Cursos per prevenir els trastorns psicològics dels professors0

966 18/01/2005, 08:45       #Salut laboral,

Refer els estats d'ànim dels professors, resoldre els trastorns psicològics i organitzar cursos de prevenció de l'estrès. El Departament d'Educació ha decidit fer cas a les demandes històriques dels docents i incloure, en el nou pla de formació permanent 2005-2010 que ahir va presentar la consellera Marta Cid, un capítol específic per intentar prevenir les malalties psicològiques.

Aquesta serà una de les prioritats del programa, que disposa d'un pressupost per als pròxims cinc anys d'un mínim de 30 milions d'euros i que també aposta per l'escola inclusiva i perquè les activitats de formació es facin a les escoles i als instituts.

Per Cid, la línia seguida per anteriors governs de CiU en educació permanent era «dispersa, no sempre de qualitat i amb escassa incidència a l'aula». Per això, Educació ha decidit ordenar, unificar i potenciar aquesta política tan reivindicada pel món dels mestres i ha elaborat les bases d'un pla de formació permanent que té com a primera concreció la pressupostària. Aquest any 2005, s'hi destinaran 10,5 milions d'euros, un 47% més que el pressupost del 2003, i durant el 2008 s'arribarà als 14,6 milions, el triple que en l'últim any del govern de CiU, segons va subratllar sense esmentar la federació la consellera, que hi va afegir que el pla dóna resposta a les necessitats que tenen els professors.

Per fer més fàcil la formació permanent, Educació es va comprometre ahir a «integrar-la» a les escoles i els instituts i a fer un examen dels resultats per conèixer l'impacte que té a l'aula, en el que es coneix com a formació diferida. El procés per elegir la formació serà més senzill. El director d'ordenació i innovació educativa, Blai Gasol, va explicar el «salt qualitatiu» que suposarà que els centres educatius rebin per primer cop l'oferta de cursos que organitza tot el departament de manera unificada, i no amb comptagotes. El pla disposa de cinc àmbits prioritaris, entre els quals hi ha l'aprenentatge de noves tecnologies. El 30% dels recursos anirà a activitats destinades a assolir l'objectiu de l'escola inclusiva. Un altre 30% es destinarà perquè els mestres es reciclin en l'ensenyament de ciències, matemàtiques i comprensió lectora. La prevenció de malalties, que rebrà el 15% dels recursos, s'inclou en el capítol de millora personal i desenvolupament. El 60% dels docents participa en alguna activitat durant el curs


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal