Educació planeja obrir un centenar de col.legis el 4 de setembre0

1245 10/01/2006, 09:00   

La Conselleria d'Educació ultima una proposta perquè més d'un centenar d'escoles i instituts públics obrin les portes el 4 de setembre vinent, una setmana abans que, el dimarts 12, s'iniciï el curs escolar 2006-2007.

Durant aquesta setmana els alumnes no tindran classe, ni estaran a càrrec dels seus professors, sinó que podran realitzar activitats supervisades per monitors especialitzats.

La mesura, recollida a l'esborrany del pacte nacional per l'educació que la conselleria pretén firmar aquest mes amb patronals, sindicats, municipis i associacions de pares d'alumnes, es faria extensible a la resta dels centres públics en cursos pròxims, en funció de les disponibilitats pressupostàries. Educació vol que els ajuntaments contribueixin econòmicament a implantar aquesta iniciativa, que també permetrà que els centres continuïn oberts durant l'última setmana de juny, una vegada finalitzat el curs. La posada en marxa d'aquesta mesura amb caràcter experimental en un centenar d'instal.lacions escolars està supeditada, únicament, a la firma del pacte, segons fonts d'Educació.

La consellera Marta Cid va afirmar ahir, després de realitzar una visita a l'IES La Sedeta de Barcelona, que confiava que el pacte nacional per l'educació, embrió de la futura llei catalana d'educació, pugui ser subscrit aquest mateix mes, circumstància que resulta imprescindible si es vol començar a aplicar en el pròxim curs.

Cid va avançar que s'està elaborant una memòria econòmica en què es fixarà el cost de cadascuna de les mesures previstes en el pacte i el grau de protagonisme financer que han d'assumir les diferents administracions, i fins i tot les famílies.

LA JORNADA

Si el pacte es converteix en una realitat, la xarxa pública comptarà diàriament amb una hora lectiva més a partir del 12 de setembre. L'ampliació de la jornada, de cinc a sis hores, la col.locarà en situació d'igualtat amb la xarxa concertada, que ja disposa d'aquests 60 minuts addicionals. Els pressupostos de la Generalitat per al 2006 ja han inclòs la contractació de 6.000 docents més, dels quals entre 2.000 i 3.000 corresponen a la dotació de personal que requerirà l'aplicació de la mesura.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal