Las sectas de la LOGSE0

Lectures (613) 19/03/2005, 10:35  |  El-Semanal.-Tirso-Lacalle  |  Etiquetes: #LOGSE,

La Academia no recoge, entre las acepciones de la palabra "secta", la que hoy resulta más común. En efecto, una secta sigue siendo el "conjunto de seguidores de una parcialidad religiosa o ideológica", diferenciada e independizada de otra. Pero las sectas son también una cuestión de estilo, de procedimiento: comunidades cerradas, con mecanismos de manipulación y de control del individuo capaces de anular su personalidad –inteligencia, voluntad, sentimientos–.

El gran problema de l'educació0

Lectures (477) 19/03/2005, 10:10  |  Avui.-Alba-Ollé-i-Batet-

Cada cop es fa més evident la decadència de l'educació a Catalunya, sobretot als instituts públics. Molts dels alumnes d'aquests centres ja no es treuen el títol de l'ESO i el nombre d'assignatures suspeses va augmentant. La mitjana va ser, entre l'alumnat d'institut, d'unes cinc assignatures per alumne el primer trimestre del curs.

Una hora de psicólogo al mes fue la ayuda que recibió de Educació0

Lectures (693) 18/03/2005, 09:40  |  La-Vanguardia.-JAVIER-RICOU/Lleida  |  Etiquetes: #Salut laboral,

El Departament d´Educació no parece haber estado a la altura de las circunstancias en el caso del escolar que asegura haber sido, durante meses, víctima de agresiones y vejaciones por parte de algunos de sus compañeros en el instituto La Serra de Mollerussa. La única ayuda ofrecida a este adolescente de 14 años, aseguran ahora sus padres, fue una hora de psicólogo al mes.

Educar els brivalls0

Lectures (514) 18/03/2005, 09:29  |  Avui.-Salvador-Cardús-i-Ros

De manera regular ens arriben informacions que ens obliguen a tocar de peus a terra en relació amb la idea que solem tenir sobre la condició humana, generalment massa optimista.

Tots iguals a la matriculació0

Lectures (373) 18/03/2005, 09:15  |  Avui.-Maria-Aymamí-

Aconseguir que el procés de matriculació dels alumnes a les escoles fos totalment equitatiu era una de les assignatures que teníem pendents des de feia temps.

Surt a la llum un altre cas d'assetjament a Lleida0

Lectures (523) 18/03/2005, 09:09  |  El-Punt.-J.-SENDRA/Lleida-  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Quan el cas d'assetjament que van denunciar els pares d'un noi de 14 anys del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) encara cueja, altres casos d'assetjament escolar es posen damunt la taula. És el cas d'un jove de 17 anys que hauria estat agredit al coll el 30 de novembre passat a l'institut Guindàvols de Lleida, un cas que la fiscalia de menors va arxivar després de prendre declaració a les parts implicades, sense que el centre educatiu prengués cap mesura contra els agressors, tret de canviar un dels joves a una altra aula.

El «síndrome de Sócrates»0

Lectures (1444) 17/03/2005, 11:48  |  LA-Nueva-España.-FRANCISCO-PALACIOS

De la última novela de José Jiménez Lozano, «Carta de Tesa» (Seix Barral. Biblioteca Breve, 2005), me ha llamado especialmente la atención su acerada crítica del actual sistema educativo.

Prefiero la cárcel a la escuela0

Lectures (899) 17/03/2005, 11:14  |  La-Vanguardia.-JAVIER-RICOU/EL-PALAU-D'ANGLESOLA  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Ir al colegio, algo que hacen a diario millones de adolescentes, se había convertido para Josep en todo un sacrificio. Y no es que le agobiaran las clases, le molestara madrugar o se hubiera cansado de estudiar. El problema de Josep era, asegura el adolescente, los compañeros que tenía en el instituto de Mollerussa donde cursaba tercero de ESO.

Educació canviarà d'institut el noi que va denunciar 'bullying1

Lectures (1018) 17/03/2005, 11:07  |  Avui.--Joan-Tort/Lleida  |  Etiquetes: #Salut laboral,

La conselleria d'Educació canviarà de centre docent el noi de 14 anys del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) que ha denunciat als Mossos d'Esquadra un possible cas d'assetjament escolar o bullying. El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, va manifestar ahir que faran efectiu aquest canvi d'institut després de Setmana Santa, acceptant la petició feta pels pares del menor després d'haver-ho fet públic als mitjans de comunicació.

Contra la filologia0

Lectures (480) 17/03/2005, 10:56  |  Avui.-Pere-Rovira

C ada tres o quatre cursos, el ministeri d'Educació lloga uns quants experts en bestieses, els més competents que poden trobar-se, perquè solucionin els problemes de la universitat.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal