Els nous professors d'universitat hauran d'acreditar el nivell C0

875 27/04/2005, 09:03   

El Consell InterUniversitari de Catalunya va aprovar ahir, per unanimitat, el desplegament de l'article 6.4 de la llei d'universitats de Catalunya, que obligarà el professorat a acreditar el nivell C de català per accedir a la funció pública. Després de l'informe favorable del Consell Interuniversitari, el govern desplegarà un decret per regular l'acreditació del coneixement del català en els processos de selecció del professorat a les universitats catalanes, tant públiques com privades.

El grau que hauran d'acreditar els nous docents de l'ensenyament superior equival al de suficiència. El nivell que ja s'exigeix als funcionaris de la Generalitat garanteix el domini de la llengua, d'acord també amb el desenvolupament de les tasques acadèmiques.

Excepcions

Aquesta obligatorietat de disposar del nivell C afecta els diversos nivells de professorat: catedràtics, agregats, titulars, personal contractat, lectors, professorat permanent o temporal i associats. Només quedaran exclosos de l'acreditació del coneixement del català els professors visitants, el professorat emèrit i els qui duen a terme una activitat honorària.

Un any per als contractats

Els professors contractats per les universitats catalanes disposaran d'un termini transitori fixat per cada universitat per acreditar el coneixement de la llengua, abans de poder ser contractats de forma permanent. Aquest termini no podrà superar un any, segons el document que es va aprovar ahir.

El Parlament de Catalunya ja havia informat favorablement de la modificació. Fins ara les universitats podien fixar el nivell mínim unilateralment.

D'altra banda, els estudiants de filologia catalana dels Països Catalans han acordat en un congrés denunciar els intents de la subcomissió d'Universitats d'eliminar aquesta titulació. El col·lectiu d'alumnes lamenten la proposta del rector de la Universitat Autònoma de Madrid i alerten que suposaria "l'enaltiment de la filologia hispànica en detriment de la resta. És innacceptable retirar del sistema universitari la llengua del país", indica el comunicat final del congrés.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal