El Gobierno francés propone una nueva ley de educación0

Lectures (519) 19/01/2005, 10:00  |  ABC.-J.-P.-QUIÑONERO

La nueva Ley sobre el futuro de la escuela francesa aspira a restaurar la autoridad de maestros y profesores, se propone combatir la degradación inquietante del modelo educativo nacional, se ha fijado ambiciosos objetivos en materia de resultados, tiene un horizonte europeo y establece una discriminación positiva a favor del alemán, en detrimento del español.

Ana Rosa aborda las drogas en los institutos0

Lectures (534) 19/01/2005, 09:53  |  Las-Provincias.-JOSÉ-PRIETO/-MADRID  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

"El programa de Ana Rosa" dedica uno de sus apartados de hoy en Telecinco a la existencia habitual de drogas (masivamente hachís) en los institutos. El lunes se emitieron grabaciones de la directora y profesores de un instituto que reconocían que la violencia y el acoso escolar son práctica habitual en el centro.

Estar més hores a la feina no és treballar més0

Lectures (570) 19/01/2005, 09:40  |  el-Periódico.-NÚRIA-navarro

Espanya és el tercer país europeu que més hores es passa a la feina i un dels menys productius. ¿Per què? Perquè aquí s'escalfa cadira, es dilata l'esmorzar i s'allarga la nit a base de late show. La Fundación Independiente, que presideix l'entusiasta Ignacio Buqueras, ha posat en marxa la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols i la seva Normalització amb els altres Països Europeus.

L'edat per a l'inici del consum de cànnabis se situa entre els 12 i els 140

Lectures (412) 19/01/2005, 09:21  |  El-Punt.-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

L'edat crítica per a l'inici del consum de cànnabis en la població adolescent se situa entre els 12 i els 14 anys. Segons una enquesta de l'Agència de Salut Pública de Barcelona feta a escolars, el percentatge de nois i noies que admet haver provat el cànnabis augmenta de manera molt significativa de primer a segon d'ESO, i passa d'un 2% a superar un 7%. A més, en les noies l'augment del consum de cànnabis ha estat especialment espectacular i s'ha triplicat en vuit anys.

Condemna per un acte de violència de les bandes de llatins0

Lectures (458) 19/01/2005, 09:16  |  Avui.-J.-Panyella  |  Etiquetes: #Salut laboral,

La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys i mig de presó Edgar Lelys Gil i Rafael Elías Sánchez per apunyalar greument un jove al Parc del Clot el 21 d'abril del 2003. A la sentència se'ls considera culpables d'un delicte d'intent d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat.

CiU critica que Educació informés tard i malament d'una resolució del TSJC0

Lectures (480) 19/01/2005, 09:02  |  El-Punt.-MARCEL-BARRERA

Convergència i Unió (CiU) creu que Educació ha actuat amb «poca transparència i poc respecte a les normes» en informar tard i malament d'una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que suspenia de manera cautelar tres apartats de tres articles del decret de matriculació.

Els mestres rebran formació per atendre la diversitat d'alumnat0

Lectures (862) 18/01/2005, 09:00  |  Avui.-Carol-Biosca

Impuls al canvi dels mètodes d'ensenyament per millorar la lectura, l'escriptura, la resolució de problemes i el coneixement de l'anglès.

La gestió dels concerts0

Lectures (469) 18/01/2005, 08:54  |  El-Punt.-BETTINA-SALA-SALLA/Girona

Darrerament han aparegut informacions, pel que sembla filtrades interessadament per la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, que critiquen la gestió dels concerts educatius que va fer l'anterior govern de CiU, als quals es va dedicar el 24% del pressupost d'educació, i tornant a recordar les famoses trampes de què va parlar Pujol.

Cursos per prevenir els trastorns psicològics dels professors0

Lectures (595) 18/01/2005, 08:45  |  El-Punt.-MARCEL-BARRERA  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Refer els estats d'ànim dels professors, resoldre els trastorns psicològics i organitzar cursos de prevenció de l'estrès. El Departament d'Educació ha decidit fer cas a les demandes històriques dels docents i incloure, en el nou pla de formació permanent 2005-2010 que ahir va presentar la consellera Marta Cid, un capítol específic per intentar prevenir les malalties psicològiques.

Un mar de mediocridad0

Lectures (1242) 17/01/2005, 10:11  |  La-Vanguardia.-XAVIER-SALA-I-MARTÍN  |  Etiquetes: #LOGSE,

Tres, dos, uno... Empieza la última prueba de estas olimpiadas: ¡el maratón! Los corredores ponen en marcha sus cronómetros de muñeca y empiezan a mover lentamente las piernas en dirección al estadio olímpico. Súbitamente, el representante español (parece que lleva boina) sale disparado, corriendo como si estuviera loco, y deja muy atrás a todos sus adversarios. A los 100 metros cae al suelo, destrozado y exhausto, y abandona la prueba. Se abraza jubiloso a su mánager porque, aunque no ha ganado la carrera, ha conseguido el objetivo para el que se entrenó durante cuatro años: ¡salir por la tele liderando el pelotón a los 100 metros!

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Canals RSS

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal