CiU i PP s'oposen a establir la laïcitat de l'escola pública a l'Estatut0

1177 16/01/2005, 21:48   

La ponència que elabora la reforma de l''Estatut ha acabat avui la primera lectura del capítol de Drets i Deures dels ciutadans amb l''única excepció de l''article referent a l''educació, punt en què tripartit i els partits de l''oposició s''han encallat en postures oposades. En concret, CiU i PP s''oposen a fixar en el text estatutari la "laïcitat de l''escola pública" com proposa el primer redactat de la reforma.

El portaveu de CiU, Francesc Homs, ha al·legat que la redacció d''aquest tema en l''Estatut "hauria de ser genèric i compilar només els drets més compartits per tots els partits, per donar espai a les diferents opcions polítiques de manera que qualsevol govern pugui desenvolupar el seu propi model educatiu" sense entrar en contradicció amb la norma constitucional.

El portaveu del PP en la ponència, Francesc Vendrell, ha coincidit amb aquesta valoració de CiU, assenyalant que "l''Estatut no pot intentar definir un únic model educatiu", i ha afegit que la paraula "''laic'' implica una opció determinada" que "no és el mateix que dir aconfessional".

Per salvar aquestes discrepàncies amb el tripartit, una subcomissió formada per un membre de cada partit "s''encarregarà de trobar un redactat que posi en comú les diferents visions en aquest punt", ha explicat el portaveu d''ICV-EUiA, Joan Boada, qui ha explicat el desacord com "un enfrontament ideològic entre la dreta i l''esquerra". Boada ha defensat que "un ensenyament públic laic i en condicions d''igualtat no significa obligar a ningú a passar pel mateix lloc" i respecta l''"opció individual" de la religió.

El portaveu d''ERC, Joan Ridao, hi ha afegit també un altre punt de discrepància en matèria educativa entre el seu grup i els dos partits de l''oposició quan ha reclamar "certa cautela" respecte "als centres educatius concertats, que han de garantir un accés igualitari dels ciutadans i la gratuïtat, mentre que són receptors de diners públics".

Per part seva, el representant del PSC a la ponència, Àlex Masllorens, no ha entrat en valoracions partidàries i ha reconegut que l''article sobre l''educació ha estat avui " el punt en què ens hem encallat" ja que és "un punt enormement ideològic". Tot i això, s''ha mostrat convençut que serà possible consensuar un "redactat comú, potser amb l''únic escull de la laïcitat".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal