Una escola educa pares que tenen problemes de comunicació amb els fills0

1065 11/01/2005, 10:59   

Amb la finalitat de millorar les relacions paternofilials, Barcelona va inaugurar ahir la primera escola privada de tot l'Estat espanyol que ofereix cursos als pares que tenen problemes de comunicació amb els fills.

Sota la direcció de l'empresari Frederic Busquets, el nou centre, anomenat Baby Boom, ha obert les portes amb una orientació clara: «Ajudar els pares a detectar conductes conflictives i problemes d'autoestima» per evitar que empitjorin ja que, en cas de no arreglar-se, podrien conduir els fills a «situacions de risc com els fracassos escolars, l'anorèxia, la bulímia, les depressions infantils i la gelosia entre germans».

«Mai direm com educar els fills en un sentit estricte i encara menys en aspectes tan personals com la religió», aclareix el director de Baby Boom, que està convençut que la idea serà un èxit «perquè cobrirà un buit en el mercat», en vista de la manca de centres d'assessorament familiar fora de l'àmbit sanitari i religiós.

L'escola de formació i assessorament, situada al carrer Consell de Cent, compta des d'ahir amb personal docent de tot tipus: psicòlegs, pedagogs, dietistes, pediatres, psiquiatres i, fins i tot, fisioterapeutes per impartir classes de gimnàstica prepart i postpart. Tot i que els cursos van adreçats tant a pares com a mares i ahir va ser només el primer dia que el centre obria les portes, Busquets assegura que la idea ha captivat més el sector femení: «En general, hem rebut més visites de mares que no de pares, ja sigui perquè tenen més temps o perquè són més previsores.» L'objectiu dels cursos teòrics i pràctics és «fer veure als alumnes que és possible tenir una bona relació amb els fills basada en el respecte mutu i la comprensió». Segons el director, «el gran problema de la societat actual és el ritme de vida accelerat, que fa que els pares no tinguin temps per als fills i baixi la qualitat de la seva atenció». A banda de les classes teòriques, el centre també té previst organitzar conferències i oferir un servei d'assessorament personal als pares per determinar si els fills necessiten ajuda psicològica o pedagògica.

El model d'escola ha arrencat com un projecte pioner a tot l'Estat espanyol, però en altres països com França i els Estats Units no és una novetat i ja fa anys que hi ha empreses especialitzades que ofereixen cursos als pares per millorar la comunicació amb els fills.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal