condició humana, generalment massa optimista.

Tots iguals a la matriculació0

Lectures (337) 18/03/2005, 09:15  |  Avui.-Maria-Aymamí-

Aconseguir que el procés de matriculació dels alumnes a les escoles fos totalment equitatiu era una de les assignatures que teníem pendents des de feia temps.

Surt a la llum un altre cas d'assetjament a Lleida0

Lectures (479) 18/03/2005, 09:09  |  El-Punt.-J.-SENDRA/Lleida-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Quan el cas d'assetjament que van denunciar els pares d'un noi de 14 anys del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) encara cueja, altres casos d'assetjament escolar es posen damunt la taula. És el cas d'un jove de 17 anys que hauria estat agredit al coll el 30 de novembre passat a l'institut Guindàvols de Lleida, un cas que la fiscalia de menors va arxivar després de prendre declaració a les parts implicades, sense que el centre educatiu prengués cap mesura contra els agressors, tret de canviar un dels joves a una altra aula.

El «síndrome de Sócrates»0

Lectures (1401) 17/03/2005, 11:48  |  LA-Nueva-España.-FRANCISCO-PALACIOS

De la última novela de José Jiménez Lozano, «Carta de Tesa» (Seix Barral. Biblioteca Breve, 2005), me ha llamado especialmente la atención su acerada crítica del actual sistema educativo.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal