La norma evita entrar en detalls per donar joc a les autonomies0

Lectures (464) 30/03/2005, 10:11  |  el-Periódico.-Jordi-CASABELLA/ANTONIO-M.-YAGÜE  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOE, #LOCE,

A diferència de la llei de qualitat (LOCE), els autors de la LOE han evitat aquesta vegada la temptació de fer una norma excessivament reglamentista, d'acord amb les dades que han transcendit de l'avantprojecte, deixant en mans de les comunitats autònomes la definició final de molts aspectes. La necessitat d'atraure el suport de formacions com ERC per tirar endavant el projecte a les Corts hi ha influït decisivament, segons diferents fonts coneixedores del procés de gestació de la llei.

El Gobierno apuesta por mantener la asignatura de Religión0

Lectures (379) 30/03/2005, 10:02  |  Las-Provincias.-ANTONIO-PANIAGUA/MADRID  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOCE,

La ministra de Educación y Ciencia, María Jesús San Segundo, presentará hoy su propuesta para reformar la Ley Orgánica de Calidad de la Educación (LOCE) a las comunidades autónomas en el seno de la Conferencia Sectorial de Educación. En principio, el Gobierno apuesta por mantener el actual estatuto de la asignatura de Religión.

La lucha del profesor0

Lectures (482) 30/03/2005, 09:53  |  ABC.-José-Ignacio-Moreno-Iturralde/Madrid  |  Etiquetes: #LOGSE,

No cabe duda de que la LOGSE ha generado un gran esfuerzo de creatividad, de orden y de atención personalizada al alumno. Sin embargo, como es conocido, un último y serio informe sitúa la enseñanza en España en el último lugar de Europa.

Los alumnos de ESO repetirán curso si suspenden cuatro0

Lectures (469) 30/03/2005, 09:49  |  Antena3.-Aurelio-Ibañez-Barea/Madrid  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOE,

En la actualidad los alumnos de la ESO repiten curso con más de dos asignaturas suspensas. Muy pronto podrán tener una, dos o hasta 3 materias sin aprobar y pasar al curso siguiente.

Retorn a la promoció automàtica0

Lectures (440) 30/03/2005, 09:40  |  El-Punt.-MARCEL-BARRERA  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOCE,

La ministra d'Educació, María Jesús San Segundo, té previst presentar avui públicament l'esperada reforma educativa que substituirà la polèmica llei de qualitat (LOCE), aprovada l'any 2001 pel Partit Popular (PP) i congelada ara fa un any pel PSOE. L'avantprojecte de llei que avui debatran els consellers de les comunitats autònomes preveu l'eliminació definitiva de la revàlida així com el retorn a la promoció automàtica dels alumnes que ja es preveia en la LOGSE.

Els alumnes d'ESO repetiran amb quatre suspensos0

Lectures (578) 30/03/2005, 09:33  |  La-Malla.net.-Anna-Massa  |  Etiquetes: #LOGSE, #LOE, #LOCE,

Ni dos, ni tres. Finalment, seran quatre els suspensos que determinaran que un alumne d'ESO repeteixi curs i no tres, com passa ara. Aquesta és una de les principals mesures incloses en l'avantprojecte de la reforma de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), que presenta aquest dimecres la ministra d'Educació, Maria Jesús San Segundo, a totes les autonomies. La reforma que es presenta aquest dimecres modifica la vigent LOCE, llei educativa que va aprovar l'anterior govern del Partit Popular.

Indisciplina por burocratización de las enseñanzas0

Lectures (595) 29/03/2005, 09:57  |  Las-Provincias.-SALVADOR-PEIRÓ-I-GREGÒRI  |  Etiquetes: #Violència escolar, #Salut laboral,

LAS PROVINCIAS nos ofreció la semana pasada una tremenda noticia sobre violencia escolar. Un adolescente, nativo de Minnesota, mató a balazos a nueve personas, hirió a doce más y después se suicidó. Antes ya había perpetrado el crimen contra sus mayores en su hogar. Este estudiante de secundaria, J. W., de 17 años, primero asesinó a su abuelo y a la compañera sentimental de este y luego acudió a su instituto, donde disparó indiscriminadamente. El 17 de marzo leímos que el IES 2 de Mutxamel sufre en 24 horas otro ataque vandálico, eso sí, con previo aviso, queman aulas y persianas.

Condom0

Lectures (526) 29/03/2005, 09:10  |  Pere-Serra-Vilas

Condom Aquesta mena de globet allargassat, de goma, anomenat condom, condó o preservatiu, acapara cada cop més l’atenció d’un gran nombre de persones de tota condició social, gènere, formació i creença.

Entrevista con Inger Enkvist0

Lectures (405) 29/03/2005, 09:07  |  Libertad-Digital.-Julia-Escobar

Inger es una mujer seria, rigurosa, que habla con gran precisión. Se expresa en un español rico, brillante, que muchos españoles envidiarían. La conocí en una mesa redonda en torno a Juan Goytisolo y bastaron dos o tres comentarios entre las dos sobre lo que allí se decía y un par de miradas para comprender que ambas pensábamos lo mismo: estábamos ante un fenómeno muy similar al de las sectas.

QUALITAT I PLURALISME0

Lectures (435) 29/03/2005, 08:51  |  Avui.--Marçal-Sintes  |  Etiquetes: #LOGSE,

M'assabento gràcies a l'AVUI de com va el debat sobre el nostre ensenyament obert per la consellera Marta Cid, debat que té com a meta arribar al que s'ha anomenat Pacte per l'Educació. Els diré el que hi trobo a faltar, tant en els documents preparats per experts com en la immensa majoria de comentaris i crítiques que han suscitat.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal