Oposicions a Educació0

992 12/01/2005, 09:16       #Oposicions,

S'ha fet una convocatòria d'oposicions a l'ensenyament públic amb 3.600 places, moltes més que les que oferia CiU, per reduir el nombre de professorat interí. Però el número de mestres interins és, com a mínim, de 17.000. Ja d'entrada es veu que és una oferta insuficient. El tipus d'oposicions que es proposen són les de sempre, les anomenades lliures, a les quals es pot presentar gent jove, acabada de sortir de la carrera i sense haver de ser interina.

En les oposicions lliures es prioritza la memòria a curt termini i es valora en un segon terme la solvència professional contrastada. Amb aquestes premisses, molts interins ens imaginem que, si no aprovem les oposicions, anirem al carrer. I els sindicats han estat incapaços fins ara de fer veure al Departament que milers de persones, amb la perspectiva de perdre el seu lloc de treball, poden ser un important focus de conflictivitat laboral.

Els programes electorals del tripartit i el rumor d'unes oposicions massives van despertar moltes esperances, però la proposta que es fa ara ha encès els ànims. Entre interins, especialment entre militants i votants del tripartit, es respira un fort desengany i molta indignació. Els tres socis del govern actual van deixar escrites, en els seus programes electorals, promeses ben diferents. Si no s'atura o es modifica aquesta proposta d'oposicions, l'actual departament serà responsable d'una injustícia. Una injustícia com les del temps de Carme Laura Gil o de Francesc Xavier Hernández. Aquests exconsellers eren assessorats pels mateixos càrrecs de confiança que continuen en el departament, i hi continuen sense haver passat una oposició que justifiqui el seu estatus.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal