San Segundo presentará a principios de marzo la reforma a las CC.AA0

Lectures (456) 22/02/2005, 10:16  |  Europa-Press.-  |  Etiquetes: #LOCE,

La ministra de Educación y Ciencia, María Jesús San Segundo, anunció hoy que presentará en algún momento de la primera quincena de marzo la reforma de la Ley Orgánica de Calidad de la Educación (LOCE) a las Comunidades Autónomas.

Per què l'escola no ha de ser una empresa?0

Lectures (744) 22/02/2005, 09:27  |  La-Malla.net.-Anna-Massa

En un món capitalista, algunes escoles han acabat convertint-se en un negoci. Així, centres privats, que ofereixen tot tipus de serveis, instal·lacions i activitats a un preu que només poden pagar butxaques privilegiades, conviuen al costat d'escoles públiques més modestes i amb mitjans limitats. Però està bé que l'educació es torni negoci?

Els joves comencen a demanar tractament pels efectes de fumar cànnabis0

Lectures (535) 22/02/2005, 09:17  |  El-Punt.-SÒNIA-MARSAL/Barcelona  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Pèrdua de memòria, apatia, disminució de la concentració i cansament. Són alguns dels motius pels quals els joves han començat a demanar tractament mèdic per consum habitual de cànnabis. Per primera vegada, l'augment de la demanda de tractament és més per la percepció de problemes i no tant per evitar les sancions administratives.

Calendari escolar0

Lectures (419) 22/02/2005, 09:08  |  El-Punt.-DANI-GADEA.-Mataró

Davant del debat públic al voltant del calendari escolar, com a professional de l'educació quedo esborronat... fins i tot em sento ridiculitzat. A les escoles ens estan creixent el problemes com bolets. [...] Davant de tot aquest allau de problemes (extrapolables a la societat en general) surt una proposta per començar tres dies abans l'escola.

DOGC núm. 4328. Oposicions -llista provisional d'aspirants-0

Lectures (1599) 22/02/2005, 08:30  |   |  Etiquetes: #Oposicions, #DOGC,

RESOLUCIÓ EDC/401/2005, de 16 de febrer, per la qual es declara aprovada la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos a les proves convocades per a la provisió de places de funcionaris docents. (Pàg. 4268)

LOS DOCENTES, ANTE LOS CAMBIOS EN LA ENSEÑANZA0

Lectures (414) 21/02/2005, 11:05  |  El-País.-MARTA-AGUIRRE-GOMEZ-CORTA

Las centrales sindicales están pulsando la opinión de los profesores respecto a las propuestas planteadas por el Ministerio de Educación para reformar la Ley de Calidad, elaborada por el PP la legislatura pasada. La Federación de Enseñanza de Comisiones Obreras, el sindicato educativo ANPE y la central sindical de funcionarios CSI-CSIF han realizado sendas encuestas entre el profesorado para recabar su postura ante las distintas medidas del borrador de reforma.

La reforma educativa0

Lectures (391) 21/02/2005, 10:05  |  La-Vanguardia.-ESTER-RUBIO-I-ASENSIO

Me gustan los lunes. Me gustan porque tengo tiempo de leer La Vanguardia de camino al trabajo. Y de lunes a viernes leo montones de informaciones u opiniones que me ofrecen material para la reflexión. Muchas veces me tienta responder a cartas o artículos leídos. Si lo hiciera escribiría una carta a diario: del referéndum, del Carmel y la demagogia... o de la reforma educativa. Y ahí va ésta.

El futuro y los edificios escolares0

Lectures (556) 21/02/2005, 10:04  |  La-Vanguardia.-JAUME-FABRE

Mediodía. En un barrio residencial de Girona, de chalets unifamiliares, las alumnas de una escuela concertada, impecablemente uniformadas, atraviesan la puerta de salida, vigilada por un guardia de seguridad. Al otro lado de un cuidado seto de tuyas se adivinan los impecables edificios escolares. Los altos costes del uniforme, el transporte escolar y las actividades extraescolares mantienen alejadas a las niñas de familias inmigrantes o de grupos sociales de rentas muy bajas.

El 25% de los alumnos de las escuelas de formación de adultos son inmigrantes0

Lectures (401) 19/02/2005, 17:47  |  El-País.-MAR-PADILLA

Educación hará una reordenación profunda de la formación de adultos mediante una nueva ley. Así lo expresó ayer Josep Francí, director general de Formación Profesional y Educación Permanente, ante representantes del sector. Francí explicó que los 180 centros y aulas de formación de adultos catalanes tienen una media de 25.000 alumnos al año, de los cuales el 25% son de procedencia inmigrante, por lo que deben reorganizarse las directrices de estos centros.

Els Intocables0

Lectures (1006) 19/02/2005, 17:36  |  Avui.-Xavier-Roig-Enginyer-i-escriptor

Fa poc, l'OCDE va publicar l'informe PISA evidenciant que el nostre sistema educatiu és un desastre. El fet no constitueix cap descoberta. De fet, cada cop que ho comentes amb algú la coincidència és total. Però sistema educatiu vol dir moltes coses: legislació, plans d'estudi, infraestructures, rols... I quan es busquen les causes del desastre ràpidament es culpa els polítics, o es demanen més diners. Mai, però, s'assenyala el col·lectiu que, al meu entendre, més eficaçment impossibilita qualsevol millora del sistema: els mestres.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal