XIV Escola d'Estiu: cursos telemàtics de 30h reconeguts com a activitats de Formació Permanent8

2411 07/06/2023, 10:23       #Formació,

Professors de Secundària (aspepc·sps) ofereix dins l'Escola d'Estiu cursos telemàtics de 30 hores de durada reconeguts pel Departament d'Ensenyament com a activitats incloses en el Pla de Formació Permanent del Professorat.
Els cursos tindran lloc de 3 a 21 de juliol.
Inscricpions amb pagament amb targeta de crèdit: fins el 30 de juny.

Cursos


  • Creació de gràfics vectorials amb Inkscape
  • Producció de recursos audiovisuals per a l’aula
  • Fotografia bàsica amb Gimp
  • Moodle I: l'aprenentatge en l'entorn de l'aula virtual
  • Exploring Britain
  • Eines Google
  • Iniciació a Geogebra. Geometria i funcions
  • Google Classroom
  • Qualitat de TV a Classes Online i Retransmissions professionals amb programari lliure
  • Gestió de la protecció de dades en els centres docents

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


A la cua en Comprensió Lectora: l’enorme fracàs del Departament d’Educació0

902 06/06/2023, 12:11       #Opinió, #Mobilitzacions, #Comunicats,

El passat 29 de maig s’encenien totes les alarmes: els mitjans informaven que, segons les últimes proves internacionals PIRLS, Catalunya es desplomava en Comprensió Lectora. Ho resumia Helena López a El Periódico: “Els estudiants catalans de quart de primària baixen 15 punts respecte al 2016, últim estudi PIRLS, i se situen molt per sota de la mitjana espanyola. Mentre el global d’Espanya obté una puntuació de 522 punts (10 punts per sota de la mitjana de l’OCDE), a Catalunya aquesta xifra baixa fins a 507, només per sobre de Melilla (498) i Ceuta (496)”. La reacció d’un Departament d’Educació completament desnortat era surrealista: culpar els nouvinguts i la pandèmia i anunciar nous plans pilot per a bastir biblioteques escolars (obviant el fet que s'han tancat moltes amb el vistiplau entusiasta del propi Departament), entre altres mesures que ja ningú no espera tenint en compte l’historial de mentides, retallades i mercantilitzacions a què ens té acostumats aquesta administració que tanca aules d’acollida i només es preocupa de privatitzacions, canvis disruptius i frenètics i digitalitzacions opaques.

És que no han tingut pandèmia ni immigració a les altres autonomies? I totes aquestes ridiculeses amanides amb altres afirmacions que ratllen el grotesc. Segons el Departament han pesat la “manca de noves polítiques de nova generació en els últims 13 anys”, quan precisament el que ha passat és exactament el contrari, que han fracassat estrepitosament totes les polítiques públiques sobretot a partir de l’aprovació de la nefasta LEC, de l’any 2009. Són ells els que han fracassat, recolzant i mantenint un Decret de Plantilles que ha delmat tots els equips docents, amb un seguit d’experiments antipedagògics com Escola Nova 21, i un reguitzell de modes destructives que s’imposen de cara a la galeria i d’esquena a qualsevol tipus d’avaluació objectiva o externa, per a quedar bé amb eslògans populistes, mentre ja és incontrovertible que tot aquest caos mental i jurídic l’estan pagant els alumnes catalans. Cada cop són més les veus que exigeixen tornar d’aquest malson antieducatiu, d’aquest laberint burocràtic que no mena enlloc i que només afavoreix la butxaca d’unes quantes fundacions amigues del poder.

Oposicions 2023: nomenament dels tribunals5

20769 06/06/2023, 11:56       #Oposicions,

Resolució, de 6 de juny de 2023, de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics per la qual es nomenen els tribunals dels processos d’estabilització, mitjançant el sistema selectiu del concurs oposició per a l'ingrés a la funció pública docent, convocat per la Resolució EDU/4037/2022, de 21 de desembre.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Enquesta sobre el Reial Decret d'Especialitats - Fundació Episteme0

470 06/06/2023, 11:44       #Opinió,

El 18 d’abril va publicar-se en el BOE el Real Decreto de Especialidades que afecta tant a Secundària, com Batxillerat, FP i ensenyaments de règim especial.
Des de l'Associació OCRE, la Fundació Episteme, el sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) i l’Associació de Catedràtics, entre d’altres entitats, impugnarem aquest Reial Decret i ens agradaria saber la teva opinió.
Les respostes són completament anònimes.
Moltes gràcies per la teva participació!

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Mesa sectorial de 31 de maig de 2023: Innovacions pedagògiques, integració del professorat tècnic d’FP...0

1693 02/06/2023, 08:49       #Mesa sectorial, #Cicles Formatius,

Ordre del dia:

1.- Acords de corresponsabilitat

2.- Resolució convocatòria d’integració del professorat tècnic d’FP al cos de professorat de secundària. (el document s’enviarà abans de la sessió),

3.- Torn obert de paraules

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Àmbits al centre? Només amb el vistiplau o el silenci del Claustre de professors0

1160 01/06/2023, 10:29       #Opinió, #Normativa i legislació, #Mobilitzacions, #LOMLOE,

El 18 d’abril va publicar-se en el BOE el Real Decreto de Especialidades que afecta tant a Secundària, com Batxillerat, FP i ensenyaments de règim especial. Aquesta mesura emmarcada en la LOMLOE afecta al programa de “diversificació curricular” que va ensorrant progressivament l’especialitat. Però, què pot fer l’especialista (el professor de Secundària) davant una imposició normativa d’aquesta naturalesa?


Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Borsa de treball: Borsa definitiva per al curs 2023-20240

8348 01/06/2023, 10:24       #Interins i substituts,

Cada curs escolar, el Departament d'Educació confecciona una llista única a Catalunya dels candidats a cobrir interinament llocs de treball vacants en centres educatius públics del Departament. 

Número d'ordre

El número de barem de la borsa de treball per al curs 2023-2024 és el definitiu.

Les persones que formen part de la borsa de treball de personal interí docent, que han prestat serveis com a personal interí d'algun cos docent no universitari a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, tenen assignat el número d'ordre inferior a 55.000.

Les persones que formen part de la borsa de treball de personal interí docent que no han prestat serveis, o no han estat nomenades amb posterioritat al seu últim ingrés, tenen un número d'ordre superior a 60.000.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Donar gat per llebre: el nou mobiliari de les aules de Primer d’ESO0

2389 31/05/2023, 10:38       #Comunicats,

El Consorci d’Educació de Barcelona ha distribuït per les xarxes socials un vídeo (un “showroom”, segons les seves pròpies paraules) on s’ensenya un model de nova “Aula Transformadora”, ideada per a desenvolupar la “pedagogia relacional”, que està cridada a portar-nos directament al futur. Les preguntes que planteja el document són diverses: Quins centres reben el nou mobiliari i quins no? Quin és el criteri de selecció per al canvi? Sabem que les direccions tenen accés a un catàleg on poden realitzar les seves peticions. Per què els llibres hi són decoratius? No s’estarà imposant a la força un determinada ideologia pedagogista no sustentada en cap estudi seriós? No s’estarà forçant amb calçador una determinada metodologia fraudulenta amb l’excusa d’una renovació de mobiliari? Posem un exemple: alguns docents pregunten com es podran fer exàmens en aquests ambients inspirats en l’escola lliure contemporània. El Consorci no té resposta per a aquesta pregunta: naturalment la idea és que els exàmens desapareguin, i s’imposin el DUA i les activitats col·laboratives que condueixen al més pur nihilisme escolar, segons les estimacions dels investigadors seriosos. Qui proporcionarà els equips informàtics diversos que s'hi veuen? Qui durà a terme el manteniment? Quant de temps duraran operatius? No havíem quedat que absolutament totes les evidències científiques assenyalen que els dispositius digitals perjudiquen els aprenentatges? Tot fa pensar que ens trobem davant d’una altra operació de maquillatge mercantilista. Existeixen els espais reals per a construir aquests paradisos de colors clars i plantes, tan sospitosament semblants a sucursals de banca? Ens trobem davant d’un nou experiment social?
Quina és la justificació d’aquest canvi cosmètic i arbitrari? Naturalment no discutim la necessitat que l’alumnat se senti còmode i gaudeixi d’un ambient adequat i renovat, només faltaria, el que posem en dubte és que un mer espai o un mobiliari que val milions d’euros millori per se els resultats acadèmics del nostre alumnat. El nou mobiliari serviria per estar a gust sense fer res o gairebé res segons les modes pedagogistes actuals. En la Catalunya dels milers d’alumnes en barracons, amb problemes de manteniment i de convivència de tota mena, on falta personal de tot tipus, aquestes propostes propagandístiques semblen ja surrealistes, com si busquessin el sarcasme i la provocació. Queda clar que les prioritats de les nostres autoritats educatives són el màrqueting i el rentat de cara, i no l’educació de qualitat. No ens centrem en el que és important: la construcció d’una ciutadania crítica i informada, amb projectes de vida realitzats. Queda clar que ens estan tornant a donar gat per llebre.

Calendari escolar per al curs 2023-20240

2340 31/05/2023, 09:52       #DOGC,

ORDRE EDU/133/2023, de 26 de maig, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2023-2024 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.
(...)

En l'educació primària, l'educació secundària obligatòria i els cicles formatius de formació professional de grau bàsic, el curs s'iniciarà el quart dia laborable del mes de setembre.
En el batxillerat, els cicles formatius de formació professional de grau mitjà i superior, els cursos d'especialització de la formació professional, els itineraris formatius específics, els programes de formació i inserció, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà i el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior el curs s'iniciarà el primer dia laborable després de l'11 de setembre.
En els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny i en els d'arts escèniques el curs s'iniciarà el primer dia laborable després de l'11 de setembre.
En els ensenyaments artístics de règim especial i en els graus professionals de música i dansa les classes no han de començar més tard del 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments esportius les classes s'han d'iniciar no més tard del dia 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults les classes han de començar no més tard del dia 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes les classes s'han d'iniciar no més tard del 25 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En tots els ensenyaments, la preparació del curs i l'aprovació d'horaris s'ha d'haver efectuat amb anterioritat a la data d'inici de les classes."

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Concurs de mèrits: data prevista publicació noves llistes com a conseqüència de les noves valoracions0

6072 30/05/2023, 17:38       #Concurs de mèrits,

A partir del 14 de juny de 2023, es publicaran les noves llistes, com a conseqüència de la revisió del tribunal de l'apartat 7.1 del barem, amb la nova valoració dels mèrits, per cossos i especialitats, el nou ordre de puntuació i la nova proposta de persones seleccionades.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal